کشف تماشاخانه باستانی در منطقه ای دورافتاده
به گزارش مجله آزمون اول، ویرانه های شهر باستانی لیسوس (Lissos) در جنوب غربی جزیره کِرت کشور یونان واقع شده است و دسترسی به این بقایای باستان شناسی فقط به وسیله دریا یا پیاده روی طولانی امکان پذیر است.
با توجه به موقعیت مکانی دورافتاده شهر باستانی لیسوس، باستان شناسان تا کنون پیروز نشده اند در ویرانه های آن به درستی کاوش نمایند. با این حال، کاوش اخیر باستان شناسان در این شهر تاریخی به کشف بقایای یک تماشاخانه باستانی منجر شده است که شباهت زیادی به تالار کنفرانس امروزی دارد. کارشناسان وجود این تماشاخانه در شهر را نمادی از پر رونق بودن لیسوس ارزیابی نموده اند.
تحقیقات قبلی نشان داد که لیسوس مدت ها قبل از آن که نامش در قرن چهارم پیش از میلاد وارد کتاب های تاریخ گردد به عنوان سکونتگاه مورد استفاده قرار می گرفت. محققان بعلاوه معتقدند این شهر باستانی در گذشته به عنوان یک توقفگاه مهم در مسیر تجاری مدیترانه مورد استفاده قرار می گرفته است.
بناهای متعلق به دوره های مختلف این شهر تاحدی سالم به جای مانده اند که از جمله آن ها به معبد بی نظیر اَسقَلِبیوس، ایزد درمان در اساطیر یونان باستان، یک منطقه مسکونی، یک گورستان قابل توجه با مقبره های دو طبقه، گرمابه های رومی و کلیساهای مسیحی می توان اشاره نمود. اکنون باستان شناسان این تماشاخانه را نیز به لیست یافته های شگفت آور این شهر باستانی اضافه نموده اند. این تماشاخانه در جریان نخستین کاوش باستان شناسی کشف شده است که پس از گذشت نیم قرن در این مکان اجرا شده است.
کارشناسان معتقدند این تماشاخانه برای سخنرانی ها، رقابت های ادبی و حوزه موسیقی و اجراهای نمایشی مورد استفاده قرار می گرفته است.
باستان شناسان در نخستین مرحه کاوش تماشاخانه، 14 ردیف صندلی و دو تالار طاق دار کشف کردند. این تماشاخانه به حوالی قرن اول تا چهارم میلادی تعلق دارد. متاسفانه این تماشاخانه در طول زمان دچار آسیب های جدی شده است و گمان می رود این صدمات در پی زمین لرزه شدید سال 365 میلادی و سقوط تخته سنگ های بزرگ ایجاد شده باشد.
تحقیقات باستان شناسان در این تماشاخانه همچنان ادامه دارد.
منبع: گردشبان