ابزاری برای چشیدن طعم خوراکی ها بدون خوردن آنها!

به گزارش مجله آزمون اول، یک پژوهشگر ژاپنی، ابزاری ابداع کرده است که به کاربران امکان می دهد بدون خوردن خوراکی ها، طعم آنها را احساس کنند.

ابزاری برای چشیدن طعم خوراکی ها بدون خوردن آنها!

به گزارش خبرنگاران و به نقل از تک اکسپلور، معمولا برای بررسی ابزار دیجیتال، میزان سرعت، وضوح صدا و ظرفیت ذخیره آنها ارزیابی می شود. هومی میاشیتا(Homei Miyashita)، پژوهشگر دانشگاه میجی(Meiji University) ژاپن، راه دیگری برای این کار دارد. راهکار او این امکان را فراهم می کند که بتوان ابزار را با بررسی مزه آنها ارزیابی کرد.

میاشیتا، یک ابزار دستی موسوم به Norimaki Synthesizer ابداع کرده است که صفحه ای قابل لیس زدن دارد و پس از قرار دریافت در دهان می تواند همه احساسات مربوط به طعم غذا را بازسازی کند.

این ابزار که پنج لوله دارد، مبتنی بر الکترولیت هایی است که در پنج نوع ژل قرار گرفته اند و می توانند شدت پنج طعم اساسی یعنی ترشی، شوری، تلخی، شیرینی و اومامی(umami) را کنترل کنند. اومامی که از واژه ای ژاپنی مشتق شده، برای توصیف یک طعم خوش لذت بخش به کار می رود و در حال حاضر از طعم های اساسی محسوب می شود.

در فرایند ارزیابی با این ابزار، از روش موسوم به الکتروفورز(electrophoresis) استفاده می شود که به حرکت ذرات میکروسکوپی فعال شده با بار الکتریکی گفته می شود. هنگامی که این ابزار به لمس زبان می پردازد، فرد می تواند همه پنج طعم را احساس کند اما هنگامی که بارهای الکتریکی گوناگونی به کار می فرایند، برخی از طعم ها بیش از طعم های دیگر خود را نشان می دهند.

میاشیتا در این بررسی، ادراک طعم را با ادراک تصاویر روی صفحه نمایش مقایسه کرد. چشمان ما، تصاویر زیبا را روی نمایشگر می بینند اما این تصاویر در حقیقت، مجموعه ای از پیکسل های قرمز، سبز و آبی، در ترکیب ها و شدت های گوناگون هستند که به طور پیوسته حرکت می کنند.

وی اضافه کرد: این نمایشگر مانند یک نمایشگر نوری که نور سه رنگ اصلی را برای تولید رنگ های اختیاری به کار می گیرد، می تواند طعم های اختیاری را با استفاده از طعم های اصلی تولید کند.

میاشیتا ادامه داد: این ابزار، به کاربران امکان می دهد تا طعم هر نوع خوراکی از آبنبات گرفته تا سوشی را بدون قرار دادن آن خوراکی در دهان تجربه کنند.

Norimaki Synthesizer علاوه بر داشتن جنبه سرگرمی، می تواند ابزار ارزشمندی برای کسانی باشد که می خواهند وزن خود را مدیریت کنند. این افراد می توانند به راحتی مصرف نمک خود را محدود کنند و یا همراه با مصرف غذای واقعی، این ابزار را به کار بگیرند تا طعم نمک را احساس کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 13 مرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: quiz1.ir شناسه مطلب: 12124

به "ابزاری برای چشیدن طعم خوراکی ها بدون خوردن آنها!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ابزاری برای چشیدن طعم خوراکی ها بدون خوردن آنها!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید