دعوا سرِ هیچ و پوچ در بسکتبال، رئیس زهر چشم گرفت یا خودزنی کرد؟
به گزارش مجله آزمون اول، خبرنگاران - گروه ورزش: آنچه این روزها بسکتبال و تیم ملی بزرگسالان این رشته را بر سر زبان ها انداخته، بازی پوچی است که بدون هیچ بهانه قابل استنادی شروع شد اما می تواند تبعات سنگینی برای این تیم المپیکی داشته باشد.
داستان از آنجا آغاز شد که رامین طباطبایی رئیس فدراسیون بسکتبال در واکنش به بعضی پرسش های مطرح پیرامون شرایط تیم ملی و مربیانش، صحبت هایی را مطرح نمود که حدس ها را بیش از هر چیز به سمت تغییرات احتمالی سوق داد و خاتمه همکاری با مهران شاهین!
ورق برگشت
صحبت در خصوص شخصِ مهران شاهین طبع نیست، صحبت در خصوص مربی ای است که تیم ملی بسکتبال را در بدترین شرایط ممکن تحویل گرفت و حالا در حالی کنار گذاشتن احتمالی او مطرح شده که این تیم به جهت سهمیه ای که برای المپیک در اختیار دارد، در بهترین دوره خود قرار گرفته است.
مهران شاهین طبع بهمن ماه سال 96 و درست یک ماه پس از آغاز دوره ریاست رامین طباطبایی در فدراسیون بسکتبال، راهنمایی تیم ملی را به عهده گرفت. وی تیمی را تحویل گرفت که بازی به عراق را واگذار نموده بود و باید امتیاز لازم برای ورود به جام جهانی و کسب سهمیه المپیک از این جام را در رقابت با تیم هایی مانند استرالیا، نیوزلند و فیلیپین و … جمع می کرد.
البته آنچه کار تیم ملی را در پنجره های باقی مانده از انتخابی جام جهانی سخت نموده بود فقط امتیازات از دست رفته نبود، صحبت هایی که از ماست و دوغ آغاز شد تا قهر و غیبت و انتقادِ مدعیان و حتی به میان آمدن پای رئیس کمیته ملی المپیک هم پیش رفت و باعث سنگین تر شدن سایه حواشی بر سرِ تیم ملی شد، خیلی بیشتر این تیم و تصمیم گیرندگانش را تحت فشار قرار داد.
شاهین طبع اما علاوه بر راهنمایی فنی بازیکنان، حواشی پیرامونی را هم مدیریت کرد و اینگونه تیم ملی را از دهان شیر به توکیو رساند. قرار بود اعزامِ آخر هم با نظارت و راهنمایی شاهین طبع انجام گردد اما بعد از چندماه ورق به گونه ای برگشته که عمل به این قول و قرار منوط به اما و اگرهایی شده که قرار است توسط کمیته فنی معین گردد اما معین نیست با چه ملاکی.
آن روی سکه رفاقت و حمایت
در دوره ای که هدف همه رشته ها و تیم ها و ورزشکاران از تمرین و اردو و اعزام، دستیابی به سهمیه المپیک بود، تیم ملی بسکتبال به این مهم دست یافت. قاعدتاً برای معین عملکرد یک مربی هم متر و معیاری منطقی تر از المپیکی کردن یک رشته نیست.
قطعاً به همین دلیل بود که رامین طباطبایی بعد از خاتمه کار ایران در جام جهانی و مسجل شدن سهمیه المپیک، تاکید نمود که سهمیه سرمربی تیم ملی به مدت یک سال و تا خاتمه المپیک تمدید خواهد شد. در گزارش صندلی متزلزل شاهین طبع در تیم ملی / قرارداد روی هوا رفت هم این موضوع یادآوری شد و هم اینکه آن موقع رئیس فدراسیون بدون نظرخواهی از کمیته فنی چنین تصمیمی را گرفت و رسانه ای کرد.
پیشینه روابط نه چندان دور در این حمایت صد درصدی و انفرادی رئیس از سرمربی تیم ملی فدراسیونش بی تاثیر نبود. به هر حال مهران شاهین طبع در دوره ریاست محمود مشحون حضور در راس کادر فنی تیم ملی را نپذیرفت اما به فاصله چندماه و درست یک ماه بعد از انتخابات فدراسیون بسکتبال برای این مسئولیت اعلام آمادگی کرد. اما حالا چه شده که طباطبایی به فکر حذف کردن شاهین طبع افتاده آن هم باوجود پیروزیت های او!
تعویق المپیک بهانه است؟!
طباطبایی تعویق المپیک را بهانه تصمیم گیری در خصوص شرایط کادر فنی عنوان نموده و گفته طبیعی است وقتی شرایط تا این حد تغییر نموده، باید روی خیلی از موارد دیگر تجدید نظر گردد از جمله همکاری با مربیان، در این زمینه کمیته فنی و تصمیماتش معین کننده است. هر نظری این کمیته بدهد، همان را اجرا می کنیم.
در این میان اما نمی توان از تاثیرات تصمیمی که فدراسیون بسکتبال برای اعلام خاتمه مسابقات بدون قهرمان گرفت، به سادگی عبور کرد. این تصمیم بیشتر از هر تیمی با اعتراض شهرداری گرگان همراه بود که مرحله مقدماتی لیگ را با صدرنشینی و تنها دو باخت میلیمتری به خاتمه رسانده بود. طبیعی بود که این تیم به دنبال احقاق حق خود از لیگ نیمه کاره ای بود که برخلاف دیگر رشته ها که در شرایط مشابه قرار داشتند، برای آن قهرمانی معین نشد و حتی اعزام های بین المللی احتمالی هم منوط به تصمیم گیری های آینده شد!
به نظر می رسد همین تصمیمات و اعتراضات بعد از آن - توسط گرگانی ها - حالا یقه شاهین طبع را گرفته که اتفاقاً بعد از مشورت با رئیس فدراسیون راهنمایی شهرداری گرگان را عهده دار شده بود؛ وگرنه تعویق المپیک به تصمیم گیری جدید در خصوص مربی که کارنامه ملی و باشگاهی اش در همین یک سال گذشته گویای عملکردش است، چه ارتباطی دارد آن هم در شرایطی که نه به بار است و نه به دار.
دعوا بر سر هیچ و پوچ
به خاطر ادامه بحران کرونا هنوز هیچ مجوزی برای آغاز فعالیت ها آن هم در رشته ای پُربرخورد مثل بسکتبال داده نشده است، تقویم فدراسیون های جهانی و آسیایی این رشته برای ماه های آینده هنوز تصویب نشده و مهمتر اینکه برگزاری خود المپیک قطعی و صد درصد نیست.
در این شرایط که تیم ملی نه تقویمی برای اردو دارد و نه برنامه ای برای اعزام و اصلاً معین هم نیست تا چه زمان این شرایط ادامه خواهد داشت، صحبت از تغییر کادر فنی و تصمیم گیری برای آنچه لزومی دارد؟ حکایت آن، چه چیزی است جز گریه بر سر قبر خالی و دعوا بر سر هیچ و پوچ به خصوص که در عمل هم ماه هاست از خاتمه همکاری فدراسیون بسکتبال و سرمربی تیم ملی می گذرد.
باوجود تاکیدی که بر تمدید یک ساله قرارداد مهران شاهین طبع شده بود، وی از شهریورماه گذشته قراردادی با فدراسیون ندارد. او بدون قرارداد دو بازی تیم ملی را اسفند ماه گذشته در انتخابی کاپ آسیا مدیریت کرد؛ بنابراین در پسِ صحبت از آنالیز و تصمیمات جدید چه دلیل و الزامی است؟
چرخش یکباره رئیس بعد از ایجاد حرف و حدیث
رئیس فدراسیون بسکتبال با صحبت های نه چندان قاطع خود در خصوص مربیان تیم ملی و به خصوص مهران شاهین طبع و انداختن توپ تصمیم گیری برای آنها در زمین کمیته فنی، ابهامات پیرامون جابه جایی و تغییرات در کادر فنی تیم ملی را ایجاد کرد اما بعد از فراگیری این موضوع، تغییر موضع داده است!
در اظهار نظر اخیری که طباطبایی پیرامون کادر فنی تیم ملی بسکتبال، اینگونه عنوان نموده که فعلا تصمیم جدیدی نخواهیم داشت تا ببینیم چه می گردد؛ همین تغییر موضع هم خود جای سوال دارد و اینکه بساط حرف از تغییرات چرا پهن شد که اینگونه جمع گردد؟
شاید هدف باز کردن راهی برای جذب یک مربی خارجی بوده اما آیا در این شرایط کرونایی چنین همکاری هایی شدنی است؟ اگر هم هدف در اختیار دریافت یک ایرانیِ بهتر است هم چه فاکتوری قرار است ملاک باشد جز کارنامه عملکرد؟ همین هاست که ابهامات این پرونده، در میان بودن پای بعضی و شاید هم منفعت طلبی های مقطعی فدراسیون را پُررنگ تر می نماید.
رئیس زهر چشم گرفت یا خودزنی کرد؟
به گزارش خبرنگار مهر، بعید نیست مطرح شدن همه حرف و حدیث ها پیرامون سرمربی تیم ملی بسکتبال برای زهرِ چشم دریافت از او باشد و یادآوری صندلی ریاست و تاثیرگذاری حرف ها و تصمیماتش؛ به هر حال اینگونه تصور شده که در اعتراضات به تصمیم فدراسیون، ردِ پای شاهین طبع وجود داشته و قاعدتاً این مسئله به مذاق رئیس فدراسیون خوش نیامده است اما آیا وی این را در نظر داشته که همکاری و قرارداد برای آن، یک جریان دو طرفه است و شاید اصلاً مهران شاهین طبع تمایلی به ادامه آن نداشته و حتی می توانست به جای سکوت، همین را مطرح کند و اینگونه آب پاکی را روی دست فدراسیون بریزد به خصوص که چیزی برای از دست دادن ندارد.
با همه اینها فدراسیون بسکتبال - به هر دلیلی - دست روی ویترین خود که اتفاقاً پیروز ترین بخش کارنامه اش بوده، گذاشت و آن را درگیر حواشی کرد. این خودزنی فدراسیون معین نیست چه سرانجامی داشته باشد.
منبع: خبرگزاری مهرسفر به تایلند: سفر به تایلند | تور تایلند ارزان، تور لحظه آخری، تور نوروز 98، بهار، تابستان، پاییز، زمستان را همراه ما باشید.
ساری فان: ساری فان | مجله سرگرمی،خبری و آموزشی اینترنتی