علت آبگرفتگی های اهواز چیست؟

به گزارش مجله آزمون اول، خبرنگاران/خوزستان معاون آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به تبعات استفاده از شبکه فاضلاب برای تخلیه آب های سطحی، گفت: حجم دبی بسیار قابل ملاحظه از مجرای محدود عبور داده می گردد و این سیستم، آسیب می بیند و در نتیجه در سال های خشکسالی و تابستان ها، ریزش خطوط و پس زدگی فاضلاب رخ می دهد.

علت آبگرفتگی های اهواز چیست؟

صابر علیدادی در جلسه آنالیز پروژه های دفع آب های سطحی که امروز (23 شهریورماه) در استانداری خوزستان برگزار گردید، اظهار کرد: در صورت تکمیل طرح توسعه شبکه فاضلاب، توانایی دفع 460 تا500 هزار مترمکعب فاضلاب در شبانه روز وجود دارد.

به گزارش خبرنگاران، وی اضافه کرد: در دو سال اخیر در پی تغییر اقلیم، باران هایی در اهواز رخ داد که در پی آن در 48 ساعت 17 میلیون مترمکعب آب در اهواز جمع شد. با این جم بارندگی، بر اساس ظرفیت 460 تا 500 هزار مترمکعبی شبکه فاضلاب، ماندگاری آب 15 تا 16 روز طول می کشد تا این شبکه امکان تخلیه آب را داشته باشد.

معاون آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان گفت: همه شهرها باید سیستم فاضلاب و سیستم تخلیه آب های سطحی داشته باشند در حالی که از ابتدا، اهواز سیستم تخلیه آب های سطحی نداشته است و آب های سطحی به وسیله شبکه فاضلاب دفع می شوند.

وی اضافه کرد: ممکن است پس از خشکسالی ها، ترسالی های شدیدی با بارش در مدت زمان کوتاه و دبی بالا رخ دهد بنابراین نمی توان به سیستم شبکه فاصلاب که تنها برای حدود 500 هزار مترمکعب در شبانه روز طراحی شده است، اتکا کرد.

علیدادی گفت: در شرایط کنونی، دفع آب های سطحی تقریبا در یک شبکه نیمه مرکب و مرکب در حال اجرا است اما برای دفع آب های سطحی بر اساس بارش های دو سه سال اخیر باید سیستم مجزا دیده گردد.

وی بیان نمود: در فصل زمستان، برای تخلیه آب های سطحی به وسیله سیستم فاضلاب، حجم دبی بسیار قابل ملاحظه از مجرای محدود عبور داده می گردد و این سیستم، آسیب می بیند و در نتیجه در سال های خشکسالی و تابستان ها، ریزش خطوط و پس زدگی فاضلاب رخ می دهد.

معاون آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به تاثیر توسعه شهری در نقاط مختلف در آبگرفتگی اهواز، اضافه کرد: در منطقه گاومیش آباد، منازل در دره ای احداث شده است که در پی بارش های شدید، این نقطه دچار آبگرفتگی شد و منازل مردم زیر آب رفت.

وی با بیان اینکه شیب عمومی اهواز جنوبی است، گفت: همزمان با توسعه شهر باید شبکه فاضلاب و سیستم دفع آب های سطحی توسعه یابد که به علت عدم پیشرفت این دو مورد، چنین اتفاقاتی اتفاق افتاده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 27 شهریور 1400 بروزرسانی: 27 شهریور 1400 گردآورنده: quiz1.ir شناسه مطلب: 28737

به "علت آبگرفتگی های اهواز چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علت آبگرفتگی های اهواز چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید