شیرین کننده های طبیعی فراوری شد
به گزارش مجله آزمون اول، به گزارش خبرنگاران به نقل از معاونت علمی و فناوری، یک شرکت دانش بنیان با اتکا به فناوری داخلی و دانش متخصصان ایرانی برای نخستین بار در کشور پیروز به راه اندازی خط فراوری استحصال شیرین نماینده های گیاه با ظرفیت 10 تن در سال شده است. محصولی کاربردی برای بیماران دیابتی و کسانی که از رژیم های غذایی استفاده می نمایند.

استحصال گلیکزیدهای طبیعی گیاه استویا به عنوان شیرین نماینده یکی از صنایع نوینی است که به صورت رسمی از سال 2008 در کشورهای پیشرفته دنیا پایه گذاری شده است. استویا (Stevia) یک گیاه چند ساله علفی است که بومی کشور پاراگوئه است. این گیاه به طور طبیعی در یک منطقه باریک بین برزیل و پاراگوئه رشد می نماید.
مصطفی صابر مدیر عامل این شرکت دانش بنیان درباره این محصول، گفت: امروزه از استویا در بسیاری از کشورها به عنوان شیرین نماینده استفاده می گردد. استویا دارای پروتئین، فیبر، کربوهیدرات، فسفر، آهن، کلسیم، پتاسیم، سدیم، منیزیم، روی و ویتامین های A وC است.
وی اضافه کرد: این ماده سالم می تواند جایگزین مناسبی برای شکر باشد. شیرین نماینده های استحصال شده از گیاه استویا در بسیاری از صنایع غذایی مانند فراوری نوشابه های گازدار و بدون گاز، فراوری شیرینی و شکلات و نیز در صنایع آردی جایگزین شکر شده اند.
این فعال دانش بنیان همچنین گفت: این شیرین نماینده برای بیماران دیابتی مفید است. مطالعات نشان می دهد که شیرین نماینده های طبیعی هیچ کالری یا کربوهیدراتی به رژیم غذایی اضافه نمی نمایند. این شیرین نماینده یکی از بهترین مواد طبیعی جایگزین شکر محسوب می شوند، چون 200 برابر از شکر شیرین تر هستند. به همین علت به طور معمول برای بهتر کردن طعم داروها و انواع چای استفاده می شوند.
منبع: خبرگزاری مهرمجله تار و سه تار: مجله تار و سه تار، محفلی از هنر و ساز ایرانی بسازیم.
سفر به کیش: سفر به کیش، جاذبه های دیدنی ایران را با ما دنبال کنید.