فواید و زیان های یک فناوری در محیط زندگی (مایکروویو)

به گزارش مجله آزمون اول، فواید و زیان های یک فناوری جدید یکی از مباحثی است که مخالفان و موافقان زیادی دارد. اگر فناوری های جدید مضر هستند، چه راه هایی برای کاهش این زیان ها وجود دارد؟!

فواید و زیان های یک فناوری در محیط زندگی (مایکروویو)

خبرنگاران | سرویس علوم - آیا به دنبال یک گزارش خوب درباره فواید و زیان های یک فناوری در محیط زندگی خود هستید؟ ما به شما آنالیز مزیت ها و معایب مایکروویو را پیشنهاد می کنیم.

بدون تردید مایکروویو یکی اثاثیه های لازم است و اغلب ما نمی توانیم بدون آن زندگی کنیم، چون زندگی های امروزی بسیار پرمشغله و سریع هستند. پس تقریباً در هر خانه ای یک مایکروویو وجود دارد. اما علی رغم ایمنی بسیار عالی و فواید و کاربرد های مایکروویوها، بسیاری از مردم هنوز تردید هایی در خصوص فواید بهداشتی آن دارند. این مقاله به فواید و زیان های مایکروویو پرداخته و دانش شما درباره مسایل بهداشتی استفاده از این دستگاه را بهنگام می سازد. ما در اینجا به شما یاری می کنیم تا تصمیم درست را در خصوص استفاده یا عدم استفاده از مایکروویو اتخاذ کنید.

روش کار مایکروویو چگونه است؟

احتمالاً درک روش کار مایکروویو به پرسش های شما درباره فواید و زیان های این دستگاه پاسخ خواهد داد. مایکروویو از امواج انرژی برای پخت غذا استفاده می نماید (این امواج تنها اندکی کمتر از امواج رادیویی هستند). مایکروویو جنبشی سریع در مولکول های غذا ایجاد می نماید و به این ترتیب انرژی حرارتی را به وجود می آورد. وقتی مواد غذایی (به ویژه ویتامین C) در معرض حرارت قرار گرفتند، از بین می فرایند. اما مایکروویو به اندازه ای سریع عمل می نماید که بیشتر مواد مغذی تنها به مدت اندکی در معرض حرارت قرار می گیرند، پس مواد مغذی و ویتامین C در مایکروویو نسبت به هر دستگاه پخت و پز دیگری بهتر حفظ می شوند. حتی استفاده از آب و مایع در پخت سبزیجات هم مقدار فراوانی از مواد مغذی را از بین می برد. بنابراین، عموماً بهترین روش پخت سبزیجات و غذا استفاده از کمترین مقدار مایع یا آب و نگهداری آن به مدت کمترین زمان ممکن روی اجاق است، به صورتی که مواد مغذی و به ویژه ویتامین C. موجود در آن ها حفظ گردد.

فواید و زیان های مایکروویو

فواید

  • استفاده راحت از مایکروویو ها برترین مزیت آن ها به حساب می آید. شما می توانید با فشار دادن یک دکمه غذا را در کمترین زمان ممکن و بدون شلوغ کاری و سر و صدا پخته یا گرم کنید.
  • تمیز کردن مایکروویو بسیار راحت تر و استفاده از آن بهداشتی تر است.
  • در بعضی موارد، مایکروویو مواد مغذی سبزیجات را بیشتر و بهتر از روش های دیگری از قبیل پخت سبزیجات در قابلمه یا جوشاندن آن ها حفظ می نماید. دلیل آن این است که مایکروویو به زمان کمتری برای پخت یا گرم کردن غذا احتیاج دارد و احتیاجی به آب ندارد.
  • لازم نیست هر چند دقیقه یک بار به مایکروویو سر بزنید، ولی این کار را باید در خصوص غذا های روی اجاق یا بخاری انجام دهید. اغلب مایکروویو ها دارای زمان های دقیق پخت و گرم کردن غذا هستند و پس از اینکه درجه و زمان انتخاب شده انتها یافت، مایکروویو فوراً سرد شده و گرما را، مانند اجاق گاز، ابقا نمی نماید.
  • استفاده از مایکروویو ها بسیار ساده و راحت است، همچنین فضای کمی را اشغال نموده و از سرعت عمل بالایی برخوردارند. پس اگر زندگی پرمشغله و زمان اندکی برای پخت و پز دارید، مایکروویو یکی از اثاثیه های فوق ضروری خانه شماست.

زیان ها

  • امکان دارد وقتی غذای بسیار داغی را از مایکروویو بیرون می آورید، خود را بسوزانید. مایکروویو دارای روش منحصر به فردی برای پخت غذاست، به صورتی که احتمال گرم شدن غیر یکنواخت و انفجار غذا وجود دارد. آب در مایکروویو گرمای بسیار فراوانی در خود ذخیره می نماید، ولی شاهد به جوش آمدن آن نخواهید بود مگر اینکه چیزی، مثلاً یک چای پاکتی را در آب فرو کنید، سپس خواهید دید که ناگهان آب به جوش می آید.
  • مایکروویو ها مایل به پخت یا گرم کردن یکنواخت غذا نیستند، سطح خارجی غذا پخته یا گرم می گردد، در حالی که قسمت داخلی آن هنوز خام و ناپخته است. در بعضی موارد محتمل است غذای حاوی باکتری مسائل بهداشتی به وجود بیاورد، چون گرمای مایکروویو به عمق غذا نفوذ ننموده و ارگانیسم های ریز را از بین نمی برد.
  • هرچند داده های دقیقی جهت اثبات وجود ندارد، اما تحقیقاتی درباره مایکروویو اجرا شده تا معین گردد که آیا تشعشعات مورد استفاده این دستگاه می تواند غذا را به نحوی تغییر دهد که به سم تبدیل گردد یا نه. تشعشعات به خودی خود خطرناک هستند.
  • تشعشعات مایکروویو برای آسیب رساندن به بافت انسان در حین تماس با مایکروویو کافی نیستند. اما همچنین گفته می گردد که مقدار اندکی اشعه هم از مایکروویو ها به بیرون نشت می نماید. حتی اگر هیچ موردی از مسمومیت تشعشعی ناشی از استفاده از مایکروویو گزارش نشده باشد، ما باز هم توصیه می کنیم صورت و دست های خود را از مایکروویو روشن دور نگه دارید.
  • پلاستیک های گرم شده در مایکروویو می توانند مقدار بسیار فراوانی بیسفنول A آزاد نمایند. چنین گفته می گردد که BPA ماده بسیار مضری است.
  • امکان دارد پخت غذا در مایکروویو موجب از دست رفتن بخش عمده ای از ارزش غذایی آن گردد. البته این نکته هنوز جای بحث دارد، زیرا طبق نظر شماری از پژوهشگران مایکروویوها، به دلیل احتیاج به مدت زمان کمتر پخت و گرم کردن غذا، مواد مغذی کمتری را نابود می نماید.
  • توصیه می کنیم شیر مادر، فرمول بچه و غذای بچه را با مایکروویو گرم نکنید، چون به این ترتیب مواد مغذی و برز های زنده مورد احتیاج رشد عادی نوزاد را نابود نموده اید.
  • مزایای بهداشتی ویتامین B-12 نیز با پخت غذا های حاوی این ویتامین در مایکروویو فوراً از بین می فرایند. غذا های حاوی ویتامین B-12 عبارتند از: گوشت خوک، گوشت گاو و شیر.

راه هایی برای کاهش زیان ها

  • از دستورالعمل های ارائه شده توسط کارخانه فراوری نماینده مایکروویو پیروی کنید. برای مثال، بعضی از مایکروویو ها نباید خالی و بدون مواد غذایی روشن شوند. از طرف دیگر، شما نباید آب یا سایر مایعات را بیشتر از زمانی که دفترچه راهنمای دستگاه توصیه نموده، درون مایکروویو گرم کنید.
  • از ظروف غذای مناسب مایکروویو بهره ببرید. اصولا نباید از ظروف آلومینیومی و فلزی بهره ببرید، چراکه اشعه های دستگاه انعکاس پیدا می نمایند. از طرف دیگر، از ظروف پلاستیکی نیز نباید بهره ببرید، چراکه احتمال آب شدن آن ها وجود دارد. بهترین جنس ظرف برای گرم کردن غذا در مایکروویو شیشه یا سرامیک است.
  • از گرم کردن آب جدا خودداری کنید. اصولا نباید برای گرم کردن آب از مایکروویو بهره ببرید. یک حرکت یا تنش کوچک می تواند باعث بیرون ریختن آب و حتی انفجار گردد. آمار ها نشان می دهد که مردم با گرم کردن آب تا رسیدن به نقطه جوش، با حوادثی مانند سوختگی شدید دست و صورت رو به رو شده اند. پس آب را بر روی شعله گرم کنید.
  • اجزای مهم دستگاه را به دقت آنالیز کنید. احتمال نشت امواج از نقاطی مانند لولای درب ها، چفت درب و یا سایر درز ها وجود دارد. توصیه می کنیم از بسته بودن کامل درب قبل از روشن کردن مایکروویو اطمینان حاصل کنید.
  • هیچ گاه بدون بستن درب مایکروویو از آن استفاده نکنید. درب باید کاملا بسته باشد.
  • ظروف بیش از حد عظیم را درون دستگاه قرار ندهید، چراکه احتمال انفجار، شوک الکتریکی و حتی آتش سوزی وجود دارد.
  • بعد از اتمام کار دستگاه، کمی صبر کنید. چند ثانیه منتظر بمانید، سپس غذا را خارج کنید.
  • هیچ گاه تمام یا قسمتی از دستگاه را با فویل های آلومینیومی یا حتی کاغذی نپوشانید. هیچ چیز تزئینی بر روی سقف دستگاه قرار ندهید. وجود هر چیزی بر سطح دستگاه می تواند به افزایش دمای آن منجر گردد.
  • اگر در مایکروویو شاهد آتشسوزی یا دود زیادی بودید، دستگاه را سریعا از برق جدا کنید.

نتیجه گیری

در انتها به این نتیجه می رسیم که هرچند پخت غذا در مایکروویو تعدادی از مواد مغذی را از بین می برد و تأثیراتی جدی بر غذا های خاصی از قبیل شیر و شیر مادر دارد، اما هنوز تحقیقات کافی برای اثبات اینکه پخت غذا با مایکروویو برای سلامتی انسان خطرناک است، انجام نگرفته اند. احتمالاً استفاده از مایکروویو بهداشتی ترین یا ایمن ترین گزینه پخت غذا نباشد، اما قطعاً سریعترین روش محسوب می گردد.

آژانس مسافرتی: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

مجله وبلاگ فروش: مجله وبلاگ فروش | ارائه نرم افزارهای مدیریت وبسایت را به ما بسپارید.

منبع: setare.com
انتشار: 23 مرداد 1400 بروزرسانی: 23 مرداد 1400 گردآورنده: quiz1.ir شناسه مطلب: 21619

به "فواید و زیان های یک فناوری در محیط زندگی (مایکروویو)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فواید و زیان های یک فناوری در محیط زندگی (مایکروویو)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید