دو روش آسان برای دستور پخت کرپ گوشت
به گزارش مجله آزمون اول، کرپ گوشت از غذاهای آسان و خوشمزه است. کرپ یک واژه فرانسوی و به معنای پیچاندن است. کرپ به خمیری نازک و نرم گفته می گردد که لای آن مواد مختلفی بر پایه گوشت و مرغ می ریزند. در این مقاله از خبرنگاران به سراغ طرز تهیه کرپ گوشت می رویم.
در این دستور پخت، ابتدا طرز تهیه مواد میانی کرپ را که مخلوطی از گوشت، قارچ و پیاز است را یاد می گیریم و سپس به سراغ تهیه کرپ می رویم. در نهایت مواد را بین کرپ پیچیده و در فر می گذاریم.
مواد لازم برای تهیه کرپ گوشت روش اول
مواد اولیه برای تهیه کرپ | مقدار لازم |
تخم مرغ | 4 عدد |
شیر | 2 پیمانه |
نمک | 1.2 قاشق چای خوری |
کره | 57 گرم |
آرد | 280 گرم یا 2 و 1.4 پیمانه |
مواد اولیه برای تهیه مواد میانی | مقدار لازم |
گوشت چرخ نموده | 450 گرم |
پیاز | 1 عدد |
قارچ | 10 عدد |
پنیر پیتزا | به مقدار لازم |
نمک، پودر سیر و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
طرز تهیه کرپ گوشت روش اول
- دستور پخت مواد میانی
- ابتدا پیازها را نگینی خرد کنید یا با خرد کن آن را ریز ریز کنید.
- داخل تابه ای با روغن داغ بریزید و تفت بدهید.
- پس از طلایی شدن گوشت را اضافه کنید و روی آن فلفل سیاه، پودر سیر و نمک بریزید و هم بزنید.
- هنگامی که گوشت تغییر رنگ داد قارچ های ورقه شده را به آن اضافه کنید.
- مقداری رب به مواد اضافه کنید و زمانی که رنگش تیره تر شد مواد را از روی حرارت بردارید تا سرد گردد. اضافه کردن رب اختیاری است.
- دستور پخت کرپ
- تخم مرغ، شیر، نمک و کره آب شده را در یک ظرف با هم مخلوط کنید و با همزن برقی بزنید تا مواد یک دست بگردد و کرمی رنگ گردد.
- آرد را به تدریج به آن اضافه کنید و با لیسک بزنید. اگر مواد شل بود کم کم به آن آرد اضافه کنید تا غلظت آن به ماست شل برسد.
- داخل یک تابه که مقدار میانه دارد را با کره چرب کنید.
- یک ملاقه از کرپ برداشته و در تابه بریزید.
- وقتی کل خمیر خودش را گرفت آن را برگردانید و 30 ثانیه زمان دهید تا طرف دیگر نیز پخته گردد.
- سپس آن را از تابه به درون یک سینی منتقل کنید و روی آن را بپوشانید تا خشک نگردد.
- به همین ترتیب همه کرپ ها را آماده کنید.
- دستور پخت کرپ گوشت با یاری فر
- مقداری از مواد میانی را وسط یک کرپ قرار دهید. روی آن پنیر بریزید.
- خمیر را رول کنید. به همین ترتیب همه کرپ ها را پر از مواد کنید.
- ظرف لبه داری بردارید و درون آن را چرب کنید. کرپ های پر شده را درون آن بچینید. می توانید روی آن هم پنیر بریزید.
- ظرف را به مدت 15 دقیقه در فر با دمای 180 درجه بگذارید.
- زمانی که سطح مواد طلایی رنگ شد کرپ گوشت شما آماده سرو است.
- دستور پخت کرپ گوشت با یاری اجاق گاز
- مقداری از مواد میانی را بردارید و وسط کرپ بریزید. روی آن پنیر ریخته و خمیر را رول کنید.
- سطح داخلی یک تابه را چرب کنید و کرپ ها را درون آن سرخ کنید تا طلایی شوند.
- می توانید کرپ ها را درون شیر و آرد سوخاری بزنید و در تابه ای که پر از روغن داغ است سوخاری کنید.
- دستور پخت کرپ گوشت بدون فر و گاز
- یک لایه از کرپ را پهن کنید و از مواد میانی درون آن بریزید.
- دور آن را مانند یک بقچه جمع کنید و دور آن را با تره یا ساقه جعفری ببندید. برای اینکه تره یا ساقه جعفری را بتوانید راحت گره بزنید به مدت 5 دقیقه در آب جوش بگذارید.
- کرپ ها را درون یک ظرف زیبا بچینید و به مقدار ای که پنیرها آب گردد درون فر بگذارید.
- کرپ ها که آماده شدند، همراه با انواع سس آن را سرو کنید.
نکات کلیدی روش اول
- می توانید از گوشت مرغ یا بوقلمون به جای گوشت قرمز بهره ببرید.
- در مواد میانی می توانید از رب، زرشک یا سیر رنده شده بهره ببرید. دقت داشته باشید که از هر سه آن ها استفاده نکنید و متناسب با ذائقه خود فقط یکی از آن ها را انتخاب کنید.
- اگر می خواهید کرپ ها نرم شوند می توانید یک سس حاوی گوجه رنده شده، رب، مقداری آب لیمو یا سس بشامل آماده کنید و روی مواد بریزد و سپس در فر قرار دهید.
- اگر پنیر کرپ گوشت را حذف کنید به یک غذای رژیمی تبدیل می گردد. ضمناً این غذا حاوی پروتئین بالایی است.
مواد لازم برای تهیه کرپ گوشت روش دوم
مواد اولیه برای تهیه مواد میانی | مقدار لازم |
گوشت چرخ نموده | 300 گرم |
فلفل سیاه | 1 قاشق چای خوری |
رب | 2 قاشق غذاخوری |
تخم مرغ پخته | 2 عدد |
پیاز | 1 عدد |
نمک | به مقدار لازم |
جعفری خرد شده | 2 قاشق غذاخوری |
مواد اولیه برای تهیه کرپ | مقدار لازم |
تخم مرغ | 5 عدد |
کره | نصف استکان |
نمک | به مقدار لازم |
شیر | 1 استکان |
آرد | 1.5 استکان |
طرز تهیه کرپ گوشت روش دوم
- دستور پخت مواد میانی
- پیاز را نگینی خرد کنید و درون تابه بریزید.
- زمانی که پیازها سبک شدند به آن روغن اضافه کنید.
- پیازها که طلایی شدند به آن نمک، فلفل و گوشت را اضافه کنید.
- گوشت را خوب تفت دهید و زمانی که تغییر رنگ داد و مقداری از آب آن کشیده شد جعفری و رب را روی آن بریزید و یک لیوان آب اضافه کنید.
- آب مواد که بخار شد و مواد پخته شدند تخم مرغ را روی مواد رنده نموده و مخلوط کنید.
- دستور پخت کرپ
- مواد کرپ که شامل 5 عدد تخم مرغ، نصف استکان کره آب شده، کمی نمک، 1 استکان شیر و 1.5 استکان آرد است را با هم خوب مخلوط کنید تا یک دست گردد.
- تابه ای را روی حرارت بگذارید و روغن بریزید تا داغ گردد.
- یک ملاقه از کرپ را در تابه ریخته و زمانی که خود را گرفت برگردانید تا طرف دیگر نیز پخته گردد.
- کرپ ها را روی هم بچینید تا خشک نشوند و در نهایت روی آن ها را بپوشانید.
- دستور پخت کرپ گوشت
- درون هر کرپ مقداری از مواد میانی ریخته و رول کنید.
- رول ها را درون ظرف پیرکس یا سینی فر چیده و درون فر 180 درجه بگذارید.
- چند دقیقه زمان دهید تا سطح مواد طلایی گردد. حدوداً 15 دقیقه کافی است.
- کرپ ها را از فر خارج نموده، درون ظرفی که می خواهید سرو کنید بچینید و روی آن را با جعفری تزئین کنید.
نکات کلی
- مواد اولیه مناسب برای 4 نفر است.
- زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه
- زمان لازم برای پخت: 1 ساعت
- انرژی کرپ گوشت: 1450 کیلوکالری
تاریخچه کرپ
کرپ یک خمیر نازک، پهن و عموماً گرد است. مواد اصلی آن را آرد، تخم مرغ و شیر تشکیل می دهد و از زیرشاخه های کیک های تابه ای یونان است. اولین بار در قرن دوازدهم میلادی در منطقه ای به نام برتاین (Bretagne) در شمال غرب فرانسه تهیه شد.
داستان به وجود آمدن کرپ این طور آغاز شد که در جنگ های صلیبی گندم سیاه که گیاهی مقاوم است و قابلیت رشد در شرایط سخت را دارد از چین به این منطقه آورده شد. کشت این گندم خیلی زود در برتاین (Bretagne) رواج پیدا کرد. کرپ اولین بار به وسیله ساکنین این منطقه از ترکیب گندم سیاه آسیاب شده، آب، نمک و کره پخته شد. آن ها کرپ را روی صفحات داغ پهن می کردند و می پختند.
در قرن دوازدهم آرد سفید فقط مختص به مرفهین و طبقه خاصی از جامعه بود. به علت پخته شدن کرپ با گندم سیاه، رنگی تیره داشت و به علت نبود تخم مرغ و شیر در آن بافتی خشک داشت. اما با وجود خشک بودن بسیار محبوب بود.
کرپ رفته رفته جای خود را در مراسمات مذهبی نیز باز کرد. دومین روز ماه فوریه، 40 روز بعد از فراوری مسیح، جشن کندلمس یا شمع در فرانسه برگزار می گردد. از آیین های این مراسم روشن کردن شمع و به سمت کلیسا می فرایند. این مراسم که در وسط سرمای زمستان برگزار می گردد برای بازگشت آفتاب و روشنایی انجام می گردد.
از قرن هفدهم خوردن کرپ در این روز به آیین های اصلی آن تبدیل شد. فرانسوی ها به نیت باروری محصولات، برداشت و برکت بیشتر و سلامتی خانواده این کار را انجام می دهند. رفته رفته خوردن کرپ در روز دوم فوریه در سراسر فرانسه رواج پیدا کرد تا آنجا که دوم فوریه را روز کرپ نامگذاری کردند.
سخن آخر
کرپ گوشت یکی از انواع پرطرفدار کرپ است. مواد میانی آن را عمدتاً گوشت و قارچ تشکیل می دهد که در میان کرپ ریخته شده و رول می گردد. سپس آن را با سس یا بدون سس در فر یا روی اجاق گاز می گذارید تا مواد به خورد هم بفرایند و کرپ گوشت شما آماده سرو است.
مواد اولیه کرپ گوشت را همین حالا می توانید از خبرنگاران سفارش دهید و در خانه در کوتاه ترین زمان ممکن تحویل بگیرید. از قلم نیاندازید از فوت و فن های خودتان برای تهیه کرپ گوشت برای ما بنویسید.
منبع: اسنپ مارکت