نحوه ساخت باربیکیو آجری، مزایا و معایب آن

به گزارش مجله آزمون اول، نمونه ای از المان هایی که امروزه افراد زیادی به استفاده از آن در طراحی باغ، حیاط خلوت و حتی تراس خانه خود تمایل دارند، باربیکیو می باشد. این المان انواع مختلفی داشته و از این رو می تواند نیازهای مختلف افراد با توجه به فاکتورهای مختلف را فراهم کند. در این میان باربیکیو آجری به دلیل ساخت آسان، مقرون به صرفه بودن و زیبایی، نمونه ای از پرطرفدارترین انواع کباب پز می باشد. در ادامه این مطلب از ما به بیان جزئیات بیش تر در خصوص این المان، مزایا، معایب و نحوه ساخت آن خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

نحوه ساخت باربیکیو آجری، مزایا و معایب آن

ویژگی های باربیکیو آجری

همان گونه که در بالا نیز اشاره شد، امروزه استفاده از انواع کباب پزها هواداران زیادی پیدا نموده است به گونه ای که انواع سیار آن نیز فراوری شده و این امکان را برای افراد فراهم می نماید که در کمپ و طبیعت گردی نیز از آن استفاده نمایند. در میان انواع مختلف کباب پز، انواع آجری هواداران خاص خود را دارد. چرا که این گونه باربیکیوها حسی نوستالژی داشته و ساخت آن ها نیز آسان می باشد.

برای ساخت این محصول، از آجر نسوز استفاده می گردد. چرا که در دما و حرارت بالا این متریال آسیب نمی بیند و به همین خاطر می تواند ظاهر خود را در طول زمان حفظ کند. استفاده از آجرهای تزئینی برای ساخت این المان می تواند به زیبایی هرچه بیش تر آن یاری کند. اگر تصمیم دارید خودتان نمونه ای از این کباب پزها را بسازید، بهتر است برای انتخاب متریال مناسب با یک متخصص در این زمینه صحبت نموده و از او هدایت بخواهید.

مزایای باربیکیو آجری

استفاده از این محصول مزایایی به همراه دارد که از جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • ساخت آن نسبت به نمونه های دیگر هزینه کم تری دارد.
  • ساخت کباب پز آجری آسان بوده و با یک آموزش صحیح می توان نسبت به ساخت آن اقدام کرد.
  • امکان ساخت آن ها در اشکال مختلف وجود دارد. برای مثال می توان آن ها را به شکل مسقف یا روباز ساخت.
  • اگر به دنبال طعم دودی مواد غذایی هستید، باربیکیو آجری می تواند گزینه ای مناسب برای انتخاب باشد.
  • باربیکیو آجری، در برابر شرایط مختلف آب و هوایی از مقاومت بالایی برخوردار می باشد.

معایب کباب پز آجری

در کنار مزایایی که از آن ها نام برده شد، استفاده از این المان معایبی نیز به همراه دارد که از جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • تمیز کردن این مدل کباب پز کار آسانی نیست.
  • روشن و خاموش کردن آن کمی سخت بوده و زمان گرم شدن آن طولانی می باشد.

آموزش ساخت باربیکیو آجری

آن چه که در ابتدای کار باید نسبت به آن تصمیم گیری گردد، انتخاب مکان مناسب برای ساخت باربیکیو آجری می باشد. چرا که این گونه کباب پزها قابلیت جا به جایی ندارند. بنابراین باید در انتخاب مکان مناسب برای ساخت آن دقت لازم صورت گیرد.

برای مثال بد نیست به ساخت آن در نزدیک محل نشیمن در محوطه فکر کنید. تنها نکته ای که در ساخت این محصول در نزدیکی این قسمت باید مورد توجه قرار دهید، رعایت فاصله مناسب با محل نشستن می باشد. این فاصله باید به گونه ای باشد که دود حاصل از گریل مواد غذایی باعث ایجاد اذیت برای مهمانان نگردد.

پس از انتخاب مکان مناسب، نوبت به آماده سازی مراحل اولیه برای آغاز به ساخت می رسد. در ابتدا باید توجه کنید، زمینی که قصد ساخت باربیکیو بر روی آن را دارید باید از مقاومت و استحکام لازم برای تحمل وزن باربیکیو برخوردار باشد. اگر احساس می کنید مکان انتخابی استحکام لازم را ندارد، قبل از هرچیزی باید آن قسمت را بتن ریزی کنید. هم چنین توجه داشته باشید که در هنگام ساخت حداکثر فضای لازم برای انجام این کار را در نظر بگیرید، تا در هنگام استفاده از آن دچار مشکل نشوید.

برای آغاز کار باید به دنبال خرید ست کامل گریل باربیکیو باشید. ست باربیکیو آجری شامل المان هایی از جمله سینی زغال باربیکیو، سینی گریل، و در صورت تمایل سینی گرم نگهدارنده غذا می باشد. هم چنین باید نسبت به خرید متریال اصلی یعنی آجر نیز اقدام نمایید.

برای تخمین تعداد آجری که برای این کار ضروری است می توانید از سینی گریل استفاده نمایید. به این منظور سینی گریل را روی زمین قرار داده و آجرها را اطراف آن را بچینید. هم چنین ارتفاعی که برای باربیکیو در نظر دارید را نیز اندازه گیری نمایید.

برای اندازه گیری ارتفاع این المان، باید توجه داشته باشید که در هنگام استفاده و ایستادن پشت آن راحت باشید. به طور کلی می توان گفت در بیش تر موارد، از 7 تا 9 ردیف آجر استفاده می گردد. اما با این حال این تعداد بستگی به خود شما دارد. اگر فضای کافی در اختیار دارید، در کنار باربیکیو یک میز برای آماده سازی غذا و قرار دادن وسایل نیز در نظر بگیرید. از دیگر مواد لازم برای ساخت باربیکیو آجری، ملات می باشد. برای ساخت ملات هم به سیمان احتیاج است.

حالا نوبت به ساخت می رسد. برای انجام این کار در ابتدا یک لایه آجر را در اطراف سینی باربیکرو قرار دهید تا بتوانید آن را اندازه گیری کنید. توجه داشته باشید که آجر ها باید به شکل E چیده شوند. در هنگام چیدمان آجر دقت کنید که دیواره نه باید چندان پهن و نه چندان باریک باشد. پس از تعیین شدن چگونگی چیدمان، آجرها را برداشته و از یک لایه ملات در زیر آن ها بهره ببرید تا در جای خود فیکس شوند.

در هنگام انجام این کار از ابزار لازم مانند تراز بهره ببرید تا مطمئن شوید، آجرها در یک راستا و به طور صحیح در کنار یکدیگر قرار گرفته اند. برای اطمینان از استحکام آن ها از یک بست فلزی مناسب در بین و پشت دیوار آجری بهره ببرید.

برای ساخت دیوار باربیکیو بهتر است چیدمان آجرها به شکلی باشد که به برش زنی آجر احتیاج نداشته باشید. برای ساخت دیوار بهتر است از گوشه ها آغاز نموده و شکاف ها را به تدریج پر کنید. در هر ردیف از قرار دادن آجر، اتصالات را نصب کنید، تا دیوار از استحکام کافی برخوردار باشد. استفاده از ابزار تراز برای صاف بودن دیوار را نباید فراموش کنید.

در هر مرحله از قرار دادن آجرها بر روی یکدیگر، ملات اضافی بیرون زده از آن ها را قبل از خشک شدن پاک کنید. زمانی که به ارتفاع مورد نظر رسیدید، در قسمت چپ یک زاویه ایجاد نموده و دیواری برای قرار دادن سینی زغال ایجاد کنید.

به منظور این که دیوار آجری قابلیت تحمل سینی زغال را داشته باشد، از براکت در زیر آن بهره ببرید که سینی زغال و گریل دچار خمیدگی نشوند. اگر تصمیم به استفاده از یک میزدر کنار باربیکیو دارید، باید در خصوص ارتفاع آن تصمیم گیری کنید.

پس از اتمام کار به مدت 48 ساعت قبل از استفاده، اجازه دهید تا ملات ها به طور کامل خشک شده و آجرها در جای خود تثبیت شوند. اگر احتمال بارندگی وجود دارد، بهتر است روی آن را با استفاده از یک کاور بپوشانید تا ملات خیس نگردد.

نگهداری از باربیکیو آجری

بدون شک هرچه از این مدل کباب پز بیش تر بهره ببرید، ظاهر آن در طول زمان بیش تر تغییر می نماید. استفاده از بعضی اسپری های براق نماینده و محافظ و یک برس سیمی می تواند در حفظ زیبایی این المان به شما یاری کند.

بهتر است پس از هر بار استفاده مواد غذایی به جا مانده بر روی سینی گریل را با استفاده از برس سیمی پاک نموده و از اسپری روغن گیاهی بر روی آن استفاده نمایید. این کار از زنگ زدگی احتمالی سینی نیز جلوگیری می نماید. هم چنین پس از هر بار استفاده بهتر است خاکسترها را جدا کنید تا در دفعات بعدی غذا طعم بهتری داشته باشد.

مجله تار و سه تار: مجله تار و سه تار، محفلی از هنر و ساز ایرانی بسازیم.

سفر به کیش: سفر به کیش، جاذبه های دیدنی ایران را با ما دنبال کنید.

منبع: ساختمانچی
انتشار: 18 مرداد 1400 بروزرسانی: 18 مرداد 1400 گردآورنده: quiz1.ir شناسه مطلب: 13330

به "نحوه ساخت باربیکیو آجری، مزایا و معایب آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نحوه ساخت باربیکیو آجری، مزایا و معایب آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید