اصلی&zwnjترین دلیل ناتوانی در کاهش وزن
به گزارش مجله آزمون اول، اصل اساسی کاهش وزن - کم خوردن و ورزش بیشتر - برای همه مفید نیست. به نظر می رسد برای بعضی افراد مهم نیست که چه می خورند و چه مقدار کار می نمایند ، آنها فقط نمی توانند وزن کم نمایند.توانایی کاهش وزن پیچیده تر از دستیابی به توازن انرژی مناسب است.بعضی از داروها ، شرایط سلامتی و گزینه های غذایی ، افزایش وزن را آسان می نمایند.
به گزارش خبرنگاران ،نگاهی دقیق به انتخاب سبک زندگی و تاریخچه پزشکی ممکن است بینشی در خصوص مبارزه برای ریختن پوندهای ناخواسته فراهم کند.
رژیم غذایی
دریافت کالری بیشتر از میزان سوزاندن ، کاهش وزن را غیر ممکن می نماید. سایر عوامل غذایی نیز می توانند توانایی کاهش وزن را تحت تأثیر قرار دهند.
خوردن غذاهای پر قند - مانند شیرینی ها و کربوهیدرات های تصفیه شده - باعث افزایش شدید گلوکز خون و تحریک ترشح انسولین می گردد.
در طی دو ساعت ، گلوکز خون کاهش می یابد ، در نتیجه گرسنگی افزایش می یابد که می تواند باعث پرخوری شما گردد.
خوردن غذاهای کم قند ، مانند سبزیجات حاوی فیبر بالا ، غلات کامل و مغزها ، منجر به آزاد شدن آهسته تری از گلوکز می گردد که گرسنگی را به تعویق می اندازد و احساس سیری بیشتری را در شما ایجاد می نماید بنابراین تمایل به مصرف کمتری دارید.
عدم تحمل غذایی به مواد حساسیت زای رایج مانند گندم ، سویا ، لبنیات ، آجیل و ذرت می تواند باعث احتباس آب گردد که به سختی می توان آن را رها کرد.
خواب ناکافی
سوزاندن روغن نیمه شب می تواند کاهش وزن را سخت کند.
در مطالعه که در دانشگاه شیکاگو انجام شد ، شرکت نمایندگانی که چهار ساعت در هر شب می خوابیدند ، تغییراتی در سطح هورمون های مرتبط با اشتها تجربه کردند.
هورمون گرلین باعث احساس گرسنگی می گردد و هورمون لپتین نشانگر سیری یا سیری است.
کاهش لپتین و افزایش گرلین منجر به افزایش اشتها می گردد - به ویژه هوس شیرینی جات ، نشاسته و تنقلات شور در افراد کم خواب.
کمبود خواب می تواند در انتخاب غذای نامناسب شما تأثیر بگذارد و باعث پرخوری شما گردد.
دارو
بعضی از داروها ممکن است باعث افزایش وزن شوند یا کاهش وزن را سختتر نمایند.
این عارضه جانبی نامطلوب یکی از دلایل قطع مصرف داروی بیماران در بسیاری از بیماران است.
داروهایی که بر سیستم عصبی مرکزی تأثیر می گذارند مانند داروهای ضد افسردگی ، ضد تشنج و داروهای جلوگیری از میگرن می توانند باعث افزایش وزن شوند.
داروهای دیگری که می توانند کاهش وزن را نیز مهار نمایند شامل آنتی هیستامین ها ، بتا بلاکرها ، استروئیدها (مانند کورتیکواستروئیدها برای درمان آسم) و بعضی داروهای شیمی درمانی هستند.
آنتی هیستامین ها و ضد افسردگی ها می توانند باعث هوس کربوهیدرات و افزایش اشتها شوند.
شرایط پزشکی
بیماری های مرتبط با افزایش وزن ، چاقی و عدم توانایی در کاهش وزن شامل کم کاری تیروئید ، سندرم تخمدان پلی کیستیک و سندرم کوشینگ است.
کم کاری تیروئید درمان نشده باعث کاهش سرعت متابولیسم می گردد ، که کاهش وزن را سخت می نماید.
سایر شرایطی که سندرم کوشینگ را تقلید می نماید ، کاهش وزن را نیز سخت می نماید.
این شرایط ممکن است به صورت افسردگی ، اضطراب یا سایر اختلالات رفتاری بروز کند.
افراد مبتلا به دیابت کنترل نشده نیز ممکن است در کاهش وزن مشکل داشته باشند.
حقیقات نشان می دهد کمبود ویتامین ب 12 می تواند باعث ناتوانی افراد در کاهش وزن گردد.این ویتامین برای تکثیر سلولی و عملکرد سیستم عصبی لازم است همچنین به همراه فولیک اسید و دیگر ویتامین ها نقش مهمی در بارداری افراد دارد. ویتامین ب 12 در عملکرد شماری از فعالیت های ضروری بدن و سنتز دی ان ای و ساخت گلبول های قرمز خون نقش دارد.
یکی از کارکرد های جالب ویتامین ب 12، نقش آن در تبدیل چربی ها و پروتئین ها به انرژی و شکستن کربوهیدرات هاست. از این رو، کمبود این ویتامین باعث وقوع چندین رخداد غیرطبیعی در بدن از جمله ناتوانی در کاهش وزن می گردد.
منبع: جام جم آنلاینیزد بلاگ: یزد بلاگ | جذابیت های تاریخی و اقلیم شهر جهانی یزد
انوار بلاگ: انوار بلاگ | انجمن و وبلاگ های انوار