تاثیر یک اتفاق سیاسی بر زندگی مردم

به گزارش مجله آزمون اول، آیین گشایش نمایشگاه عکس انفرادی علیرضا بهرامی با عنوان کی یف؛ شهر انقلاب و زندگی برگزار گردید. در این نمایشگاه عکس ها روایتی هستند از زندگی مردم در جریان یک انقلاب سیاسی؛ در حقیقت این نمایشگاه ترکیبی است از جامعه شناسی، ژورنالیسم، ادبیات، شعر و عکاسی.

تاثیر یک اتفاق سیاسی بر زندگی مردم

جریان زندگی در رگ های یک شهر

به گزارش خبرنگاران به نقل از روابط عمومی شهر کتاب فرشته، عصر آدینه نهم شهریور ماه مراسم افتتاحیه نمایشگاه عکس کی یف؛ شهر انقلاب و زندگی با آثاری از علیرضا بهرامی از انقلاب سال 2014 اوکراین در محلِ گالری این مجموعه فرهنگی ـ هنری و در ادامه مجموعه برنامه های هفته گفت وگوی فرهنگی ایران ـ اوکراین و با همکاری سفارت اوکراین در تهران، همراه با بداهه نوازی سه تار حمید اسماعیل زاده برگزار گردید.

در این آیین که با حضور کاردار و وابسته و همچنین دبیر سفارت اوکراین در ایران برگزار گردید، چهره های فرهنگی و هنری چون سیف الله صمدیان؛ عکاس، فیلمساز و رییس انجمن ملی عکاسان ایران، سید مجتبی حسینی؛ معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هادی مظفری؛ مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهرداد ذوالنور؛ گرافیست، عکاس و فیلمساز، حمید فروتن؛ رییس هیات مدیره انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی، فرهاد عابدینی؛ شاعر پیشکسوت، سیدمحمد طباطبایی؛ مدیرکل روابط عمومی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد، مجید فروغی؛ مدیرکل روابط عمومی معاونت هنری وزارت ارشاد، مرتضی فرج آبادی؛ معاون چندرسانه ای خبرگزاری دانشجویان ایران (خبرنگاران)، حسن گوهرپور؛ شاعر و روزنامه نگار، انسیه کریمیان؛ شاعر، مسعود شهریاری؛ شاعر و ناشر، حامد کیان؛ موزیسین و ترانه سرا، سعید اسلام زاده؛ شاعر و مجری رادیو و رؤیا جدیدی، تهیه نماینده و مجری تلویزیون نیز به تماشای عکس های علیرضا بهرامی آمدند.

در حاشیه مراسم افتتاحیه این نمایشگاه، اهالی هنر و فرهنگ حاضر در گالری درباره آثار علیرضا بهرامی و حال و هوای عکس های کی یف در دوران انقلاب سال 2014 صحبت هایی بیان داشتند.

حضور مردم و زندگی روزمره در تک تک عکس ها هویداست

هادی مظفری؛ مدیرکل جدید دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد درباره فضای عکس های این نمایشگاه و تاثیر آن بر مخاطب گفت: به نظر من اینکه یک اتفاق سیاسی بر سایر حوزه های زندگی مردم در کشور تاثیر گذاشته و یک عکاس توانسته به خوبی مستند کند، به خودی خود اتفاق قابل توجهی است. جذابیت این عکس ها و نوع چیدمان قاب ها از آنجا می آید که در تمام این عکس ها حضور مردم و زندگی روزمره آنها محسوس است. از سوی دیگر نشان های یک انقلاب مانند لاستیک ماشین ها و سنگ های کف خیابان به عنوان نشانه های این اتفاق در تک تک عکس ها هویداست. اما به اعتقاد من عکاس این آثار با نگاه دقیق و عمیق خود کوشش داشته تا صرفا تصویرگر یک انقلاب نباشد، بلکه زوایای مختلف زندگی و حیات دوباره مردم را به نمایش بگذارد.

لحن ادبیاتیِ تبدیل گردیده به عکس برایم بسیار جالب است

مهرداد ذوالنور؛ هنرمند حوزه تجسمی با بیان ارتباط میان مجموعه شعر دوزبانه فارسی ـ اوکراینی علیرضا بهرامی که تازه رونمایی گردیده و این عکس ها گفت: از آنجا که کتاب را خوانده ام و با آن پیش زمینه فکری به تماشای عکس ها آمده ام، از یک سو هیجان زده از بابت کتاب و از سوی دیگر به شدت تحت تاثیر عکس ها هستم. صحبت هایی با عکاس این تصاویر درباره روند شکل دریافت عکس ها داشتیم و به شخصه برای من بسیار جذاب بود، چرا که اتفاقات منعکس گردیده در رمان و در واقع بخشِ ادبیاتی موضوع، مانند حلقه های زنجیر به اتفاقات درون عکس ها متصل هستند. در واقع این لحن ادبیاتی که به عکس تبدیل گردیده برای من بسیار جالب توجه است. معمولا این اتفاق کمتر رخ می دهد که بتوان دو شیوه متفاوت از روایت را کنار هم گذاشت و چنین نتیجه عمیقی از آن به دست آید. آنقدر اتفاقات و المان های عجیب در عکس ها وجود دارد که هر کدام به نوبه خود به شکل عجیبی مخاطب را وارد دنیای خود می نمایند و هر عکس داستان واقعی خود را به نمایش می گذارد.

عکس ها؛ ترکیب درستی از جامعه شناسی، ژورنالیسم و عکاسی است

سیف الله صمدیان با بیان نکاتی از شخصیت هنری ـ فرهنگی علیرضا بهرامی بیان نمود: او در چند شاخه و با خلاقیت خاصی در حال فعالیت است. او ژورنالیستی بسیار حرفه ای است که در عین حال ادبیات را به خوبی می شناسد و شاعر بسیار خوبی نیز هست. در کنار همه این نکات سفرهای بسیاری به سرتاسر دنیا داشته و هرگاه که از سفر باز می گردد سوغاتی تصویری پرباری به همراه می آورد. عکس های این نمایشگاه نیز حاصل سفر پرباری است که او به اوکراین داشته و در نوع خود درجه یک. عکاس در این عکس ها با نگاه خلاق و ریزبین خود در مدت کمی پس از روی دادنِ یک انقلاب در شهری مثل کی یف، تجربه ذهنی را که خود از یک انقلاب در کشورش داشته، با نگاهی ادبی تلفیق می نماید و ماحصل کار، آثاری با کیفیت بالا می گردد. بهرامی صرفا یک عکاس نیست و با چند وجه فرهنگی ـ هنری به عکاسی می پردازد و همین چند وجهی بودن در نگاهش به آدم های جامعه، گرافیک شهری و حتی به فضای زندگی عادی مردم شهر منعکس است. در واقع این عکس ها ترکیب درستی از جامعه شناسی، ژورنالیسم، ادبیات و شعر و عکاسی است.

هفته فرهنگی ایران ـ اوکراین با هدف ارتباط با فرهنگ و هنر ایرانی

یوگن کروچنکو، وابسته بازرگانی سفارت اوکراین در ایران نیز با ابراز خوشحالی از برگزاری هفته فرهنگی ایران ـ اوکراین مطرح نمود: برگزاری چنین رویدادی یک فرصت عالی است برای آشنایی دو کشور با فرهنگ یکدیگر. که با رونمایی از ترجمه رمان خانواده کاتیاش توسط کاترین کریکونیوک و همچنین کتاب شعر آقای علیرضا بهرامی که به دوزبان فارسی و اوکراینی منتشر شد، شروع شد و در ادامه افتتاح نمایشگاه عکسی با مضمون انقلاب اوکراین در سال 2014 و در سرانجام برگزاری میزگرد و نشستی دیپلماتیک با حضور سفیر اوکراین در ایران را خواهیم داشت که در روز یکشنبه یازدهم شهریور برگزار خواهد شد.

وی از کوشش ها و زحمات شهر کتاب فرشته برای برگزاری این برنامه تشکر نموده و اضافه کرد: نمایندگان ما در ایران و هم چنین اتباع اوکراین در ایران در این مراسم حضور داشتند و با نویسندگان و شاعران و سایر هنرمندان ایرانی آشنا شدند و ما در هر برنامه توانستیم با موسیقی و هنر ایرانی هم ارتباط برقرار کنیم و از این اتفاق بسیار خوشحالیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 24 آبان 1397 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: quiz1.ir شناسه مطلب: 14

به "تاثیر یک اتفاق سیاسی بر زندگی مردم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاثیر یک اتفاق سیاسی بر زندگی مردم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید