جدال ناتمام همتی و زاکانی ، مهرعلیزاده از الگوی آلمانی اداره کشور رونمایی کرد
به گزارش مجله آزمون اول، خبرنگاران: مهرعلیزاده و قاضی زاده هاشمی به سوالات مالی اولین مناظره پاسخ دادند.
به گزارش خبرنگاران به نقل از خبرآنلاین، محسن مهرعلیزاده در بخش سوم این مناظره در تشریح برنامه های مالی دولت خود گفت:
یکی از مشکلاتی که طی 42 سال گذشته روبرو بودیم این بود که هیچ وقت یک الگوی صحیح علمی تجربه شده توسعه بویژه توسعه مالی حاکم نبوده است؛ هر دولت، وزیر و هر جمع مالی آمده یکسری اقدامات انجام دادند و یکی به نئولیبرالیسم و دیگری به سوسیالیسم اعتقاد داشت و ملغمه ای از کارها انجام شد.
چون دکترای مهندسی اقتصاد خوانده ام و اقتصاد را مهندسی می کنم، به این نتیجه رسیدم روشی که به آن الگوی حکمرانی اقتصاد اجتماعی می گویند الان در کشورهای اروپایی از جمله آلمان به عنوان یک کشور پیشرفته در حال اجراست؛ امروز آلمان با حدود 80 میلیون نفر جمعیت بیش از 1600 میلیارد دلار درآمد دارد اما ما ممکن است 50 الی 60 میلیارد دلار درآمد داشته باشیم؛ علت درآمد بالای آلمان این است که یک الگوی صحیح را بکار گرفته است.
در الگویی که من در برنامه ای طراحی نموده ام، مانع زدایی از فراوری، معافیت های مالیاتی بر فراوری و راهنمایی نقدینگی به فراوری را بعنوان یک اصل گذاشتیم و همچنین ایجاد کار و گردشگری محیط زیست را شدیداً مورد تاکید قرار داده ایم. افزایش فراوری و درآمد سرانه و جلوگیری از فرار مالیاتی از دیگر بخش های برنامه من است.
عملاً آنچه را که در دانشگاه خوانده ام، در عمل هم تجربه کردم و معتقدم باید با مدیریت منطقی، برنامه محور و عمل گرایانه بر اساس علم روز جهان، اقتصاد محوری، فراوری گرایی و کارآفرینی، سیاست های رفاهی مناسبی را ترتیب دهیم که در مجموع این مجموعه را دولت زندگی گذاشته ام.
وی در ادامه شعری به زبان ترکی خواند.
امیر حسین قاضی زاده در بخش سوم این مناظره در تشریح برنامه های مالی دولت خود گفت:
روش اداره کشور فرسوده است. قانون تجارت، بیمه و بانک ما باید اصلاح نهادی گردد. الان مسئله این است که زانوی دولت بر گردن مردم است و دولت باید زانوی خود را بردارد.
دولت وظیفه دارد حقوق مردم را از دولت استیفا کند. مثل کاری که در بورس، بانک و مالیات می گردد. ما نظام تحول را برای تغییر اکوسیستم کشور طراحی کردیم و معتقدیم باید انقلاب سازوکاری انجام گردد، زیرا با پروژه و برنامه مشکل حل نمی گردد، لذا 20 مسئله 20 راه حل را پیش بینی نموده ایم.
یکی از مسائل اصلی تورم و گرانی است ما طراحی کردیم که در چهار سال تورم به زیر 5 درصد برسد. همچنین طراحی کردیم که مسئله اشتغال و ازدواج جوانان حل گردد. ما می خواهیم وزارت خانواده ایجاد کنیم. همچنین صندوق اعتبار خانواده را پیش بینی کردیم و 500 میلیون تومان اعتبار برای زوج های جوان در نظر گرفتیم. در حال حاضر عددی نزدیک به هفت میلیون نفر بیکار و یا با شغل ناقص داریم. برنامه ما این است که طی سه سال اول 4.5 تا 5 میلیون نفر از این افراد در مشاغلی اشتغال پیدا نمایند که حداقل معیشت را داشته باشند.
بورس یک مسئله حاد و یک مسئله ساختاری و مزمن دارد که بخش ساختاری آن در مجلس در حال اصلاح است و بخش حاد آن با سه دستورالعمل در سه، چهار روز اول دولت پیش بینی شده که به سمت بهبود بازار سرمایه برویم.همچنین ما برای هزینه خانوار شامل خوراک، ریزمغزی ها، انواع پروتئین ها و کالری ها پیش بینی هایی کردیم و بسته های 300 هزار تومانی در نظر گرفته ایم. همچنین برای هزینه حمل و نقل، بهداشت و درمان و مسکن نیز پروژه طراحی نموده ایم.
زاکانی در بخش سوم این مناظره در تشریح برنامه های مالی دولت خود گفت:
از ابتدا از آقای همتی خواهش می کنم به صورت علمی و دقیق صحبت نموده و تهمت نزند. بارها ستادهای تخریب علیه من، خانواده، همسر و بچه هایم راه افتاده و رحم هم ننموده اند. انصاف را رعایت کنید.
من با مفاسد مالی مبارزه نموده و مقابل فسادهای معاون رئیس جمهور، وزرای اطلاعات و نفت، برادر رئیس جمهور، دادستان تهران، رئیس دانشگاه تهران، مدیران قضایی درباره قرارداد کرسنت فرزند رئیس مجمع تشخیص مصلحت و دیگران ایستادم و برخورد کردم. نمی توان با این صحبت ها ما را از میدان به در کرد.
باید در تمام حوزه های مالی، مدیریت، فرهنگ و اجتماع و سیاست خارجی به فوریت ورود و اصلاح کرد، تمرکز و اولویت بنده جهش فراوری و تمرکززدایی در حوزه مدیریت است. مبارزه با فساد مالی، دیوان سالاری و همچنین رشد مالی و توزیع مناسب ثروت را دنبال می کنم. موانع را از پیش پای فراوری با مقررات زدایی و تسهیل در صدور مجوزها برمی دارم که اکنون 80 درصد مجوزها با رانت توزیع می گردد.
اساس فراوری در دولت بنده بر پایه 9 پیشران مالی اعم از نفت، گاز، پتروشیمی و توجه به زیرساخت ها است. باید با سرمایه گذاری درست این موارد را به نفع مردم سوق داد و ثروت را به درستی توزیع کرد.
آقای همتی تهمت بزرگی علیه ما زدند که ما به دنبال توزیع فقر هستیم. ما به دنبال جهش فراوری، خلق ثروت و توزیع آن بین مردم هستیم.
منبع: اقتصادنیوزpariblog.ir: پری بلاگ | در دنیایی از وبلاگ ها و وبسایتهای خبری و علمی چرخی بزنید