حمله بایدن به اقتصاد ترامپی
به گزارش مجله آزمون اول، معاون سابق اوباما در صورت کسب پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در تعرفه های وضع شده دوران ترامپ تجدیدنظر خواهد نمود.
به گزارش دنیای اقتصاد، جو بایدن به تازگی گفته در صورت پیروزی در انتخابات، تعرفه هایی را که ترامپ بر واردات محصولات چینی اعمال نموده است، برمی چیند. وی در یک گفت وگوی رادیویی در پاسخ به پرسشی که بعضی می گویند، مواضع ترامپ در مقابله با نفوذ چین مثبت است، آیا شما تعرفه های او را نگه می دارید، گفت: چه کسی گفته که ایده ترامپ خوب است. فراورینمایندگان دچار رکود شده اند و بخش کشاورزی میلیارد ها دلار ضرر نموده است.
حمله بایدن به اقتصاد ترامپی
جو بایدن، کاندیدای دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا می گوید: در صورت پیروزی در انتخابات، تعرفه هایی که دونالد ترامپ بر واردات محصولات چینی اعمال نموده است را برمی چیند، چراکه به اعتقاد او، این تعرفه ها بیشتر از سوی مصرف نمایندگان و کسب وکار های آمریکایی پرداخت می گردد.
با این وجود، یکی از منابع آگاه در این زمینه اظهار کرد: معاون سابق باراک اوباما در صورت کسب پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری در تعرفه های وضع شده دوران دونالد ترامپ تجدید ارزیابی خواهد نمود. در این زمینه یافته های نظرسنجی ماه فوریه 2020 گالوپ نشان می دهد که بیشتر آمریکایی ها نظر مثبتی نسبت به تجارت بین المللی دارند، جایی که 79 درصد اظهار داشتند، تجارت فرصتی برای رشد مالی است، در مقابل 18 درصد تجارت را تهدیدی برای اقتصاد این کشور دانستند.
جو بایدن در گفت وگویی که آخر هفته گذشته با لولا گارسیا ناوارو در رادیو عمومی ملی داشت، این اظهارات پیرامون تعرفه های ترامپ را بیان کرد. در این مصاحبه لولا گارسیا-ناوارو از بایدن پرسید: بعضی می گویند مواضع ترامپ در مقابله با نفوذ چین مثبت است. آیا شما تعرفه های او را نگه می دارید؟ که بایدن در پاسخ گفت: نه. عجب! چه کسی گفته که ایده ترامپ خوب است؟... فراورینمایندگان دچار رکود شده اند. بخش کشاورزی میلیارد ها دلار ضرر نموده و هزینه های هنگفتی بر دوش مصرف نمایندگان است.
او ادامه داد: ما به روش نادرستی در تعقیب چین هستیم. چینی ها در حال دزدیدن مالکیت معنوی هستند. آن ها برای انجام فعالیت مالی در کشورشان شرط گذشته اند، شرط مالکیت 51 درصدی برای چینی ها. این موضوع باید انتها یابد. من زمانی که معاون رئیس جمهور بودم، زمان بسیاری را با شی جین پینگ -رئیس جمهور چین- سپری کردم، به این خاطر که رئیس جمهور باراک اوباما می خواست او را بهتر بشناسیم.
او حتی به اندازه حرف د هم دموکرات نیست. گارسیا ناوارو پرسید: اگر شما تعرفه ها را لغو کنید، در عوض چه چیزی از آن ها طلب می کنید یا اینکه بدون دریافت هیچ امتیازی تعرفه ها را برمی دارید که بایدن پاسخ داد: نه، نه، موضوع چیز دیگری است. موضوع این است که چه رفتاری مناسب خواهد بود تا آن ها مجاب به مشارکت در روابط بین المللی شوند، وارد روابط تجاری با ما شوند و در زمین قوانین بین المللی بازی نمایند.
رفتار های ما تا به امروز ما را خلع سلاح نموده است. کاندیدای دموکرات ریاست جمهوری آمریکا با اشاره به تعرفه هایی که دولت ترامپ علیه واردات اقتصاد های متحد این کشور یعنی کانادا، اروپا و آسیا وضع نموده است، ادامه داد: سهم ما از اقتصاد دنیا 25 درصد است، اما ما چه کردیم؟ انگشت خود را آن بیرون به چشم متحدان خود فرو کردیم. چین زمانی مسوولیت پذیر است که بقیه دنیا را گردهم بیاوریم. آن موقع همه چیز آغاز به تغییر کند و آن موقع چین، تصمیم به تغییر رفتار خود خواهد گرفت.
لغو تعرفه های واردات محصولات چینی
به گزارش فوربس، این صحبت ها نشان می دهد، جو بایدن در صورت رئیس جمهور شدن، تعرفه های واردات محصولات چینی را لغو خواهد نمود؛ احتمالا با فهرست کردن پیامد های منفی تعرفه ها، همچون رکود فعالیت های فراوریی، از دست رفتن میلیارد دلار ها در بخش کشاورزی و زیان های مصرف نمایندگان آمریکایی.
بایدن معتقد است، اعمال یک جانبه تعرفه بر واردات چین تا به امروز جواب نداده است. با این وجود، یکی از مشاوران او در مصاحبه با روزنامه واشنگتن پست گفته که بایدن هنوز تصمیم نهایی خود را درباره حذف تعرفه ها نگرفته است. مایکل اسچِرِر، خبرنگار سیاست ملی واشنگتن پست، اظهارات مشاور بایدن را این گونه بازتاب داده است: موضع او {بایدن} بدون تغییر مانده است. او در تعرفه های دونالد ترامپ تجدید ارزیابی خواهد نمود. ظاهرا اظهارات او درخصوص لغو تعرفه ها در واکنش به صحبت هایی بوده است که تعرفه های ترامپ را ایده ای خوب برای مقابله با چین دانسته اند.
برایان ریلی، رئیس اتحادیه مالیات دهندگان ملی طرح تجارت آزاد در خصوص صحبت های مشاور بایدن می گوید: واقعا شگفت زده شدم که کارمندان بایدن می گویند او چیزی که واقعا گفته را بیان ننموده است. لولا گارسیا ناوارو میزبان بایدن در شبکه رادیوی عمومی ملی نیز معتقد است، بایدن گفته که تعرفه ها بر واردات چین را لغو خواهد نمود.
به عقیده صاحب نظران، بایدن دلایل خوبی برای حذف تعرفه های دونالد ترامپ بر واردات محصولات چینی، متحدان آمریکا در اروپا و سایر نقاط دنیا دارد. به دنبال سیاست های تجاری ترامپ، فعالیت های فراوریی حال و هوای خوشی را تجربه نمی کند. تحقیقات نشان می دهد، تعرفه های دولت ترامپ بر فولاد و آلومینیوم که بیش از چین بر واردات متحدان آمریکا اثر گذاشته، افزایش قیمت ها و کاهش اشتغال در صنایع مرتبط با فولاد و آلومینیوم را به همراه داشته است.
لیدیا کوکس و کادی روس، اقتصاددانان دانشگاه در این زمینه می گویند، یافته های مطالعه ای که آرون فلائن و جاستین پیرس، اعضای هیات حکمرانان کمیته فدرال رزرو انجام داده اند نشان می دهد، هزینه ای که تعرفه های فولاد و آلومینیوم برای قیمت نهاده ها از اواسط 2019 تراشیده است، معادل از بین رفتن 6/ 0 درصد مشاغل بخش های مرتبط نسبت به حالتی است که تعرفه وجود نداشت. به ادعای این اقتصاددانان، محاسبات نشان می دهد، این نرخ به معنای 75 هزار شغل کمتر در بخش های مرتبط است، بدون در نظر دریافت سایر هزینه هایی که این تعرفه ها برای بخش های مختلف اقتصاد آمریکا به همراه داشته اند.
آسیب کشاورزان از سیاست های تعرفه ای
کشاورزان نیز از سیاست های تجاری دونالد ترامپ متضرر شده اند. بعد از آنکه دولت آمریکا بر کالا های وارداتی از چین تعرفه وضع کرد، در اقدامی تلافی جویانه پکن نیز محصولات وارداتی از آمریکا را هدف تعرفه قرار داد. این تقابل ها باعث کاهش 74 درصدی صادرات دانه های روغنی سویای فراوری آمریکا به چین در سال 2018 شد. شرایط دشواری که برای کشاورزان غرب آمریکا ایجاد شد، از لحاظ سیاسی به ترامپ ضربه زده است.
او در این زمینه از شرکت اعتبارات کالایی استفاده نموده تا 28 میلیارد دلار از آسیب های کشاورزان را تا ژانویه 2020 جبران کند. تحلیلگران بنیاد ملی برای سیاست آمریکایی در گزارشی پیرامون این موضوع می نویسند: دولت ترامپ میلیارد ها دلار از درآمد های مالیاتی شهروندان آمریکا را برای جبران کشاورزان متضرر از سیاست های تجاری هزینه نموده است.
به نظر می رسد، جو بایدن به نکاتی ارزنده پیرامون روش های ناکارآمد دونالد ترامپ علیه چین اشاره نموده است. باب دیویس و لینگلینگ وی، نویسندگان کتاب نمایش ابرقدرت ها: چطور جنگ میان ترامپ و شی تهدیدی از یک جنگ سرد جدید است در این زمینه می گویند: از ابتدا، دولت نگاهی یک جانبه نسبت به چین داشت. در جریان بازدید دولتی در آوریل 2018، ماکرون، رئیس جمهور فرانسه پیشنهاد همکاری به ترامپ داد. ترامپ، اما با رد پیشنهاد او گفت که ما تنها می خواهیم این کار را انجام دهیم. من فکر می کنم، روش های چندجانبه بهتر جواب خواهد داد. پکن از منزوی شدن می ترسد.
در ادامه صحبت این کارشناسان آمده است: در جریان جنگ تجاری، پکن کوشش نموده از اختلاف واشنگتن با متحدان استفاده کند. در جلسه ژوئن 2018 با شرکت های چندملیتی، رئیس جمهور شی جین پینگ این موضوع را به طور شفاف اظهار داشت، شرکت هایی که کشور زادگاه آن ها در جنگ با چین نیستند، مشمول سیاست های ترجیحی پکن خواهند شد. با وجود اغوای بازار عظیم چین، بسیاری از متحدان آمریکا نگرانی هایی مشابه پیرامون سیاست های تجاری و مدل های مالی چین دارند.
به گزارش فوربس در حالی که جو بایدن همه سیاست های تجاری دونالد ترامپ را رد نمی کند، یک روش چندجانبه شامل همکاری با سازمان تجارت دنیای می تواند تغییرات اساسی در این سیاست ها ایجاد کند. نتایج مطالعه ای که محققان فدرال رزرو نیویورک با همکاری اقتصاددانان دانشگاه کلمبیا انجام داده اند، نشان می دهد در اعمال تعرفه بر واردات محصولات چینی، شرکت های آمریکایی حداقل 7/ 1 هزار میلیارد (تریلیون) دلار از قیمت سهام خود را از دست داده اند. سیاست هایی که جز آسیب به نیروی کار، کشاورزان، مصرف نمایندگان و شرکت ها چیزی به همراه نداشته است، دلیلی ندارد همچنان ادامه یابد.
منبع: فراروگروه ساختمانی آبان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت را از ما بخواهید.