سفر به قلیه ماهی
به گزارش مجله آزمون اول، خسته رسیده بودیم قشم و رفته بودیم یکی از خانه های محلی. چون جنوب جایی است که مردم با روی گشاده و بدون توقع پذیرایتان می شوند، انگار که عضوی از خانواده یا اقوامشان باشید، نه اینکه همه چیز مجانی از آب دربیاید ولی با پول کمی کارتان راه می افتد و تازه بد هم نمی گذرد چون اینطور در نزد ما ایرانی ها جا افتاده که اگر می خواهی خوب بخوری و سفر خوش بگذرد باید پول خوبی هم خرج کنی. جنوب این قاعده را به هم می زند و اتفاقا برای خوش گذشتن هر چقدر پول کمی خرج کنید، آسان بگیرید و خودتان را به طبیعت بسپارید، سفر دلنشین تر و ماندگارتر می گردد. غذا چه بود؟ قلیه ماهی.

صبح در قطار صبحانه مختصری خورده بودیم و حالا که نزدیک ظهر بود و گرسنگی داشت فشار می آورد، تقریبا بیهوش شده بودیم که سفره را انداختند. هر شهری برای خود غذایی خاص دارد که با آن دل مسافرانش را می برد و آنها را برای سفر به آنجا مصمم تر می نماید. مثلاً اسم کباب ترش به گیلان گره خورده یا در اصفهان نمی گردد از خیر خوردن بریانی حاج محمود گذشت. جنوب هم با قلیه ماهی اش معروف است و این شهرت به شهرهای دیگر هم رسیده و از شیراز گرفته تا اهواز و بندرعباس و بوشهر درستش می نمایند و درست است که تاریخچه دقیقی درباره اش وجود ندارد اما یک رسم قدیمی است که قلیه ماهی یکی از غذاهای اصلی سفره های مهمانی باشد.
معروف ترین و بهترین قلیه ماهی را می گردد در بوشهر خورد که به آن قلیه مُی می گویند، هرچند در بقیه شهرها هم قلیه ماهی های خوبی پخته می گردد و معمولا نوع ماهی که در هر شهر برای طبخش استفاده می گردد متفاوت است. در بندرعباس از ماهی شیر یا زبیدی استفاده می نمایند. در اهواز علاوه بر ماهی هایی مثل میش ماهی و هامور، گاهی در قلیه میگو هم می ریزند. در بندر گناوه قلیه را با ماهی سرخو یا همار می پزند. اما در هر حال اهل فن توصیه می نمایند که برای طبخ این غذای محبوب بهتر است از ماهی هایی استفاده گردد که گوشت لُخم دارند. سنگسر، هامور، شیر، سُرخو، جَش، شوریده و سِکِن بهترین ماهی ها برای قلیه ماهی هستند.
اگر مسافر بوشهر هستید می توانید در رستوران میداف و سفیهی قلیه ماهی خوب بخورید. اگر مسافر آبادان هستید، رستوران پاکستانی ها قلیه های خوبی دارد و اگر بار سفر به اهواز را بسته اید در رستوارن های گردان امپراتور و کاکتوس سبز می گردد دلی از عزا درآورد. در شیراز هم رستوران گامبرون قلیه های خوبی دارد. اگر هم در تهران ساکنید و به هر دلیلی حالا حالاها نمی توانید به جنوب سفر کنید، رستوران رافائل در خیابان میرزای شیرازی، قلیه ماهی های خوش طعمی دارد. در جنوب جدا از رستوران، خانه های محلی نیز انتخاب خوبی برای خوردن قلیه ماهی اصیل است و می گردد از نزدیک در جریان فوت و فن پختش هم نهاده شد.
حالا می رسیم به روش پخت این غذای لذیذ. پیاز خرد شده را با سه قاشق سوپخوری روغن تفت می دهند. سیر و فلفل فراوان و زردچوبه را در هاون می کوبند و به پیاز اضافه می نمایند و بعد سبزی می ریزند. سبزی قلیه ماهی شامل گشنیز و شنبلیله است. آشپزان ماهر می گویند برگ برنده قلیه ماهی خوب در سیر و فلفل زیاد آن است، به علاوه اینکه شنبلیله کم و گشنیز باید دو برابر آن باشد و خوب تفت داده شوند. سبزی را به پیاز و سیر اضافه می نمایند و سپس نصف لیوان آب می ریزند و می گذارند با شعله کم بپزد. در ظرفی جدا ماهی را با نمک طعم دار می نمایند. در ادامه تمبر هندی را در سه لیوان آب خیس می نمایند و دو قاشق آرد گندم در آن می ریزند و از صافی می گذرانند و به مواد روی شعله می افزایند و وقتی به جوش آمد، ماهی ها را که شسته اند تا نمک اضافه اش برود، داخلش می ریزند. قلیه ماهی غذایی است که برای آماده شدنش انتظار زیادی لازم نیست و حدود نیم ساعت زمان برای آماده کردنش احتیاج است، البته این تا حدود زیادی به نوع ماهی بستگی دارد.
فهرست هتل های قشم در خبرنگاران تریپ
فهرست هتل های بندرعباس در خبرنگاران تریپ
فهرست هتل های اهواز در خبرنگاران تریپ
منبع: اسنپ تریپسفر به تایلند: سفر به تایلند | تور تایلند ارزان، تور لحظه آخری، تور نوروز 98، بهار، تابستان، پاییز، زمستان را همراه ما باشید.
ساری فان: ساری فان | مجله سرگرمی،خبری و آموزشی اینترنتی