طرز تهیه شور گل کلم با ترفندها و نسبت های خیلی خوشمزه!

به گزارش مجله آزمون اول، شور کلم شور یا همان گل کلم شور یکی از انواع ترشی گل کلم است که می توانید آن را با انواع سبزیجات و چاشنی های خوشمزه تهیه کنید و در کنار برخی از غذاها این ترشی خوش طعم را میل کنید. با ما همراه باشید با آموزش جامع شور گل کلم خوشمزه با دو رسپی عالی و محشر و نکاتی درباره تهیه انواع شور خوشمزه خانگی!

طرز تهیه شور گل کلم با ترفندها و نسبت های خیلی خوشمزه!

در این مطلب آمده است:

طرز تهیه شور گل کلم فوری

طرز تهیه شوری گل کلم با آب گوجه

نسبت آب و نمک در شور چقدر است؟

سبزی شور چیست؟

برای سفید شدن گل کلم در شور چکار کنیم؟

طرز تهیه شور گل کلم فوری

مواد لازم
گل کلم1 کیلو
هویج500 گرم
ساقه کرفس300 گرم
خیار قلمی 500 گرم
فلفل سبزحدود 100 گرم
سیر2 بوته
ترخون تازه200 گرم
سرکه سفیدبه مقدار لازم
نمکبه مقدار لازم

روش تهیه شور گل کلم با هویج و سبزیجات دیگر

  • در ابتدا کلم ها را گل گل از هم جدا کرده و بعد از اینکه آن ها را خوب شستیم روی یک پارچه تمیز آن ها را پهن می کنیم تا کاملا خشک شوند.
  • حالا کرفس و هویج ها را هم شسته حلقه حلقه می کنیم و می گذاریم تا خشک شوند. حلقه های کرفس و هویج نباید خیلی نازک باشند.
  • می توانید فلفل سبز ها را خیلی تند یا با تندی کمتر انتخاب کنید و مقداری هم که استفاده می کنید باز به سلیقه خودتان بستگی دارد حالا فلفل سبزها و خیارها را هم می شویید و می گذارید تا کاملا خشک شوند در صورتی که خیار را قلمی انتخاب کنید دیگر احتیاجی به خرد کردن آن ها نیست و می توانید درسته داخل شور از آن ها استفاده کنید.
  • در نهایت ترخون را هم می شوییم و می گذاریم خشک شود در صورتی که کمی از برگ های تازه کرفس هم داخل شورمان استفاده کنیم شور ما خوش طعم تر و خوش عطر تر می شود. احتیاجی نیست تا ترخون و برگ کرفس را خرد کنیم.
  • حالا باید شور آب را آماده کنیم با توجه به مقدار مواد و سایز دبه هایی که در نظر گرفتیم باید شور آب تهیه کنیم. کافی است به ازای هر لیوان آب یک قاشق غذاخوری سر پر نمک داخل قابلمه بریزیم و بعد بگذاریم تا آب بجوش بیاید.
  • وقتی آب جوش آمد سرکه سفید را اضافه می کنیم. معمولا به ازای هر 5-4 لیوان آب نصف لیوان سرکه سفید کافی است.
  • حالا دبه های تمیز و خشک خودمان را انتخاب می کنیم و صیفی جات و سبزیجاتمان را داخل آن می چینیم یادتان نرود تا سیر را هم داخل دبه ها بگذارید برای طعم دهی بهتر می توانید سیر و فلفل را از وسط نصف کنید.
  • یک نکته خیلی مهم برای کپک نزدن شور که باید به آن توجه کنید این است که هم ظرف و هم مواد باید کاملا خشک و تمیز باشند.
  • حالا دبه را با شور آب داغ پرمی کنیم تا خوب روی مواد را بگیرد و اجازه می دهیم سرد شود.
  • بعد در دبه را محکم می بندیم و برای مدت یک روز داخل محیط آشپزخانه آن را می گذاریم.
  • بعد از یک روز در دبه را باز می کینم و اگر باز به شور آب احتیاج بود داخل دبه ها می ریزیم و بعد دبه ها را یک جای خنک می گذاریم.
  • بعد از 4 روز تا یک هفته، شور خوشمزه و ترد ما حاضر است و می توانیم نوش جان کنیم.

طرز تهیه شوری گل کلم با آب گوجه

مواد لازم
گل کلمیک بوته متوسط و ریز خرد شده
گوجه 2 کیلو رنده شده
فلفل تند سبز10 عدد
سیر یک بوته بزرگ
خیار5 تا 6 عدد
کرفسیک بوته کوچک
موسیر خیس شده100 گرم
رب گوجهیک لیوان
نمک و گلپر، تخم گشنیز، زردچوبه و پودر زیرهبه میزان لازم
سرکهیک لیوان

دستور تهیه شور گل کلم خانگی خوشمزه مخلوط

  • گوجه ها را بشویید و در مخلوط کن بریزید و آن را به صورت آب گوجه تبدیل کنید.
  • سرکه را به آن اضافه کنید و حدود 5 تا 10 دقیقه آن را بجوشانید و بگذارید سرد شود.
  • تمام مواد ترشی را ریز خرد کنید.همه مواد خرد شده را در ظرفی بریزید و بعد آب گوجه، سرکه، ادویه ها و رب را به آن اضافه و مخلوط کنید و در شیشه ای بزرگ بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
  • این ترشی مخصوص استان خراسان بوده و به سالاد مشهدی معروف است.

نسبت آب و نمک در شور چقدر است؟

میزان شوری در انواع شور، سلیقه ای است. اما معمولا در تهیه شورها به ازای هر 20 لیوان آب، 1 لیوان نمک و 1 لیوان سرکه استفاده می شود. حال این 20 لیوان آب را بسته به سلیقه خود کمتر یا بیشتر کنید.

سبزی شور چیست؟

ترکیب سبزی شور سلیقه ای بوده و میتواند تمامی سبزی های معطر را در برگیرد؛ اما سبزی شور معمولا دارای موارد زیر است:

  • ترخون
  • نعنا
  • جعفری
  • مرزه

برای سفید شدن گل کلم در شور چکار کنیم؟

برای سفید شدن گل کلم در شور حتما از سرکه سفید استفاده کنید و از افزودنی هایی مثل زردچوبه خودداری کنید. اما نکته دیگر این است که قبل از شروع به کار، گل کلم را صحیح بشویید:

  • آب داغ را در یک قابلمه بریزید (توجه داشته باشید که آب جوش نباشد.
  • سپس کمی نمک اضافه کنید و همه گل کلم را به آب داغ اضافه کنید و سپس اجاق گاز را خاموش کنید.
  • در قابلمه را بپوشانید و حدود 5 تا 8 دقیقه بگذارید تا بماند. ممکن است کثیفی و حشرات کوچکی را ببینید که در آب شناور هستند (البته اگر وجود داشته باشد.)
  • گل کلم را با استفاده از یک کفگیر از آب داغ بردارید یا می توانید آب داغ را خالی کنید و گل کلم ها را در یک صافی بریزید تا آب به خوبی خالی شود.
  • گل کلم ها را روی یک حوله ضخیم بگذارید تا خشک شود.
  • شما تفاوت رنگ گل کلم را خواهید دید که پاک تر و سفید تر می شود. حالا گل کلم آماده است.

سخن آخر

گل کلم ازجمله سبزیجات پرخاصیتی است که فواید بسیاری به بدن می رساند. این گیاه مغذی به دلیل برخورداری از ترکیبات گیاهی منحصربه فرد، منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان می شود. گل کلم همچنین در تهیه غذاهای متنوعی کاربرد دارد و در کاهش وزن نیز مؤثر است. از این رو پیشنهاد می کنیم حتما آن را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

البته برای اینکه از خواص شور گل کلم بهره مند شوید، از قلم نیاندازید که استفاده از سرکه سالم و خانگی حرف اول را می زند! بنابراین با استفاده از سرگه انگور خانگی، سرکه میوه به و …، شور گل کلم خوشمزه تر و سالم تری را تهیه کنید. از قلم نیاندازید که شما می توانید سوالات، نظرات و تجربیات خود را در پایین همین صفحه با کارشناسان ما در میان بگذارید.

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 15 آبان 1399 بروزرسانی: 15 آبان 1399 گردآورنده: quiz1.ir شناسه مطلب: 16447

به "طرز تهیه شور گل کلم با ترفندها و نسبت های خیلی خوشمزه!" امتیاز دهید

9 کاربر به "طرز تهیه شور گل کلم با ترفندها و نسبت های خیلی خوشمزه!" امتیاز داده اند | 3.7 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شور گل کلم با ترفندها و نسبت های خیلی خوشمزه!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید