طرز تهیه نان فطیر مغزدار اردبیل و سراب مقوی و خوشمزه

به گزارش مجله آزمون اول، نان فطیر یک نان گرم مورد علاقه بیشتر افراد می باشد که هم برای برطرف گرسنگی و هم برای تجربه طعم خوشمزه یک نان آن را تهیه و نوش جان می نمایند. اما نان فطیر مغزدار سراب و اردبیل از سوغاتی های خوشمزه این شهرها می باشد و به عنوان عصرانه در کنار چایی و دمنوش ها بسیار دلچسب است. در ادامه طرز تهیه فطیر مغزدار اصل را بخوانید.

طرز تهیه نان فطیر مغزدار اردبیل و سراب مقوی و خوشمزه

طرز تهیه نان فطیر مغزدار خانگی خوشمزه

مواد لازم
آرد به اندازه ای که خمیر به دست نچسبد 500 تا 600 گرم
ماستنصف لیوان
روغن مایع یا کره150 گرم
پودر زنجبیل 1 قاشق غذا خوری
تخم مرغ1 عدد
آبنصف لیوان
نمک1 قاشق مربا خوری
خمیر مایه1 قاشق غذا خوری
شکر1 قاشق مربا خوری
مواد لازم برای رومال نان
روغن مایع یک قاشق مرباخوری
زرده تخم مرغیک عدد
شیر یک قاشق مرباخوری
مواد لازم برای مغز نان
آرد یک و نیم پیمانه سرخالی
زردچوبه دو قاشق مربا خوری سرپر
زنجبیلیک دوم قاشق مرباخوری
کره یا روغن حیوانی 100 گرم

دستور تهیه نان فطیر مغزدار خوشمزه محلی

  • آب نیمه ولرم را در کاسه کوچکی ریخته و شکر را در آن حل می کنیم. دمای آب را با انگشت کوچک امتحان نموده و در صورتی که دمای آن مناسب بود و انگشت را نسوزاند خمیر مایه را روی سطح آب می پاشیم و کمی مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم خمیر مایه عمل آمده و کف کند.
  • تخم مرغ، کره نرم، نمک، ماست و زنجبیل را مخلوط نموده و کمی با چنگال یا مفتول می زنیم تا تخم مرغ ها از لختگی خارج گردد. خمیر مایه آماده شده را به مواد افزوده و آرد را به تدریج اضافه می کنیم. وقتی خمیر منسجم تر شد روی سطح کار آرد پاشیده و خمیر را روی آن منتقل می کنیم. در صورتی که خمیر چسبنده بود به آن آرد اضافه نموده و ورز می دهیم تا خمیر حاصله به دست نچسبد و در عین حال نرم و لطیف بماند. بعد از دریافت چسبندگی خمیر چند دقیقه آن را ورز داده یا دو تا سه بار به آن ضربه می زنیم.
  • خمیر آماده شده را در کاسه ای با گنجایش کافی که مقداری چرب شده است قرار داده و خمیر را یک دور در آن می چرخانیم تا تمام قسمتهای خمیر چرب شده و در طول استراحت خشک نگردد. روی خمیر را با دستمال نخی تمیزی پوشانده و در جای مناسبی قرار می دهیم تا استراحت نموده و حجمش دو برابر گردد (نیم تا یک ساعت).

برای تهیه مواد میانی نان کره ای تبریز به دو روش می توان عمل کرد:

  1. آرد را با کره ذوب شده، زردچوبه و زنجبیل مخلوط نموده و بین دو دست می سابیم تا مواد به خورد هم رفته و مثل دانه ارزن (کمی درشت تر) گردد. مقدار زردچوبه به اندازه ای است که رنگ مواد میانی را زردرنگ کند. این روش در نوع سنتی رایج تر است.
  2. آرد را با کره تفت می دهیم تا خامی اش برود. زردچوبه و زنجبیل را افزوده و کره را به آن اضافه می کنیم تا با حرارت آرد ذوب گردد. مواد را کاملاً به خورد هم داده و کنار می گذاریم تا خنک گردد.
  • بعد از آماده شدن خمیر نان فطیر مغزدار ، آن را روی یک کاغذ روغنی آرد پاشی شده به ضخامت 4 میلی متر باز نموده و به یاری یک پیشدستی، گرد می بریم. خمیر برش داده شده را به سینی مناسبی که کاغذ روغنی انداخته ایم منتقل نموده و مقداری از مغز آماده شده را با رعایت فاصله از لبه های خمیر، روی آن پخش می کنیم. مجدداً خمیر دیگری را به شکل گرد روی کاغذ روغنی برش داده و آن را روی مواد میانی انداخته و لبه های خمیر را کمی فشار می دهیم تا دو لبه به هم بچسبد.
  • با باقی مانده های خمیر گیس بافت های ظریفی تهیه نموده و دور نان قرار می دهیم (نیازی به مرطوب کردن و … نیست چون در حین پخت این گیس بافت ها به نان خواهد چسبید). روی نان را با کاتر گردی که در مرتباً در آرد فرو می بریم طرح انداخته و روی سینی را مجدداً با دستمال پوشانده و بیست دقیقه دیگر استراحت می دهیم.
  • بعد از اتمام استراحت تمام مواد رومال را با هم مخلوط نموده و با قلم مو به آرامی و در یک جهت روی سطح نان می کشیم (اینکار را با ملایمت انجام دهید تا پف نان نخوابد).
  • نان را در طبقه وسط فری که از یک ربع قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم شده است به مدت سی دقیقه یا تا زمانی که سطح نان طلایی گردد می پزیم.

نکاتی تکمیلی پخت نان فطیر مغزدار خانگی

- این دستور 255 گرم کربوهیدرات، 60 گرم پروتئین، 255 گرم چربی و 3555 کیلوکالری انرژی دارد.

- می توان در مواد میانی به جای زرد چوبه از یک قاشق سوپ خوری زعفران دم نموده و یا یک قاشق سوپ خوری زنجبیل استفاده کرد که طعم نان را تند می نماید و برای کسانی که از طعم زنجبیل لذت می برند مناسب است.

- مقدار زردچوبه در مواد میانی بسته به مرغوبیت آن می تواند متفاوت باشد. زرد چوبه را به اندازه ای اضافه کنید که رنگ مواد میانی زرد خوشرنگ گردد.

- می توانید مقدار زنجبیل موجود در خمیر نان فطیر مغزدار را کمتر یا بیشتر کنید.

- برای تهیه نانهای کوچک یکنفره می توانید گلوله هایی از خمیر برداشته و مثل کوفته مقداری از مواد میانی داخل آن گذاشته و خمیر را ببندید. بعد خمیر را در سینی قرار داده و روی آن با کف دست فشار دهید تا پهن گردد و مراحل را ادامه دهید.

- در صورتی که بعد از سی دقیقه سطح نان طلایی نشد آن را به یک طبقه بالاتر از وسط منتقل کنید و چند دقیقه صبر کنید.

- می توانید بعد از رومال کردن نان فطیر مغزدار ، روی آن مقداری کنجد بپاشید.

- نان کره ای تبریز اصالتاً با کره تهیه می گردد ولی امکان جایگزینی کره با روغن مایع وجود دارد که طعم دلچسب نان کره ای را نخواهد داشت.

سخن آخر

امیدواریم از دستور نان فطیر مغزدار این مطلب استفاده نموده و حتما این نان خوشمزه و مقوی را در خانه تهیه کنید و نتیجه را با ما در میان بگذارید. پیشنهاد می کنیم اگر به نان و شیرینی های خانگی علاقه دارید، حتما طرز تهیه انواع شیرینی گردویی را نیز در خبرنگاران آموزش ببینید.

bestcanadatours.com: سفر کانادا، تور ارزان کانادا، ویزای تضمینی مولتی کانادا، ویزای مولتی 5 ساله کانادا را از ما بخواهید.

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 23 مرداد 1400 بروزرسانی: 23 مرداد 1400 گردآورنده: quiz1.ir شناسه مطلب: 25022

به "طرز تهیه نان فطیر مغزدار اردبیل و سراب مقوی و خوشمزه" امتیاز دهید

3 کاربر به "طرز تهیه نان فطیر مغزدار اردبیل و سراب مقوی و خوشمزه" امتیاز داده اند | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه نان فطیر مغزدار اردبیل و سراب مقوی و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید