ناکامی در بازدارندگی
به گزارش مجله آزمون اول، ساعت هشت و نیم شب به سمت سالن میهمانی های دیپلماتیک کاخ سفید حرکت کردیم. ترامپ قرار بود سخنرانی خود را در این سالن انجام دهد و به طور مستقیم از شبکه های تلویزیونی پخش گردد.

ما برای اینکه کسی متوجه نگردد اتفاق مهمی در حال وقوع است، از میان ستون های بال غربی کاخ سفید نرفتیم بلکه از گذرراه ساوت لان که اتفاقاً تاریک هم بود، عبور کردیم. هنگام عبور از این گذرراه که در جنوب ساختمان اصلی کاخ سفید واقع شده می توان نمایی درخشان و هیجان انگیز را از کاخ در شب دید. ترامپ که در طبقه بالای سالن دیپلماتیک و در بخش پذیرایی حضور داشت ساعت 8 و 45 دقیقه با آسانسور به طبقه همکف وارد شد و ما خیلی سریع و برای آخرین بار متن سخنرانی را مرور کردیم. او متن سخنرانی را بخوبی در مقابل دوربین ها و حاضران ارائه کرد و در سرانجام با مشاوران و مقامات حاضر دست داد و بلافاصله راهی طبقه بالا شد. من هم بلافاصله راهی دفترم شدم تا وسایلم را جمع و جور کنم و به سمت خانه بروم. ساعت حدود 9 و 30 دقیقه شب بود و در کمال تعجب متوجه شدم که بال غربی کاخ سفید هنوز پر از توریست است!
حمله به سوریه تقریباً عالی پیش رفت و پدافند سوریه بیش از 40 موشک ضد هوایی شلیک کرد ولی هیچ کدام از موشک های کروز ما مورد اصابت قرار نگرفت. به نظرم بشار اسد باید از حجم تخریب ها متعجب شده باشد و هیچ گونه نشت مواد شیمیایی هم گزارش نشد. ترامپ روز شنبه با خوشحالی درباره این حمله توئیت زد و با نخست وزیر بریتانیا و رئیس جمهوری فرانسه نیز تلفنی گفت و گو کرد. ترزا می و امانوئل مکرون از این حمله تلافی جویانه که اتحاد غرب را به نمایش گذاشت، ابراز رضایت کردند. در همین حال آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل با این استدلال که چون شورای امنیت مجوزی برای حمله به سوریه نداده بود، از اقدام امریکا و متحدانش انتقاد کرد و گفت: این حمله با قوانین بین المللی تطابق ندارد. از نظر بعضی از ما، این حرف مسخره بود. من بیشتر وقتم را روز شنبه در بال غربی گذراندم تا اگر به اقدامات تکمیلی احتیاج بود، در دسترس باشم.
آیا ما پیروز شدیم بازدارندگی ایجاد کنیم و مانع انجام اقدامات مشابه توسط اسد شویم؟ باید بگویم در نهایت پیروز به انجام این کار نشدیم. بعد از استعفای من از پست مشاور امنیت ملی، برای جهانیان فاش شد که اسد مجدداً در ماه مه 2019 علیه مردم غیرنظامی از سلاح های شیمیایی استفاده نموده بود. احتمالاً حملات شیمیایی دیگری نیز در این مدت در سوریه اتفاق افتاده است. خلاصه اینکه اگر حمله موشکی امریکا به سوریه در سال 2017 حدود 12 ماه در زمینه کاربرد سلاح های شیمیایی بازدارندگی ایجاد کرد، حمله سال 2018 که در مقایسه با حمله قبلی شدیدتر و گسترده تر نیز بود، فقط 13 ماه اثر بازدارندگی داشت. بحث ها و جلسات برگزار شده برای تصمیم گیری در خصوص نحوه واکنش به حملات شیمیایی سال 2018 سوریه به طور ویژه سردرگمی سیاست های امریکا در قبال سوریه و همچنین نحوه برخورد واشنگتن با هژمونی رو به رشد ایران در منطقه را به نمایش گذاشت. همان گونه که پروفسور ادوارد کوروین استاد سرشناس علوم سیاسی و حقوق اساسی، در دهه 1950 گفته بود قانون اساسی امریکا در حوزه سیاست خارجی در واقع دعوتی برای مبارزه میان رئیس جمهوری و کنگره است، سیاست امریکا در قبال سوریه نیز همچنان به عنوان دعوتی برای مبارزه باقی مانده است.
فصل 3؛ امریکا خارج می گردد
در دوشنبه بعد از حمله به سوریه، به همراه ترامپ به ایالت فلوریدا پرواز کردم. این اولین سفر من با بالگرد ویژه رئیس جمهوری موسوم به مارین وان بود. ما از گذر راه ساوت لان (در نزدیکی محوطه چمن کاخ سفید که مخصوص فرود بالگرد است) به پایگاه هوایی اندروز واشنگتن پرواز کردیم و بعد با ایرفورس وان هواپیمای اختصاصی رئیس جمهوری راهی شهر میامی شدیم.
در ایالت فلوریدا مقصد اولیه ما حوالی شهرهیالیا برای حضور در یک گردهمایی با هدف یاری به پیشبرد کوشش های ترامپ برای ایجاد فضای مثبت تجاری بود. بیش از 500 شرکت کننده - عمدتاً از اتباع امریکایی، کوبایی و ونزوئلایی تبار- در این مراسم حضور داشتند و وقتی ترامپ من را به آنها معرفی کرد در شرایطی که تازه به سوریه حمله شده بود، آنها همگی، ایستاده آغاز به کف زدن کردند. ترامپ که به طور آشکار متعجب شده بود، پرسید: بولتون را تحسین می کنید و همه اعتبار این حمله را به او می دهید؟ می دانید که این به معنای سرانجام کار اوست. خیلی جالب بود. اما سناتور مارک روبیو پیشتر و زمانی که با اعلام انتصاب من به عنوان مشاور امنیت ملی ترامپ گفته بود: روز بدی برای مادورو و کاسترو (رؤسای جمهوری ونزوئلا و کوبا) و روز عظیم و با شکوهی برای آزادی است این چنین تشویق و تحسین حضار را پیش بینی نموده بود. ، ایران
منبع: ایران آنلاینمجله تار و سه تار: مجله تار و سه تار، محفلی از هنر و ساز ایرانی بسازیم.
سفر به کیش: سفر به کیش، جاذبه های دیدنی ایران را با ما دنبال کنید.