وقتی قلب کم می آورد

به گزارش مجله آزمون اول، نارسایی قلبی یکی از موضوعاتی است که در نامه ها و پیامک های رسیده، بارها و بارها مورد تقاضا بوده است. موضوعی که در این مقاله به آن می پردازیم، نارسایی قلبی است با حضور دکتر محمدرضا محمد حسنی، فوق تخصص قلب و عروق.

وقتی قلب کم می آورد

وقتی قلب کم می آورد

نارسایی قلبی در مصاحبه با دکتر محمدرضا محمدحسنی

نارسایی قلبی یکی از موضوعاتی است که در نامه ها و پیامک های رسیده، بارها و بارها مورد تقاضا بوده است. موضوعی که در این مقاله به آن می پردازیم، نارسایی قلبی است با حضور دکتر محمدرضا محمد حسنی، فوق تخصص قلب و عروق.

متخصصان قلب به چه قلبی نارسا می گویند؟

به فقدان تکافوی عملکرد قلب برای پاسخ به احتیاجهای طبیعی بدن نارسایی قلبی گفته می گردد.

نارسایی قلبی از چه زمانی روی می دهد؟

نارسایی قلبی پس از آغاز به کار قلب در دوران جنینی و در هر دورانی از زندگی یک انسان ممکن است روی دهد و به سن خاصی محدود نیست.

چه عللی موجب بروز نارسایی قلبی می گردد؟

علل بروز بیماری متعدد است ولی شایع ترین علت آن، بیماری های عروق کرونر قلب است. با توجه به افزایش سن در جوامع گوناگون، هر روز بر تعداد افراد مبتلا به نارسایی قلبی افزوده می گردد. نارسایی قلبی می تواند به صورت حاد یا تدریجی عارض گردد. اغلب موارد، نارسایی قلبی به صورت تدریجی و مزمن ظاهر می گردد. به همین علت ممکن است نارسایی قلبی در سال های ابتدایی بدون علامت باشد و تا زمانی که علایم آن ظاهر نگردد، بیمار از ابتلا به آن ناآگاه است.

شدت نارسایی قلبی در افراد گوناگون با یکدیگر تفاوت دارد؟

بله. شدت نارسایی در افراد گوناگون فرق دارد، به طوری که در یک طیف بیمارانی با نارسایی قلبی خفیف قرار دارند که در فعالیت های بدنی شدید دچار علامت می شوند و طیف دیگر آن موارد پیشرفته و شدید بیماری است که فرد بیمار حتی در حال استراحت دچار تنگی نفس یا سایر علایم مربوط به نارسایی قلب می گردد.

با توضیحاتی که فرمودید، آیا نارسایی قلبی خفیف هم به پیگیری احتیاج دارد؟

نارسایی قلبی در موارد خفیف هم جدی تلقی می گردد و بیماران علاوه بر انجام مراقبت های لازم باید به طور منظم از سوی پزشک معالج معاینه شوند و به دقت توصیه های درمانی را رعایت نمایند.

متخصصان قلب، نارسایی قلبی را چطور تقسیم بندی می نمایند؟

نارسایی قلب از زوایای گوناگون تقسیم بندی می گردد اما مهم ترین تقسیم بندی سیستولیک، دیاستولیک است. در نارسایی قلبی سیستولیک، قدرت انقباض یا همان پمپاژ قلب کاهش پیدا می نماید اما در نارسایی قلبی دیاستولیک، توان انبساطی قلب دچار اختلال می گردد.

چه عواملی می توانند در نارسایی قلب نقش داشته باشند؟

نارسایی قلب با عوامل خطر زمینه ساز بروز بیماری های عروق کرونر چون مصرف دخانیات، اختلالات چربی های خون، دیابت و به خصوص فشارخون بالا ارتباط دارد، به طوری که فشارخون بالا خود خطر بروز بیماری نارسایی قلب را 200 درصد افزایش می دهد. البته این مقدار با شدت فشارخون بالا ارتباط دارد. دیابت خطر بروز نارسایی قلب را به خصوص در زنان بیش از مردان افزایش می دهد. از مهم ترین زمینه های بروز نارسایی قلب، بیماری عروق کرونر است و بعلاوه آسیب به عضله قلب در پی حمله قلبی، احتمال بروز نارسایی قلب را افزایش می دهد.

بیماری های دریچه ای قلب چطور؟

گاهی بیماری های دریچه های قلبی به بروز نارسایی قلب منجر می گردد. اگرچه یک فاکتور خطر به تنهایی می تواند به بروز نارسایی قلبی منجر گردد اما وجود فاکتور های خطر متعدد به همان مقدار احتمال بروز آن را افزایش می دهند. زمینه های اختلال ژنتیک هم موجب بروز نارسایی قلبی بدون وجود یک فاکتور تعیین زمینه ساز می شوند.

نارسایی قلبی چه علایمی دارد؟

مهم ترین علامت نارسایی قلب، تنگی نفس است که از یک طیف خفیف که در فعالیت های شدید بدن ظاهر می گردد تا حالت شدید آن که در حال استراحت هم آزاردهنده است، متغیر است. بروز تورم در اندام های تحتانی و یا تجمع مایع در شکم و سرفه می تواند از جمله علایم این بیماری باشد. از آنجا که نارسایی قلب تدریجی روی می دهد، بروز علایم ممکن است تا مدت ها توجه فرد بیمار را به خود جلب نکند.

آیا بدن ما توان مقابله با این نارسایی های قلبی را دارد؟

قلب انسان از سه طریق سعی در ایجاد مکاهمم های جبرانی مقابله می نماید. نخست، عظیم شدن قلب؛ دوم، ضخیم شدن قلب و سوم، تندتر شدن ضربان قلب.

نارسایی قلبی چطور تشخیص داده می گردد؟

پزشکان با توجه به شکایت بیمار و گاهی در فردی که شکایت مهمی ندارد با توجه به معاینات اجرا شده به این بیماری مشکوک شده و با شک به آن و با انجام نوار قلب، اکوکاردیوگرافی و رادیوگرافی و آنالیز های دیگر به تشخیص دقیق آن دست پیدا می نمایند.

درمان نارسایی قلبی چطور انجام می گردد؟

درمان نارسایی قلبی با توجه به علایم زمینه ای آن و شدت آن فرق دارد. در موارد شدید و پیشرفته ممکن است الزام به بستری شدن بیمار در بیمارستان وجود داشته باشد و درمان از یک توصیه غیردارویی ساده در مراحل خیلی ابتدایی تا روش های گوناگون و پیچیده جراحی و غیرجراحی یا دارویی و در بعضی موارد پیوند قلب فرق دارد. در هر حال، نخستین هدف درمان، اصلاح و یا حذف علت زمینه ساز بروز نارسایی قلبی است.

برای این بیماران چه توصیه های غیردارویی دارید؟

نخست، اصلاح رژیم غذایی و کنترل مصرف نمک، کنترل قند خون در بیماران دیابتی، اصلاح مقدار چربی خون در مواردی که اختلالات چربی خون وجود دارد، اصلاح وزن در افراد چاق یا با اضافه وزن، قطع مصرف دخانیات یا الکل و توجه به انجام تمرینات ورزشی که بسته به هر بیمار فرق دارد و در مراحل پیشرفته بیماری باید بیمار تشویق به استراحت گردد.

توصیه های دارویی تان؟

مصرف داروهای مدر، گشادنماینده عروق و تقویت نماینده قدرت انقباض عضله قلب از این جمله هستند.

بعضی اوقات در نارسایی قلب از قلب یاریی مصنوعی هم به اسم درمان یاد می گردد. نظر شما چیست؟

در مراحل پیشرفته بیماری از پمپ های مصنوعی موقت برای یاری به بیمار استفاده می گردد و تا هنگامی که بیمار بهبود نسبی پیدا کند یا برای عمل پیوند قلب آماده گردد، از آن استفاده می گردد.

چه هنگامی باید جراحی قلب انجام داد؟

گاهی ضروری است برای اصلاح عامل زمینه ای بیماری مانند تنگی عروق کرونر یا بیماری دریچه ای بیمار تحت عمل جراحی باز قلب قرار گیرد.

بعلاوه آنژیوپلاستی یا بازکردن عروق کرونر قلب می تواند در بعضی موارد بدون انجام جراحی به بهبود نارسایی قلب یاری کند.

و آخرین سوال، درباره پیوند قلب در نارسایی قلبی چه توصیه ای دارید؟

در مراحل پیشرفته بیماری، پیوند قلب آخرین چاره بیمارن است که در این مرحله قلب بیمار با قلب سالم فرد دیگری که به علت دیگری دچار مرگ مغزی شده است، جایگزین گردد و البته این روش مسائل درمانی خاص خود را دارد.

منبع: http://www.salamat.com

ae

گروه ساختمانی آبان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت را از ما بخواهید.

منبع: راسخون
انتشار: 8 مهر 1400 بروزرسانی: 8 مهر 1400 گردآورنده: quiz1.ir شناسه مطلب: 28846

به "وقتی قلب کم می آورد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "وقتی قلب کم می آورد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید