20 درصد مردم درسال 86 زیر خط فقر بودند، دلایل توزیع یارانه در سال 89

به گزارش مجله آزمون اول، به گزارش خبرنگاران، احد رستمی گفت: بر اساس داده های بودجه خانوار مرکز آمار معمولا خط فقر محاسبه می گردد و به عنوان شاخصی برای آزمون سیاست های کلان دولت مورد استفاده قرار می گیرد. در سال 86 که بحث هدفمندسازی یارانه ها پررنگ شده بود مطالعاتی انجام دادیم که نشان می داد 20 درصد مردم زیرخط فقر بودند. مسئله ای که ایجاد می شد این بود که این 20 درصد چه کسانی هستند.

20 درصد مردم درسال 86 زیر خط فقر بودند، دلایل توزیع یارانه در سال 89

وی با بیان اینکه از سال 86 کوشش برای اجرای ماده 10 و 16 قانون جامع رفاه در وزارت رفاه آغاز شد، سال 87 یک تجمیع اولیه اطلاعات دستگاه های بیمه ای و حمایتی صورت گرفت گفت: در آن موقع جمعیت حدود 75 میلیون نفر بود و اطلاعات حدود 40 میلیون نفر تجمیع و وارد پایگاه شده بود. اطلاعات ناقص بود و همه را در برنمی گرفت و به همین خاطر دولت در سال 87 خودش اقدام به ثبت نام و خوداظهاری از سوی مرکز آمار کرد.

رستمی اضافه کرد: اطلاعات ثبتی که پشتوانه اطلاعات خوداظهاری باشد، بسیار ضعیف بود و بسیاری دستگاه ها هنوز کدملی را در بانک های داده ای خود وارد ننموده بودند. در سال 89 حدود 10 درصد حساب های بانکی متصل به کدملی بودند. تنش هایی وجود داشت و در نهایت دولت از تشکیل پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان عقب نشینی کرد و یارانه ها را در سال 89 میان همه مردم توزیع کرد. این تجربه ادامه داشت تا اینکه در سال 92 نیز سیاست توزیع سبدکالا توسط دولت و در وزارت صمت، تنش ها و انتقاداتی را به همراه داشت تا اینکه بحث شناسایی اقشار در سال 93 به وزارت رفاه سپرده شد و انجام مطالعات برای تجمیع اطلاعات در پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان آغاز شد.

مدیرکل دفتر اطلاعات رفاه ایرانیان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه به برنامه های اجرا شده با استفاده از داده های پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان اشاره نمود و گفت: هدف این بود که بر اساس اطلاعات جمع آوری شده بتوانیم رتبه خانوارها را در جامعه معین کنیم که در چه دهکی قرار گرفته اند و بر اساس آن به اجرای سیاست های مدنظر دولت یاری کنیم. به عنوان مثال از سال 93 که پایگاه تشکیل شد دهک های شناسایی شده پردرآمد از دریافت یارانه نقدی حذف شدند.

رستمی با بیان اینکه افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هیچ وقت بر اساس پایگاه اطلاعات مورد سنجش قرار نگرفته بودند و بر اساس بازرسی میدانی مددکاران نهادها وسع سنجی می شدند گفت: از سال 97 آنالیز هایی را آغاز کردیم و اطلاعات نشان می داد بعضی در دهک های بالای درآمدی هستند. 25 درصد افراد تحت پوشش نهادها تغییر نموده اند که با استفاده از اطلاعات پایگاه صورت گرفت.

تکذیب وجود 3 میلیون بازمانده از تحصیل در کشور

رستمی با اشاره به اینکه شناسایی و جذب بچه ها بازمانده از تحصیل از دیگر برنامه های ما بود، گفت: سال 94 در شورای عالی رفاه گزارشی ارائه شده بود مبنی بر آنکه سه میلیون کودک بازمانده از تحصیل داریم. ما اطلاعات بچه ها ثبت نام شده از آموزش و پرورش را گرفتیم و اطلاعات بچه ها در سن تحصیل که در مدرسه نبودند را هم احصا کردیم. سال 95 حدود 126 هزار خانوار باکدملی شناسایی شدند و این ادعا که سه میلیون بازمانده داریم، درست نبود.

وی ادامه داد: برنامه ریزی آغاز شد و کدپستی و شماره تلفن 80 درص این خانوارها را پیدا کردیم و در تماس با آنها علل بازماندگی احصا شد. 26 هزار خانوار گفته بودند که به علت فقر نمی توانند به مدرسه بروند که برنامه ریزی خوبی انجام شد و در آن سال با سرانه 500 هزار تومانی آنها را به مدرسه برگرداندند که یکی از نقاط قوت این پایگاه است.

مدیرکل دفتر اطلاعات رفاه ایرانیان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه برنامه دیگر شناسایی خانوار مشمول یارانه معیشت بود که از سال 98 آغاز شد گفت: دولت نمی خواست سه دهک بالا را مشمول کند. ما 60 میلیون را بر اساس آزمون وسع برای دریافت یارانه معیشت شناسایی کردیم که از سال 98 دارد پرداخت می گردد. آزمون وسع بر اساس معیارهایی چون درآمد و دارایی خانوار شامل املاک، خودرو و اطلاعات بانکی محاسبه می گردد.

منبع: ایسنا

آخرین اخبار مالی را از کانال تلگرام خبرنگاران دنبال کنید.

منبع: تجارت نیوز
انتشار: 18 خرداد 1400 بروزرسانی: 18 خرداد 1400 گردآورنده: quiz1.ir شناسه مطلب: 25024

به "20 درصد مردم درسال 86 زیر خط فقر بودند، دلایل توزیع یارانه در سال 89" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "20 درصد مردم درسال 86 زیر خط فقر بودند، دلایل توزیع یارانه در سال 89"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید