44 هزار نفر بیکار و 32 هزار میلیارد خسارت اقتصادی، کرونا چه بر سر صنعت گردشگری ایران آورد؟
به گزارش مجله آزمون اول، خسارت اقتصادی صنعت گردشگری ایران در دوران کرونا فراتر از 32 هزار میلیارد تومان شده و آمار بیکاری در این صنعت، طبق اعلام معاونت گردشگری، به بیش از 44 هزار نفر رسیده است.
ایسنا: براساس گزارش معاونت گردشگری، بیشترین آمار بیکاری و خسارت اقتصادی به مراکز اقامتی مربوط می گردد. این آمارها از بازه زمانی اسفندماه سال 98 که سرایت ویروس کرونا در ایران تایید شد تا بهار 1400 را در برمی گیرد.
بر این اساس، بیش از 28 هزار میلیارد تومان زیان اقتصادی فقط به مراکز اقامتی وارد شده است و بیش از 21 هزار نفر در این بخش بیکار شده اند.
دفاتر خدمات مسافرتی هم با بیش از یک هزار میلیارد تومان خسارت و بیش از شش هزار نفر بیکار، دومین گروه زیان دیده در صنعت گردشگری از دوران کرونا بوده است.
مراکز بین راهی، مراکز پذیرایی، اقامتگاه های بومگردی، راهنمایان گردشگری و موسسات آموزشی به ترتیبِ اندازه زیان اقتصادی و بیکاری، از دیگر گروه های خسارت دیده در صنعت گردشگری به تعداد می آیند.
ولی تیموری ـ معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ گفته برای حمایت از این صنعت دو بسته اختصاص داده شده که امهال اقتصادیات بر عایدی و بر ارزش افزوده، تعویق سه ماهه بازپرداخت اقساط تسهیلات بانکی، امهال پرداخت 23 درصد بیمه حق کارفرما و امکان استفاده از تسهیلات بانکی با نرخ سود 12 درصد از آن جمله بود.
طبق گزارش معاونت گردشگری، در مرحله نخست برای 51 هزار و 152 نفر شاغل در این بخش، 10192.66 میلیارد ریال تسهیلات درخواست شده بود که 6110.74 میلیارد ریال آن پرداخت شد. با تغییر اسم بسته حمایتی از اشتغال محور به بنگاه محور، 11251 فقره پرونده برای تسهیلاتی به مبلغ 8253.56 میلیارد ریال باز شد که 4789.08 میلیارد ریال آن پرداخت شد.
در جریان پرداخت این تسهیلات حمایتی، کارشکنی بانک ها از اجرای مصوبات، بسیاری از فعالان گردشگری را شاکی نموده است. بسیاری از فعالان این حوزه معتقدند بسته حمایتی دولت در دوران کرونا ناکارآمدترین حمایت بوده که بسیاری از فعالان را زیر قرض و بدهکاری های سنگین برده است.
منبع: توریسم آنلایندنیای با نشاط مدرسه: دنیای با نشاط مدرسه | وبسایت ملزومات تحصیلی دانش آموزان
مجله آزمون اول: مجله آزمون اول، مجله خبری تحلیل صنایع آموزشی و کارگاهی