برای خوشمزه شدن دوغ چه باید کرد؟، چاشنی معروف دوغ و ادویه دوغ محلی
به گزارش مجله آزمون اول، دوغ یک نوشیدنی سنتی در ایران است که با ترکیبی از سبزیجات و ادویه ها تهیه می گردد. سبزیجاتی مانند نعنا، پونه، گل سرخ، برگ پیازچه و برگ کرفس به صورت خشک یا تازه به دوغ اضافه می شوند و تنوع بسیاری را در این نوشیدنی به ارمغان می آورند.
نعنا یکی از محبوب ترین و پرکاربردترین چاشنی هایی است که به دوغ اضافه می گردد. بعلاوه ادویه هایی مانند کاکوتی، برگ سیر، گل آویشن و ترخون نیز برای بهبود طعم و مزه دوغ مورد استفاده قرار می گیرند. این ادویه ها باید کاملاً خشک باشند تا برترین اثر را در دوغ به ارمغان بیاورند.
نمک نیز طعم دهنده اصلی دوغ است و میزان آن بستگی به سلیقه افراد دارد. بعلاوه، فلفل قرمز خشک نیز یک چاشنی مجذوب کننده برای دوغ است که به آن طعم و ادویه اضافه می نماید.
چاشنی ها و ادویه های محبوب در دوغ محلی و خانگی
چاشنی و ادویه های محلی دوغ تنوع زیادی دارند. پونه کوهی، کاکوتی و خیار از میان چاشنی ها و ادویه های محبوب در دوغ محسوب می شوند. دوغ دارای خواص زیادی برای بدن است و با اضافه کردن ادویه های دوغ، خواص آن بهتر جذب می گردد.
سبزیجات معطر مناسب برای دوغ
سبزیجاتی که دارای طعم و عطر بسیار خوبی هستند، به عنوان چاشنی و ادویه در غذا ها استفاده می شوند.
نعنا، یکی از سبزیجات خوشبوترین و محبوب ترین است که به صورت خشک و پودر شده به دوغ اضافه می گردد و به آن طعم و اشتها برانگیزی می بخشد. مصرف دوغ طعم دار با سبزیجات در همراهی با غذا، وعده غذایی شما را لذت بخش تر می نماید. پونه کوهی نیز یکی دیگر از سبزجات معطری است که برای خوش طعم شدن دوغ محلی به آن اضافه می گردد.
مهمترین خاصیت ادویه های دوغ چیست؟
خاصیت مهم ادویه های دوغ این است که می توانند سردی دوغ را کاهش دهند و برای افرادی که طبع سردی دارند، بسیار مفید هستند.
آیا ادویه دوغ و ماست تفاوت دارند؟
می توان گفت ادویه های دوغ و ماست شامل گل محمدی، موسیر، کرفس کوهی، نعنا، پونه کوهی و سایر ادویه ها می شوند، اما طعم و اثرات آن ها بر ماست و دوغ ممکن است متفاوت باشد.
چه میزان ادویه دوغ باید در دوغ استفاده گردد؟
میزان استفاده از ادویه دوغ بستگی به میزان دوغی که قصد تهیه آن را دارید دارد. به طور کلی، برای یک لیوان دوغ، نصف قاشق مرباخوری از ادویه دوغ کفایت می نماید.
منبع: نمناک
منبع: فرارو