طرز تهیه مرغ شکم پر مازندرانی به روش خاور خانم

به گزارش مجله آزمون اول، مرغ شکم پر مازندرانی یا مرغ شکم پر شمالی، یکی از خوشمزه ترین و مجلسی ترین است که برای مهمانی ها و دورهمی ها، تهیه و سرو می گردد. این مرغ شکم پر با سبزی های شمالی و محلی، طعم دار می گردد ولی می توانید با سبزی های دیگر هم آنها را جایگزین کنید. مرغ شکم پر شمالی را هم در قابلمه و هم در فر می توانید درست کنید. برای آموزش طرز تهیه مرغ شکم پر مازندرانی در قابلمه و فر، ترکیب سبزی مرغ شکم پر شمالی به روش خاور خانم و نکات پخت و خوشمزه شدن مرغ شکم پر مازندرانی مرحله به مرحله این مقاله از در را تا سرانجام دنبال کنید.

طرز تهیه مرغ شکم پر مازندرانی به روش خاور خانم

مواد لازم برای تهیه مرغ شکم پر مازندرانی در قابلمه

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
مرغ کامل1 و نیم تا 2 کیلوگرم
سبزی معطر (پونه، اوجی، برگ سیر تازه، گشنیز و جعفری)400 گرم
مغز گردو (ریز خرد شده)100 گرم
رب انار یا رب آلوچه1 قاشق غذاخوری
شکر2 قاشق غذاخوری
زعفران (دم نموده غلیظ)3 قاشق غذاخوری
زرشک2 قاشق غذاخوری
آلو بخارا یا آلو جنگلی10 تا 12 عدد
زردچوبه و فلفل سیاهبه میزان لازم
نمک1 و نیم قاشق چای خوری
فلفل قرمزبه میزان دلخواه
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
برنجبرای سرو مرغ شکم پر مازندرانی

مدت زمان آماده سازی و استراحت مواد: 3 تا 8 ساعت

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت مرغ شکم پر شمالی: 2 ساعت

مراحل طرز تهیه مرغ شکم پر مازندرانی با سبزی و گردو

برای درست کردن مرغ شکم پر شمالی به روش مادر مرغ شکم پر ایران و خاور خانم، باید کمی صبر و حوصله به خرج دهید ولی به زحمتش می ارزد. طرز تهیه مرغ شکم پر شمالی بدون فر در قابلمه را مرحله به مرحله دنبال کنید.

مرحله اول: مرغ را بشویید

برای طرز تهیه مرغ شکم پر در قابلمه ابتدا پوست و داخل شکم مرغ را بشویید و قسمت انتهای مرغ را با چاقو جدا کنید. مراقب باشید که در حین شستن مرغ، پوست مرغ آسیب نبیند.

به هیچ عنوان پوست مرغ را نگیرید. بعلاوه بهتر است از (با وزن نهایت 2 کیلوگرم) بهره ببرید تا مرغ زودتر بپزد و گوشت لطیف و نازکی داشته باشد. مرغ را بعد از شستن و خارج کردن امعا و احشای داخلی، در آبکش بگذارید.

برای خرید مرغ کامل می توانید از فروشگاه های به روش های خرید یا اینترنتی اقدام کنید.

مرحله دوم: مرغ را در آب نمک بگذارید

یک راه عالی برای ، خواباندن آن در آب نمک است. مرغ را در یک قابلمه بگذارید و روی آن را در حدی که پوشانده گردد، آب بریزید. 1 و نیم قاشق غذاخوری نمک به آب اضافه کنید. کمی آب را هم بزنید تا نمک در آب حل گردد. مرغ را برای مدت 3 تا 4 ساعت در یخچال بگذارید تا بوی مرغ گرفته گردد. هر چه مرغ تان بزرگ تر باشد، بهتر است بیشتر بماند.

انواع نمک دریا و معمولی را می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری یا اینترنتی تهیه کنید.

مرحله سوم: مواد مرغ شکم پر را آماده کنید

بعد از اینکه مرغ در آب نمک به میزان کافی استراحت کرد و در یخچال ماند، مرغ را بیرون بیاورید، بشویید و در یک آبکش بگذارید. یکی از پیازها را پوست بگیرید و به صورت درشت خرد کنید. پیاز را در یک کاسه بریزید و به آن، میزانی فلفل سیاه، زردچوبه، فلفل قرمز و کمی نمک بزنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید.

برای خرید انواع ادویه معطر مثل زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری یا اینترنتی اقدام کنید.

مرحله چهارم: مرغ را مزه دار کنید

مرغ که آب خود را از دست داد، با زعفران دم نموده، قسمت روی مرغ، زیر پوست مرغ و داخل شکم مرغ را با برس یا با دست (دستکش یکبار مصرف بپوشید) ماساژ دهید تا عطر و طعم زعفران به خورد مرغ برود.

بعلاوه می توانید با سرنگ، زعفران را در قسمت های مختلف گوشت مرغ، تزریق کنید. سپس از مخلوط پیاز و ادویه ها در قسمت داخلی و بیرون مرغ بمالید تا همه جای مرغ طعم دار گردد.

شما می توانید زعفران را به روش های خرید حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های زنجیره ای تهیه کنید.

مرحله پنجم: مرغ مرینیت شده را استراحت دهید

بعد از اینکه مرغ را مزه دار کردید، آن را در یک ظرف بگذارید و روی ظرف را سلفون بکشید. سپس مرغ را در یخچال قرار دهید تا به مدت 6 تا 8 ساعت بماند و کاملا طعم دار گردد.

مرحله ششم: مواد داخل شکم مرغ را آماده کنید

در این مدت، سبزی های معطر شامل پونه، اوجی، برگ سیر تازه، گشنیز و جعفری را بشویید و آبکش کنید. اگر سبزی محلی ندارید، می توانید از ترکیب جعفری، گشنیز نعناع، تره و کمی شنبلیله بهره ببرید.

سبزی ها را بعد از خشک شدن، ریز و ساطوری خرد کنید. آلوها را هم بشویید و در میزانی آب بخیسانید تا نرم شوند. زرشک ها را هم در میزانی آب بخیسانید.

شما می توانید آلو بخارا و زرشک را به روش های خرید حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های زنجیره ای می توانید تهیه کنید.

مرحله هفتم: مواد داخل شکم مرغ پر مازندرانی را تفت دهید

برای آماده کردن مایه داخل مرغ شکم پر مازندرانی، یک پیاز به جای مانده را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید یا رنده کنید. در یک تابه میزانی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. پیازها را در یک تابه بریزید و تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.

سپس سبزی های معطر خرد شده را اضافه کنید و هم بزنید تا آب سبزی کشیده شده و سبزی ها کمی سرخ شوند اما نسوزند. کمی نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز هم اضافه کنید و تفت دهید.

شما می توانید روغن پخت و پز و سرخ کردنی و پیاز داغ آماده منجمد را به روش های خرید حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله هشتم: بقیه مواد شکم پر را اضافه کنید

در ادامه، آلو بخارا یا آلو جنگلی و زرشک را آبکش کنید و در تابه بریزید و تفت دهید. گردوهای خرد شده و رب انار را هم اضافه کنید و همه مواد را روی حرارت تفت دهید. وقتی همه مواد با هم ترکیب شدند و طعم خام آنها گرفته شد، تابه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید مواد از دما بیفتد و سرد گردد.

برای خرید رب انار و مغز گردو می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله نهم: مایه شکم پر را در شکم مرغ بریزید

در این مرحله، مرغ را از یخچال بیرون بیاورید و پیازهای آن را جدا کنید. سپس نصف مایه شکم پر و سبزیجات، داخل شکم مرغ بریزید. قبل از اینکه شکم مرغ را بدوزید یک تکه فویل جلوی شکم مرغ بگذارید و سپس شکم مرغ را با نخ آشپزی بدوزید یا با خلال دندان ببندید.

پاهای مرغ را هم با نخ، به هم گره بزنید. بال های مرغ را هم با خلال دندان به بدن مرغ بچسبانید و محکم کنید.

مرحله دهم: مرغ شکم پر شمالی را سرخ کنید

بعد از اینکه مرغ را آماده کردید، در یک قابلمه میزانی روغن یا کره بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس همه سطح خارجی مرغ را در قابلمه سرخ کنید.

مرحله یازدهم: مرغ شکم پر مازندرانی را بپزید

مرغ را از قابلمه خارج کنید و به جای مانده مواد شکم پر را به همراه شکر و نصف لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و هم بزنید. سس که به جوش آمد دوباره مرغ شکم پر را در قابلمه بگذارید تا در سس بپزد.

شعله را روی حالت ملایم تنظیم کنید و هر نیم ساعت یک بار به مرغ سر بزنید تا آب آن کاملا بخار نشده باشد و میزانی از سس داخل قابلمه را مرتب روی مرغ بریزید. در صورت لزوم، نصف لیوان دیگر آب جوش اضافه کنید.

مرحله آخر: مرغ شکم پر مازندرانی را سرو کنید

مرغ را به مدت 1/5 تا 2 ساعت بپزید تا کاملا مغز پخت گردد. در نهایت باید به میزان سپس مرغ را بیرون بیاورید و در ظرف سرو بگذارید. مرغ شکم پر مازندرانی را می توانید با برنج سفید یا زعفرانی یا برنج کته ای و مخلفات دلخواه سرو کنید.

انواع برنج ایرانی و خارجی و شکر را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

بیشتر بخوانید:

روش تهیه مرغ شکم پر مازندرانی در فر

برای طرز تهیه مرغ شکم پر مازندرانی در فر، مرغ را مانند روش بالا مزه دار کنید و مواد داخلی مرغ را در آن جا دهید و مرغ را بدوزید. سپس مرغ را در یک ظرف پیرکس یا ظرف مخصوص فر بگذارید.

روی مرغ را فویل آلومینیومی بپیچید و مرغ را در طبقه وسط فر با دمای 200 درجه قرار دهید. به مدت 2 ساعت صبر کنید تا مرغ آب بیندازد و بپزد. بعد از 2 ساعت، ظرف را از فر بیرون بیاورید. فویل را باز کنید و روی سطح مرغ را با مخلوط کره و زعفران رومال کنید.

5 دقیقه دیگر، مرغ را در طبقه بالای فر بگذارید تا گریل و طلایی گردد. سپس مرغ شکم پر را از فر خارج نموده و سرو کنید.

نکات مهم در طرز تهیه مرغ شکم پر مازندران

  • برای طرز تهیه مرغ شکم پر برای مهمانی، از آب کم برای پختن مرغ شکم پر در قابلمه بهره ببرید. اگر آبی که اضافه می کنید، زیاد باشد، مرغ بوی بدی می گیرد. ابتدا نصف لیوان آب اضافه کنید و بعد از پختن مرغ، در صورتی که آب مرغ خیلی کم شد، می توانید نصف لیوان دیگر آب جوش اضافه کنید.
  • برای طرز تهیه مرغ شکم پر با سبزیجات، حتما مرغ را روی حرارت ملایم بپزید و اجازه دهید کاملا داخل قابلمه، بخار بپیچد و مرغ با بخار داخل آن بپزد.
  • طرز تهیه مرغ شکم پر با رب انار به روش گیلانی و طرز تهیه مرغ شکم پر مازندرانی مشابه هم است، فقط سبزی های محلی که در این دو غذا به کار می رود، فرق دارد.
  • به جای رب انار می توانید از ترکیب رب آلوچه، رب ازگیل و رب انار یا رب نارنج به میزان مساوی (هر کدام 1 قاشق غذاخوری) بهره ببرید.
  • شما می توانید حدود یک سوم از سبزیجات و مواد میانی مرغ را کنار بگذارید (داخل شکم مرغ نریزید) و با میزانی آب بپزید. سپس سس مرغ شکم پر مازندرانی را در زمان سرو مرغ شکم پر مازندرانی، در کنار غذا سرو کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن مرغ شکم پر مازندرانی

ترکیب سبزی مرغ شکم پر مازندرانی چیست؟

ترکیب سبزی مرغ شکم پر مازندرانی به روش خاور خانوم و سایر رستوران های مازندران شامل پونه، اوجی، برگ سیر تازه، گشنیز و جعفری می گردد ولی می توانید به جای اوجی و پونه، نعناع، تره و کمی شنبلیله به کار ببرید. اگر سبزی تازه معطر ندارید، می توانید از سبزی خشک معطر بهره ببرید. به ازای هر 100 گرم سبزی معطر تازه، 1 قاشق غذاخوری سبزی خشک لازم دارید. مثلا به جای 400 گرم سبزی معطر تازه، 4 قاشق غذاخوری سبزی خشک بهره ببرید.

داخل مرغ شکم پر مازندرانی با چه موادی پر می گردد؟

مواد داخل شکم مرغ شکم پر شمالی به روش مازندرانی شامل سبزیجات معطر محلی، رب آلوچه یا رب انار، گردوی خرد شده، زرشک و آلو است. بعضی هم میزانی دانه انار در شکم مرغ می ریزند تا طعم ترش تر و خوشمزه تری بگیرد.

محصولات مرتبط

تخمه سیاه آفتابگردان نمکی 100 گرمی سنجابک

34,500 تومان 35,000 تومان 1% تخفیف

مغز پسته نمکی 27 گرمی سنجابک

68,300 تومان 69,000 تومان 1% تخفیف

آلوبخارا ظرف سیل وکیومی 400 گرمی آذوقه

110,900 تومان 139,900 تومان 21% تخفیف

آلو بخارا 400گرم سلفون

110,900 تومان 140,000 تومان 21% تخفیف

زرشک 250 گرم سلفونی خشکپاک

92,900 تومان 134,000 تومان 31% تخفیف

زردچوبه 90 گرمی سانتین

41,900 تومان 45,900 تومان 9% تخفیف

فلفل سیاه 75 گرمی گلستان

51,900 تومان 56,900 تومان 9% تخفیف

زرد چوبه 75 گرمی گلستان

25,900 تومان 29,900 تومان 13% تخفیف

زعفران نیم گرمی نوین زعفران

120,900 تومان 132,000 تومان 8% تخفیف

فلفل قرمز سلفونی 75 گرمی گلستان

43,400 تومان 43,900 تومان 1% تخفیف

رب گوجه قوطی آسان باز شو 400 گرمی شهدین

32,500 تومان 32,950 تومان 1% تخفیف

رب انار 280 گرمی مجید

53,900 تومان 64,000 تومان 16% تخفیف

روغن زیتون تصفیه 250 میلی لیتر فامیلا

214,900 تومان 225,050 تومان 5% تخفیف

روغن سرخ کردنی بدون پالم 810 گرمی غنچه

54,500 تومان 55,000 تومان 1% تخفیف

قند شکسته بسته سلفونی 1700 گرمی صمیم

123,900 تومان 138,069 تومان 10% تخفیف

شکر 2700 گرم برلیان-الماس

131,900 تومان 133,650 تومان 1% تخفیف

منبع: افق کوروش
انتشار: 8 مرداد 1403 بروزرسانی: 8 مرداد 1403 گردآورنده: quiz1.ir شناسه مطلب: 43491

به "طرز تهیه مرغ شکم پر مازندرانی به روش خاور خانم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مرغ شکم پر مازندرانی به روش خاور خانم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید