لوبیا پلو با لوبیا چیتی ، یک تجربه تازه برای عاشقان لوبیا پلو و دمپخت!

به گزارش مجله آزمون اول، لوبیا پلو با لوبیا چیتی یکی از است که علاوه بر طعم خوشمزه ای که دارد، سرشار از خواص مفید برای سلامتی است. لوبیا پلو با انواع لوبیا پخته می گردد که روش تهیه مشابهی دارند ولی لوبیایی که در آنها استفاده می گردد، فرق دارد و هر کدام هم ارزش قرار گرفتن در یا را دارند. در این مقاله از در ما طرز تهیه لوبیا پلو با لوبیا چیتی با مرغ و گوشت و رازهای خوشمزه شدن این را به شما آموزش خواهیم داد.

لوبیا پلو با لوبیا چیتی ، یک تجربه تازه برای عاشقان لوبیا پلو و دمپخت!

مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو با لوبیا چیتی (برای 4 نفر)

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
برنج4 لیوان فرانسوی دسته دار
لوبیا چیتی1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار یا 1 عدد کنسرو لوبیا چیتی
سینه مرغ1 عدد
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد
سیر (برای سیر داغ)2 حبه
شوید تازه یا شوید خشک100 گرم یا 2 قاشق غذاخوری شوید خشک
زعفران (دم نموده)2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
فلفل سیاه و فلفل پاپریکااز هر کدام نصف قاشق چای خوری
زردچوبه و نمکبه اندازه لازم
روغن یا کرهبه اندازه کافی

مدت زمان آماده سازی و استراحت مواد اولیه: 1 ساعت

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت لوبیا پلو با لوبیا چیتی: 45 دقیقه

مراحل طرز تهیه لوبیا پلو با لوبیا چیتی و مرغ

لوبیا پلو با لوبیا چیتی که به استانبولی با لوبیا چیتی و دمپخت لوبیا چیتی هم معروف است درست مثل یک غذای مقوی و حسابی سیرکننده است. در ادامه مراحل طرز تهیه این پلوی مخلوط با لوبیا چیتی را دنبال کنید.

مرحله اول: لوبیا و برنج را آماده کنید

در ابتدا، لوبیا و برنج را پاک کنید و جداگانه آنها را بشویید. برنج را در یک کاسه با اندازهی آب نمک برای 30 دقیقه تا 3 ساعت، بخیسانید. لوبیا چیتی را بهتر است از شب قبل در اندازهی آب بخیسانید و تا زمان پخت، چند بار آب آن را عوض کنید.

می توانید به جای لوبیا چیتی خام، از کنسرو لوبیا چیتی هم بهره ببرید، در این صورت کنسرو را آبکش کنید و فقط از لوبیاها بهره ببرید. سینه مرغ را هم بشویید و به صورت مکعبی خرد کنید.

شما می توانید انواع برنج ایرانی و خارجی باکیفیت، گوشت مرغ، انواع حبوبات مثل لوبیا چیتی و کنسرو لوبیا چیتی را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله دوم: لوبیا چیتی را بپزید

بعد از اینکه لوبیا را خیساندید، آن را آبکش کنید و در یک قابلمه با اندازهی آب بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید لوبیاها به مدت 1 ساعت بپزید تا نرم شوند اما کمی به پخت کامل آنها مانده باشد و له نشوند. سپس شعله را خاموش کنید و لوبیا چیتی پخته کنار بگذارید.

مرحله سوم: پیاز و سیر را تفت دهید

در فاصله پختن لوبیاها، پیاز و سیرها را پوست بگیرید. پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید. سیرها را هم ریز خرد نموده یا رنده کنید. در یک تابه اندازهی روغن یا کره بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس پیازها را در روغن بریزید و سرخ کنید تا سبک و شیشه ای گردد. سیرها را اضافه کنید و 30 ثانیه تفت دهید تا عطر آنها بلند گردد.

شما می توانید انواع روغن سرخ کردنی، کره، سیر داغ و پیاز داغ آماده را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله چهارم: تکه های مرغ را تفت دهید

سینه مرغ را به پیاز و سیر سرخ شده اضافه کنید. سینه را با پیاز و سیر تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس فلفل سیاه، پودر فلفل پاپریکا، زردچوبه و نمک را اضافه کنید و تفت دهید. 5 دقیقه صبر کنید تا مرغ ها با ادویه ها طعم بگیرند. در این مدت، درب تابه را بگذارید و شعله را خیلی کم کنید.

انواع ادویه غذا مثل فلفل سیاه، پودر فلفل پاپریکا و نمک را می توانید به صورت خرید اینترنتی و حضوری از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله پنجم: مایه میانی لوبیا پلو را آماده کنید

بعد از طعم گرفتن مرغ ها، رب گوجه فرنگی را در تابه بریزید و تفت دهید تا طعم خام آن گرفته شده و رنگ باز کند. سپس لوبیا چیتی های پخته یا کنسرو لوبیا چیتی را در تابه بریزید و تفت دهید.

اگر از شوید تازه و ساطوری خرد شده استفاده می کنید، در همین مرحله به تابه بیفزایید. اگر شوید خشک استفاده می کنید، شوید را در زمان دم دادن برنج، روی آن بریزید. بعد از 3 تا 4 دقیقه، شعله را خاموش کنید.

برای خرید رب گوجه فرنگی و انواع سبزی معطر خشک می توانید از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله ششم: برنج را بجوشانید

در یک قابلمه مناسب تا نیمه آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا آب آغاز به جوشیدن کند. آبی که برنج را در آن خیسانده اید، دور بریزید. سپس برنج را در قابلمه بریزید و 2 قاشق روغن مایع هم اضافه کنید تا برنج ها به هم نچسبند. حدود 5 تا 7 دقیقه برنج را بجوشانید تا دندان گیر گردد. سپس برنج را آبکش کنید.

مرحله هفتم: مواد لوبیا چیتی پلو را در قابلمه بریزید

قابلمه ای را که می خواهید پلو با لوبیا چیتی را در آن بپزید، روی حرارت بگذارید. اندازهی روغن در قابلمه بریزید و وقتی داغ شد، دلخواهتان را کف قابلمه بچینید.

سپس یک لایه برنج سفید، یک لایه از مایه لوبیا چیتی و مرغ، یک لایه برنج، یک لایه مایه لوبیا چیتی و لایه آخر را برنج بریزید. روی لایه آخری یعنی برنج را زعفران دم نموده بریزید و درب قابلمه را دم کنی پیچیده و روی قابلمه بگذارید.

شما می توانید زعفران اعلا را به روش های اینترنتی و حضوری از فروشگاه های بخرید.

مرحله هشتم: پلو با لوبیا چیتی را دم کنید

حدود 3 دقیقه بعد از اینکه برنج را روی شعله گذاشتید، زیر قابلمه شعله پخش کن بگذارید یا شعله را روی حالت بسیار کم، تنظیم کنید. اجازه دهید پلو با لوبیا چیتی به مدت 45 دقیقه روی حرارت ملایم بماند و دم بکشد. سپس شعله را خاموش کنید.

کمی کره یا روغن داغ روی برنج بدهید و برنج را به آرامی هم بزنید تا مواد و برنج، با هم مخلوط و یکدست شوند. سپس لوبیا پلو چیتی را در ظرف سرو بکشید و با، ماست () یا سرو کنید.

روش تهیه پلو با لوبیا چیتی و گوشت

در این روش، برای 4 نفر، حدود 300 گرم گوشت گوسفندی احتیاج دارید. گوشت را خرد کنید و با پیاز، ادویه ها و اندازهی آب بپزید. سپس گوشت پخته شده را با لوبیا چیتی پخته یا کنسروی، رب گوجه، شوید و ادویه ها تفت دهید و لا به لای برنج آبکش شده بریزید. بقیه مراحل را مانند روش بالا دنبال کنید.

گوشت گوسفندی را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

نکات مهم در طرز تهیه لوبیا پلو با لوبیا چیتی

  • لوبیا پلو یا لوبیا چیتی را می توانید با گوشت چرخ نموده هم درست کنید. در این روش، گوشت چرخ نموده را با پیاز و ادویه ها تفت دهید، سپس لوبیا پخته، رب گوجه و سبزی های معطر دلخواه را اضافه کنید. بقیه مراحل را مانند روش های بالا دنبال کنید.
  • رب گوجه فرنگی را می توانید از دستور پلو با لوبیا چیتی، حذف کنید.
  • استفاده از کنسرو لوبیا چیتی به جای لوبیا تازه، در وقت شما صرفه جویی خواهد نمود ولی از آنجایی که لوبیا چیتی کنسروی، کاملا پخته و نرم است، ممکن است بعد از پخت پلو با لوبیا چیتی، لوبیاها در غذا، له شوند.
  • رعفران دم نموده را به جای روی برنج، می توانید در زمان تفت دادن مواد میانی، به تابه اضافه کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن لوبیا پلو با لوبیا چیتی

چرا پلو یا لوبیا چیتی تلخ می گردد؟

علت تلخ شدن لوبیا پلو، استفاده زیاد از شوید است. اگر از شوید خشک استفاده می کنید، برای این اندازه مواد در این دستور اندازه آن را بیش از 2 قاشق غذاخوری در نظر نگیرید. استفاده زیاد از زردچوبه هم موجب تلخ شدن غذا خواهد گردد.

چرا لوبیا چیتی در لوبیا پلو، له می گردد؟

بهتر است لوبیا چیتی که در پلو استفاده می کنید، پخته باشد ولی له نشده باشد. چون لوبیا با برنج هم می پزد و اگر خیلی پخته باشد، له می گردد. بعلاوه اگر لوبیا چیتی پخته را در روغن کمی تفت دهید. تفت دادن لوبیا چیتی، از له شدن و از هم پاشیدن آن جلوگیری خواهد نمود.

منبع: افق کوروش
انتشار: 1 آذر 1403 بروزرسانی: 1 آذر 1403 گردآورنده: quiz1.ir شناسه مطلب: 43685

به "لوبیا پلو با لوبیا چیتی ، یک تجربه تازه برای عاشقان لوبیا پلو و دمپخت!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "لوبیا پلو با لوبیا چیتی ، یک تجربه تازه برای عاشقان لوبیا پلو و دمپخت!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید