طرز تهیه پاستا کدو حلوایی ، چیکار کنم سس پاستا کرمی و غلیظ بشه؟

به گزارش مجله آزمون اول، پاستا کدو حلوایی یا پاستا کدو تنبل یکی از پائیزی خوشمزه ست. شما به دلخواه می تونید نسخه وگان پاستا کدو حلوایی رو بدون گوشت و لبنیات یا فقط با شیر و خامه و پنیر درست کنید. بعلاوه، می تونید نسخه پروتئینی این غذا رو همراه با مرغ گریل شده، بیکن، گوشت چرخ نموده یا میگو آماده کنید. خلاصه اینکه پاستا کدو تنبل یه غذای کاملا انعطاف پذیره که بسته به سلیقه و ذائقه شما می تونه به صورت گیاهی یا غیر گیاهی پخته بشه. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه پاستا کدو حلوایی به چند روش مختلف رو به شما آموزش بدیم.

طرز تهیه پاستا کدو حلوایی ، چیکار کنم سس پاستا کرمی و غلیظ بشه؟

طرز تهیه پاستا کدو حلوایی بدون گوشت با سس خامه ای در یک نگاه

برای درست کردن پاستا کدو حلوایی بدون گوشت با سس خامه ای، اول کدو حلوایی ها رو پوست بگیرید و به قطعات کوچیک تقسیم کنید. تکه های کدو حلوایی رو به مدت 10 تا 12 دقیقه در آب بپزید یا برای 20 تا 25 دقیقه داخل فر کبابی کنید تا نرم و کاراملی بشد؛ بعد پوره شون کنید. یه تابه بردارید و یکی دو قاشق غذاخوری روغن یا کره بریزید؛ پیاز ریز خرد شده رو برای 5 تا 6 دقیقه روی حرارت میانه تفت بدید تا سبک و شفاف بشه، بعد سیر ریز شده رو اضافه کنید و با پیاز برای 30 تا 45 ثانیه تفت بدید.

پوره کدو حلوایی رو توی این تابه بریزید و کم کم شیر یا خامه رو اضافه کنید. اجازه بددی این سس به مدت 3 تا 5 دقیقه روی حرارت ملایم قل بزنه تا سس کرمی بشه. نمک، فلفل و کمی جوز هندی یا پاپریکا هم اضافه کنید. هم زمان، پاستا رو توی محلول آب جوش و نمک برای 8 تا 10 دقیقه بپزید و آبکش کنین؛ به میزان یه لیوان از آب پاستا رو نگه دارید. پاستا رو با سس کدو حلوایی مخلوط کنید و یکی دو دقیقه هم بزنید تا سس به خورد پاستا بره؛ اگه سس غلیظ بود، کمی از آب پاستا رو اضافه کنید. در آخر، پاستای داغ رو با جعفری خرد شده، فلفل و پنیر پارمزان تزئین و سرو کنید.

برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل درست کردن پاستا با کدو حلوایی ادامه این مطلب رو بخونید.

مواد لازم پاستا کدو حلوایی بدون گوشت با سس خامه ای (برای 2 تا 3 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
پاستا (ماکارونی فرمی)250 گرم
کدو حلواییحدود 300 گرم
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد کوچک
سیر (برای سیر داغ)2 حبه
شیر یا خامه صبحانه1 لیوان فرانسوی دسته دار
کره یا روغن سرخ کردنی1 تا 2 قاشق غذاخوری
پنیر پارمسان (رنده شده) (اختیاری)2 تا 3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
جوز هندی، پاپریکا و فلفل سفید (اختیاری)به میزان لازم
جعفری خرد شدهبرای تزیین پاستا کدو حلوایی

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 10 تا 15 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت پاستا کدو حلوایی: حدود 20 تا 25 دقیقه

مراحل طرز تهیه پاستا کدو حلوایی بدون گوشت با سس خامه ای

طرز تهیه پاستا کدو حلوایی هم به صورت گیاهی و هم غیر گیاهی با انواع گوشت و لبنیات یا اصلا بدون گوشت و فقط با لبنیات قابل انجامه. شما می تونید این غذای خوشمزه رو با انواع پاستا به ویژه با پنه، فتوچینی یا اسپاگتی درست کنید.

مرحله اول: مواد اولیه رو آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه پاستا کدو حلوایی بدون گوشت با سس خامه ای، اول باید کدو حلوایی رو پوست بگیرید و به تکه های کوچیک حدود 2 تا 3 سانتی متری تقسیم کنید؛ تکه های کدو حلوایی هر چی ریزتر باشن سریع تر می پزن. پیاز رو هم بعد از شست وشو و پوست گرفتن به صورت نگینی ریز خرد کنید. حبه های سیر شسته شده و بدون پوست رو هم ریز ریز کنید یا اصلا له کنید.

مرحله دوم: کدو حلوایی رو بپزید

برای اینکه سریع تر به نتیجه برسید، تکه های کدو حلوایی رو با میزان کمی آب داخل قابلمه مناسبی بریزید. درب قابلمه رو نیمه بسته بذارید و حدود 10 تا 12 دقیقه صبر کنید تا کدو حلوایی کاملا بپزه و نرم بشه. اگر دوست دارید طعم کدو حلوایی عمیق تر و کاراملی تر بشه، می تونید تکه ها رو به کمی روغن و نمک آغشته کنید و به مدت 20 تا 25 دقیقه داخل فر 200 درجه بذارید. به این ترتیب، تکه های کدو حلوایی کبابی و کاراملی می شن.

در صورت تمایل، برای خرید روغن سرخ کردنی و نمک می تونید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سوم: کدو حلوایی رو پوره کنید

در این مرحله از طرز تهیه پاستای کدو حلوایی، کدو حلوایی نرم و پخته شده رو داخل غذاساز یا مخلوط کن بریزید. دستگاه رو برای 30 تا 40 ثانیه روشن کنید و تکه های کدو حلوایی رو بزنید تا یه پوره کاملا صاف و یکدست ایجاد بشه. اگر دوست دارید سس پاستا کدو حلوایی خیلی نرم و لطیف بشه، می تونید این پوره رو از صافی رد کنید. اگر احساس می کنید پوره بیش از حد رقیق شده، بعدا با اضافه کردن خامه غلظتش درست می شه؛ پس نگران نباشید.

مرحله چهارم: پیاز و سیر رو تفت بدید

حالا 1 تا 2 قاشق غذاخوری کره یا روغن رو در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بذارید تا داغ بشه. تکه های پیاز رو که قبلا نگینی کردید به این تابه اضافه کنید. پیاز رو برای 5 تا 6 دقیقه روی حرارت میانه تفت بدید تا کاملا سبک و شفاف بشه. بعد سیر خرد شده یا له شده رو اضافه کنید و حدود 30 تا 60 ثانیه با پیاز تفت بدید تا عطر سیر آزاد بشه. اگه سیر بیشتر از این تفت ببینه می سوزه و طعم غذا رو تلخ می کنه.

برای خرید کره می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: سس خامه ای پاستا کدو حلوایی رو درست کنید

در این مرحله از طرز تهیه پاستا با سس کدو حلوایی، وقتشه پوره کدو رو به تابه حاوی پیاز داغ و سیر داغ اضافه کنید. این مواد رو برای یکی دو دقیقه هم بزنید تا کاملا مخلوط بشن و طعم ها به خورد هم برن. حالا شیر یا خامه رو کم کم به باقی مواد اضافه کنید و هم بزنین تا سس پاستا کدو حلوایی قوام بگیره. حرارت رو میانه رو به ملایم نگه دارید و اجازه بدید این سس به مدت 3 تا 5 دقیقه قل ریز بزنه.

برای خرید خامه صبحانه و شیر می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله ششم: ادویه ها رو اضافه کنید

در حالی که سس داره قل می زنه تا به قوام برسه، وقتشه نمک و فلفل سیاه رو به محتویات تابه اضافه کنید. اگر دوست دارید، به میزان نوک قاشق چای خوری جوز هندی (رنده شده) یا 1 قاشق چای خوری پودر پاپریکا هم می تونید بریزید.

برای خرید انواع ادویه ها مثل نمک، فلفل سیاه و پودر پاپریکا می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هفتم: پاستا رو بپزید

هم زمان با آماده سازی سس، در این مرحله از طرز تهیه پاستا کدو تنبل، یه قابلمه بزرگ رو پر از آب کنید و بذارید بجوشه. وقتی جوشید، حدود 1 قاشق غذاخوری نمک اضافه کنید. حالا پاستای خشک رو توی قابلمه در حال جوش بریزید و حدود 8 تا 10 دقیقه بپزید تا آل دنته بشه؛ یعنی مغزش یه کمی سفت باشه ولی خام نباشه.

قبل از آبکش کردن، نصف لیوان از آب پاستا رو نگه دارید؛ چون برای تنظیم غلظت سس خیلی کاربردیه. بعد پاستا رو در سبد بریزید و آبکش کنید تا آب اضافی پاستا خارج بشه.

برای خرید انواع پاستا و ماکارونی فرمی می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هشتم: پاستا و سس کدو حلوایی رو ترکیب کنید

در این مرحله از طرز تهیه پاستا با کدو حلوایی، پاستای تازه آبکش شده رو داخل تابه حاوی سس بریزید. این تابه رو روی حرارت ملایم بذارید و حدود 1 تا 2 دقیقه به خوبی مخلوط کنید تا همه رشته های پاستا کاملا به سس کدو حلوایی آغشته بشن. اگر احساس کردید سس زیادی غلیظه یا پاستا داره خشک می شه، از آب پاستایی که نگه داشتید یکی دو قاشق اضافه کنید تا قوامش به حالت دلخواه تون برسه.

مرحله آخر: پاستا کدو حلوایی رو تزئین و سرو کنید

حالا دیگه وقتشه، پاستای آغشته به سس کدو حلوایی رو داخل ظرف سرو بریزید. روی این پاستا رو با کمی جعفری خرد شده و فلفل سیاه تازه تزئین کنید. اگر دوست داشتید، کمی پنیر پارمزان و چند قطره روغن زیتون هم اضافه کنید. پاستا کدو حلوایی رو باید کاملا داغ سرو کنید تا قوام و طعم خوبی داشته باشه. اگر سرد شد، کافیه پاستا رو برای یکی دو دقیقه روی حرارت ملایم بذارید و یک قاشق شیر بهش اضافه کنید تا دوباره گرم بشه.

در صورت تمایل، برای خرید روغن زیتون و پنیر پارمزان می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

روش تهیه پاستا کدو حلوایی وگان (بدون لبنیات)

در طرز تهیه پاستا کدو حلوایی وگان، اول باید حدود 300 گرم کدو حلوایی رو پوست بگیرید، خرد کنید و 10 تا 12 دقیقه بپزید تا کاملا نرم بشه؛ بعد پوره اش کنید. یک عدد پیاز ریز خرد شده رو با یکی دو قاشق غذاخوری روغن تفت بدید تا نرم و شفاف بشه.

بعد دو حبه سیر خرد شده رو به پیاز اضافه کنید و یک دقیقه تفت بدید. پوره کدو حلوایی رو داخل تابه بریزید و کم کم یک لیوان شیر گیاهی (مثل شیر سویا یا بادام) اضافه کنید تا سس کرمی و یکدست بشه؛ بعد نمک، فلفل سیاه، کمی جوز هندی و پاپریکا بزنید و 3 تا 5 دقیقه بذارید با حرارت ملایم جا بیوفته. باقی مراحل رو مطابق دستور بالا دنبال کنید.

روش تهیه پاستا کدو حلوایی با گوشت مرغ

طرز تهیه پاستا کدو حلوایی با گوشت مرغ به این ترتیبه که ابتدا باید حدود 300 گرم کدو حلوایی رو پوست بگیرید و خرد کنید. تکه های کدو حلوایی رو به مدت 10 تا 12 دقیقه در آب یا با بخار بپزید تا نرم بشن. حالا کدو حلوایی پخته شده رو در مخلوط کن یا غذاساز بریزید و پوره کنید.

پیاز ریز خرد شده رو با یکی دو قاشق غذاخوری روغن یا کره تفت بدید تا نرم و شفاف بشه. دو حبه سیر ریز شده رو هم به این تابه اضافه کنید و یک دقیقه تفت بدید. حدود 200 تا 250 گرم گوشت سینه مرغ رو به صورت مکعبی برش بزنید و به تابه حاوی پیاز و سیر اضافه کنید.

این ترکیب رو روی حرارت میانه تفت بدید تا گوشت مرغ طلایی و پخته بشه. سپس، پوره کدو حلوایی، یک لیوان شیر یا خامه و بعلاوه، نمک و فلفل رو اضافه کنید. در صورت تمایل، کمی جوز هندی و پاپریکا هم بریزید و اجازه بدید این سس خوشمزه برای 3 تا 5 دقیقه روی حرارت ملایم جا بیوفته. باقی مراحل رو درست مثل رسپی اصلی دنبال کنید. طرز تهیه پاستا کدو حلوایی با میگو هم عینا به همین صورته.

برای خرید انواع گوشت مثل گوشت مرغ می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه پاستا کدو حلوایی

  • کدو حلوایی رو تا جای ممکن به میزان های یکسان خرد کنید تا همه تکه ها هم زمان بپزن و پوره یکدست بشه.
  • پیاز رو حتما روی حرارت میانه تفت بدید تا نسوزه و فقط سبک و شفاف بشه.
  • سیر رو فقط 30 تا 60 ثانیه با پیاز تفت بدید؛ زیاد نذارید بمونه تا نسوزه و طعمش تلخ نشه.
  • شیر یا خامه رو کم کم اضافه کنید و بعد از هر بار اضافه کردن هم بزنید تا بافت سس کاملا صاف و کرمی بشه و به غلظت دلخواه برسه.
  • موقع پخت پاستا، حتما کمی از آبش رو نگه دارید تا در صورت غلیظ بودن سس بتونید کمی اضافه کنید و قوامش درست بشه.
  • بعد از آبکش کردن، پاستا رو فوری با سس مخلوط کنید تا مواد کاملا به سطح پاستا بچسبن.
  • طعم سس رو قبل از سرو تست کنید و در صورت احتیاج کمی نمک، فلفل یا ادویه اضافه کنید تا خوشمزه و متعادل بشه.
  • پاستا رو حتما داغ سرو کنید، چون وقتی سرد می شه قوام سس به هم می ریزه و زیادی سفت می شه؛ اینطوری، طعم پاستا کاملا فرق می کنه.
  • اگر می خواید سس کدو حلوایی خیلی صاف و لطیف باشه، می تونید پوره کدو رو قبل از اضافه کردن به تابه از صافی رد کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن پاستا کدو حلوایی

تهیه پاستا کدو حلوایی چقدر زمان می بره؟

حدود 20 تا 30 دقیقه؛ البته، این مدت بسته به روش پخت کدو و نوع پاستا کمی متغیره.

می تونیم پاستا کدو حلوایی رو وگان درست کنیم؟

بله، کافیه شیر و خامه حیوانی رو با انواع گیاهی جایگزین کنید و از پنیر حیوانی هم استفاده نکنید.

چیکار کنیم سس کدو حلوایی کاملا کرمی و غلیظ بشه؟

شیر یا خامه رو کم کم اضافه کنید و اجازه بدید چند دقیقه قل بزنه؛ اگه لازم شد کمی از آب پاستا اضافه کنید.

می تونیم پاستا رو از قبل بپزیم؟

می تونید، اما بهتره قبل از سرو کمی روی حرارت ملایم گرمش کنید و در صورت احتیاج، کمی شیر یا آب پاستا بهش اضافه کنید.

چیکار کنیم طعم کدو حلوایی عمیق تر بشه؟

می تونید کدوها رو توی فر کبابی کنید تا کاراملی بشن؛ یا کمی ادویه های گرم مثل جوز هندی اضافه کنید.

چه نوع پاستایی برای این غذا مناسب تره؟

پاستاهایی مثل پنه، اسپاگتی یا فتوچینی از برترین گزینه ها هستن. فقط، حواس تون به زمان پخت درج شده روی بسته بندی باشه.

می تونیم پاستا کدو حلوایی رو با گوشت مرغ یا میگو بپزیم؟

بله، کافیه گوشت سینه مرغ بدون استخوان رو به صورت مکعبی خرد کنید و تفت بدید تا طلایی و پخته بشه. گوشت میگوی پاک شده رو هم کمی تفت بدید و سپس، به مایه سس کدو حلوایی اضافه کنید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 25 آبان 1404 بروزرسانی: 25 آبان 1404 گردآورنده: quiz1.ir شناسه مطلب: 44199

به "طرز تهیه پاستا کدو حلوایی ، چیکار کنم سس پاستا کرمی و غلیظ بشه؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پاستا کدو حلوایی ، چیکار کنم سس پاستا کرمی و غلیظ بشه؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید