برنامه رژیم غذایی دیورتیکولیت

به گزارش مجله آزمون اول، دیورتیکولیت درد رایج در گوارش است، که در افراد میانسال دیده می گردد. برنامه رژیم غذایی دیورتیکولیت موضوع مورد بحث در این مقاله خواهد بود.

برنامه رژیم غذایی دیورتیکولیت

مترجم: سعید علیزاده

منبع:راسخون

دیورتیکولیت درد رایج در گوارش است، که در افراد میانسال دیده می گردد. برنامه رژیم غذایی دیورتیکولیت موضوع مورد بحث در این مقاله خواهد بود.

هر زمان که یک درد معده به علت التهاب دیورتیکول در دیواره روده وجود داشته باشد، به احتمال زیاد مورد دیورتیکولیت است. دیورتیکول برآمدگی های بیرون زده به وسیله دیواره های روده هستند، زمانی که بعضی از منطقه ها روده بزرگ تحت فشار و تورم ضعیف می شوند باعث می شوند که این برامدگی ها منجر به دیورتیکولیت شوند. علایم آن شامل درد شدید شکم، یبوست، تهوع، تب و حرکات نامنظم روده است. در بعضی موادر شدید این منجر به خونریزی رکتوم می گردد. عوامل بسیاری مانند پیری، عدم ورزش، محتوای پایین فیبر در رژیم غذایی و چاقی می توانند به این درد روده بزرگ منجر شوند. برنامه رژیم غذایی دیورتیکولیت درمانی برای این بیماری نیست، اما یک اقدام پیشگیرانه ای است که می تواند برای جلوگیری از هرگونه بیماری های مرتبط با روده بزرگ اتخاذ گردد.

برنامه رژیم غذایی برای دیورتیکولیت

شخصی که از این بیماری رنج می برد توصیه شده است که در پی رژیم غذایی باشد که دارای محتوای خوب فیبر و اندازه زیادی مایعات برای هضم فیبر است. رژیم غذایی شامل:

مصرف مایعات صاف که می تواند شامل سوپ، آب میوه بدون پالپ، قطعات یخ و اندازه زیادی آب ساده باشد. (زمانی که علایم آغاز به واضح شدن کرد توصیه می گردد)

مواد غذایی حاوی فیبر پایین مانند شیر خشک بدون چربی، ماست کم چرب، تخم مرغ، مرغ نرم، ماهی، برنج سفید، سبزیجات پخته عاری از دانه و پوست و کنسرو میوه ها (در طول درد ناشی از دیورتیکولیت توصیه می گردد)

مواد غذایی دارای فیبر بالا مانند حبوبات، گندم، چاودار، برنج قهوه ای، جو دو سر، نان کامل و میوه ها (سیب، موز، انجیر، خرما، موز، زردآلو، گریپ فروت، هلو، پرتقال، گیلاس، هلو، گلابی، تمشک، و زغال اخته) و سبزیجات (اسفناج، مارچوبه، کلم بروکلی، کلم، چغندر، لوبیا سبز، فلفل سبز، پیاز، نخود فرنگی، سیب زمینی با پوست، برگ شلغم، و سیب زمینی شیرین) (پس از حمله به اسم یک اقدام پیشگیرانه توصیه می گردد)

به طور کلی، زمانی که یک فرد از دیورتیکولیت رنج می برد، مواد غذایی کم فیبر توصیه می گردد، چون روده بزرگ به علت التهاب در غشای روده ضعیف می گردد. مواد غذایی دارای فیبر بالا زمانی توصیه می گردد که عملکرد روده بزرگ طبیعی باشد و تورم دیورتیکول فروکش کند. مواد غذایی فیبردار برای سلامتی خوب هستند چون دارای ویتامین های A, C, E و سلنیوم (عنصری است که با عوامل سرطان زا در بدن مبارزه می نماید) است. محتوای فیبر این رژیم غذایی با تولید مدفوع به پاک کردن بدن و کاهش فشار بر روده بزرگ یاری می نماید. از این رو، تشکیل دیورتیکول به وسیله این رژیم غذایی متوقف می گردد. نوشیدن حداقل سه پیمانه آب در هر روز الزامی است، تا فیبر نامحلول هضم گردد. در گذشته، پزشکان اغلب توصیه به مصرف مکمل های فیبر مانند متانوسیل می کردند تا غذا هضم گردد. همانطور که قبلا گفته شد، دیورتیکولیت را نمی توان به وسیله رژیم غذایی درمان کرد اما می توان با افزایش عملکرد روده بزرگ با رژیم غذایی پر فیبر برای فرد مبتلا به دیورتیکولیت از آن ممانعت کرد.

صبحانه: غلات با فیبر بالا مانند گندم و جو با شیر رقیق بدون چربی مصرف کنید. هرگونه آبمیوه طبیعی هم جایگزین خوبی برای شیر است.

اواسط صبح: میوه مختصر مانند سیب و زردآلو بخورید. 2 تا 3 عدد کیک جو دو سر هم غذاهای مختصر خوبی هستند که می توان به اسم میان وعده در اواسط صبح مصرف کرد.

نهار: نهار متشکل از سالاد مخلوط بزرگ محتوی سبزیجات مانند سیب زمینی، پیاز و لوبیا و ساندویچی تهیه شده از نان سبوس دار با جوجه، تن ماهی، ماهی آزاد دودی توصیه می گردد. ماست کم چرب هم می تواند همراه آن ها مصرف گردد. اندازه زیادی آب بنوشید.

عصرانه: 2 تا 3 عدد بیسکوئیت دانه گندم/ هویچ خام/ خیار و یک فنجان چای یا قهوه بدون کرم بخورید.

شام: یک ظرف سینه مرغ/ گوشت بدون چربی/ ماهی سفید با ماکارونی گندم/ برنج قهوه ای/ سیب زمینی شیرین له شده یک شام مناسب است. این وعده می تواند با افزودن سالاد سبزیجات بزرگ تکمیل گردد. مجددا تاکید می گردد آب فراوانی بخورید.

برنامه رژیم غذایی دیورتیکولیت ذکر شده در بالا بدون توجه به دو نکته زیر ناقص است:

از تحریک شدن روده غافل نشوید: هنگامی که احتیاج فوری به تسکین وجود داشته باشد، باید بلافاصله حمام کنید، زیرا جلوگیری از تحریک روده می تواند منجر به تولید مدفوع سفت و در نتیجه باعث افزایش فشار به روده بزرگ که منجر به مسائل روده می گردد.

ورزش لازم است: روزانه به طور منظم 30 دقیقه ورزش کنید، چون این امر عملکرد طبیعی روده بزرگ را بهبود می بخشد.

مواد غذایی که باید اجتناب گردد

مواد غذایی که فرد مبتلا به دیورتیکولیت باید از آن ها اجتناب کند مواد غذایی با محتوای فیبر پایین و سطح بالایی از ادویه جات است. شخصی که دچار دیورتیکولیت است باید از این مواد غذایی اجتناب کند.

مواد غذایی تولید شده

آجیل

میخچه و پوسته ذرت بو داده

محصولات تصفیه شده مانند آرد سفید و برنج سفید

فلفل تند

کدو حلوایی

زیره سیاه

دانه کنجد

چربی ها و سس خامه ای

مواد غذایی کم ارزش مانند پیتزا، همبرگر و غذاهای ادویه دار

برای آغاز یک رژیم غذایی سالم، هر روز یک عدد سیب یا نصف فنجان اسفناج مصرف کنید که این مواد غذایی حاوی 3 گرم فیبر هستند. آغاز با عادات غذایی سالم بسیار آسان تر از وارد شدن به رژیم غذایی ناسالم و در سرانجام آغاز یک بیماری در روده است. حتی پس از پیروی از این رژیم غذایی، اگر هنوز هم دردهای شکمی دارید که به همراه یبوست و تب است، در این صورت فورا به پزشک مراجعه کنید.

سلب مسئولیت: مطالب ذکر شده در این مقاله صرفا جنبه آموزشی دارند و نمی توانند جایگزینی برای توصیه های پزشک متخصص باشند.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: راسخون
انتشار: 20 آبان 1400 بروزرسانی: 20 آبان 1400 گردآورنده: quiz1.ir شناسه مطلب: 29568

به "برنامه رژیم غذایی دیورتیکولیت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برنامه رژیم غذایی دیورتیکولیت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید