خشم کاخ سفید از سکوت کره شمالی
به گزارش مجله آزمون اول، هفته ها تلاش های دیپلماتیک پشت پرده دولت جو بایدن برای برقراری روابط با پیونگ یانگ که با سکوت رهبر کره شمالی به بن بست رسیده است، مقامات امریکایی را به افشاگری عجیبی درباره بی اعتنایی کیم جونگ اون واداشته است.
به گزارش سایت رسمی خبرگزاری کره شمالی(NK)، این مذاکرات غیرعلنی که از اواسط ماه گذشته میلادی کلید خورده، بخشی از سیاست های اصلاح طلبانه دولت بایدن برای روابطی متفاوت از گذشته با پیونگ یانگ به شمار می رود. هدف از این تلاش ها اطمینان واشنگتن به خلع سلاح کره شمالی و برقراری صلح در شبه جزیره کره پس از چهار سال سیاست های بلاتکلیف دولت دونالد ترامپ با این کشور است. اما سکوت پیونگ یانگ نه تنها تحلیلگران داخلی کره شمالی که کارشناسان سیاسی جهان را نیز به نگرانی انداخته است چراکه تداوم این فرایند ناموفق از سوی دولت امریکا، بایدن و تیمش را برای فشار حداکثری به کره شمالی برای کنترل تولید سلاح هسته ای و موشک های بالستیک با مسائل جدی روبه رو خواهد کرد. از سوی دیگر به نوشته الجزیره، سفر پیش روی وزرای خارجه و دفاع امریکا به کره جنوبی و ژاپن نیز بعد تازه ای به این نگرانی ها می افزاید چراکه بدون شک تهدیدات هسته ای کره شمالی سرفصل این نشست ها خواهد بود. با تمام اینها اینکه یکی از مقامات ارشد امریکایی پس از هفته ها اقدام به افشاگری می کند نشانه اهمیت موضوع برای طرف امریکایی و تأثیرات آن بر بازنگری سیاست های دولت بایدن است. جو بایدن در دوران کاندیداتوری با وجود روابط دونالد ترامپ با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی را گردن کلفت خواند و همان زمان گفت تنها در صورت کاهش ظرفیت های تولید هسته ای کره شمالی حاضر به مذاکره با آنها است. او این سیاست را همچنان ادامه داده و تمایلی برای دیدار مستقیم با اون نشان نمی دهد اما شاید سکوت طرف مقابل برای آنها نگران کننده شده است. چراکه آنها ابزار تحریم را به کار گرفته اند و آنتونی بلینکن وزیر خارجه امریکا گفته ممکن است برای خلع سلاح کره شمالی مجبور به تحریم شوند. با این حال عدم پاسخگویی تیم اون نشان می دهد این حربه امریکایی نیز در این موضوع به بن بست خورده است. به طوری که به نوشته بی بی سی رهبر کره شمالی همچنان بر تقویت زیرساخت های تسلیحاتی کشورش تأکید داشته و با مانورهای نظامی برای رقبا قدرتنمایی می کند.
سونگ یون لی، استاد مطالعات کره در دانشگاه فلچر به خبرگزاری کره شمالی گفت: ما باید انگیزه های طرف مقابل را بدانیم تا بتوانیم استراتژی مناسب را پای میز مذاکره پیاده کنیم. اما آنچه نگران کننده به نظر می رسد این است که سکوت تیم اون نشانه سیاست سخت کره شمالی نسبت به امریکا باشد.
دنیل پینکستون، استاد روابط بین الملل دانشگاه تروی نیز معتقد است: اینکه تلاش امریکا برای ارتباط با کره شمالی از طریق مأموریت پیونگ یانگ در سازمان ملل با شکست روبه رو شده به این معنا است که کره شمالی تمایلی برای تغییر سیاست هایش ندارد.
تور آسیایی لوید و بلینکن
وزرای خارجه و دفاع دولت بایدن در نخستین سفر مهم آسیایی خود این هفته با همتایانشان در کره جنوبی، ژاپن و هند دیدار می کنند. به نوشته سایت مینت، این نخستین باری است که طرف امریکایی هند را نیز در تور آسیایی خود قرار داده است. براساس بیانیه پنتاگون، هدف از این سفر بین المللی مهم تقویت روابط امریکا با منطقه ایندو-پسیفیک در چارچوب قوانین و استانداردهای بین المللی و همچنین بازدارندگی در قبال چین است. لوید آستین وزیر دفاع امریکا سفر خود را از هاوایی؛ قرارگاه فرماندهی منطقه هند-اقیانوسیه ارتش امریکا شروع کرده و قرار است بلینکن در توکیو به او بپیوندد.
به گفته کارشناسان سایت د وایر، اینکه امریکا در این سفر آسیایی، هند را نیز در فهرست مذاکرات قرار داده است، خطر قرار دریافت آن در فهرست تحریمی ناشی از خرید تسلیحات نظامی و دفاعی است که در اواخر امسال با ارسال اس400 های خریداری شده از روسیه به تجهیزات نیروی هوایی هند اضافه می شود. زمان دقیق دیدار لوید آستین با همتای هندی اش هنوز معین نشده است اما با توجه به رویکرد دولت بایدن برای تقویت روابط با همپیمانان خود در منطقه ایندو-پسیفیک این توافق برای طرف امریکایی بسیار هشدارآمیز تلقی می شود. امیت کوشیش، مشاور وزیر دفاع سابق هند معتقد است: آستین در نشست با وزیر دفاع هند و دیگر مقامات امنیتی در صورت همکاری این کشور، باید درباره مصونیت هند از تحریم به دلیل استفاده از اس400 روسی تضمین بدهد.
منبع: ایران آنلاینabanhome.com: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت را از ما بخواهید.