خواص عسل ریحان و فواید درمانی آن
به گزارش مجله آزمون اول، عسل ریحان از شهد گل های ریحان توسط زنبور عسل فراوری می گردد و دارای رنگی عقیقی روشن است. خاصیت ضد عفونی کننده، تقویت سیستم ایمنی بدن، تسکین سردردهای شدید و میگرن، برطرف مسائل خواب و بهبود کم خوابی های مداوم از مهم ترین خواص عسل ریحان است.
خبرنگاران | سرویس سلامت - عسل ریحان، یکی از انواع عسل های تک گل است که استفاده از آن به منظور درمان بیماری ها در طب سنتی رواج دارد. عسل ریحان به رنگ عقیق روشن است و توسط زنبورهای عسل از شهد گل های گیاه ریحان فراوری می گردد. ترکیبات غنی موجود در گیاه ریحان، عسل آن را به یکی از بهترین و قوی ترین داروهای طبیعی و خوراکی تبدیل نموده است که می تواند تاثیر به سزایی در درمان بسیاری از بیماری ها و عارضه ها داشته باشد و مصرف آن به سلامت کلی بدن شما یاری می نماید. برای آشنایی با خواص عسل ریحان تا سرانجام با ما همراه باشید.
خواص عسل ریحان (طبیعت و کاربردهای درمانی)
طبیعت گیاه ریحان بر اساس طب سنتی، گرم و خشک است. بنابراین عسل تهیه شده از شهد گل های این گیاه نیز طبع گرمی خواهد داشت. بیشتر خواص عسل این گیاه، برگرفته از خواص ریحان است. این فواید عبارتند از:
- مهم ترین خاصیت درمانی عسل ریحان، خاصیت ضد عفونی نماینده و ضد باکتری این عسل است. ریحان از یک جزء اصلی فعال که فلائونوئید نامیده می گردد، تشکیل شده که حفاظت از بافت های سلولی را بر عهده دارد، همچنین اورینتین و ویسنین دو نوع فلائونوئید هستند که ساختمان گلبول های سفید و کروموزوم ها را از آسیب های مربوط به تشعشعات و اکسیژن آزاد در امان می دارند و بنابراین عسل ریحان به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرطان یاری قابل توجهی خواهد نمود. عسل ریحان همچنین بدن را در برابر انواع متفاوتی از باکتری های ناخواسته محافظت می نماید.
- از دیگر خواص عسل ریحان، یاری به درمان سرگیجه، سردرد های میگرنی و عصبی است، همچنین استفاده از عسل ریحان برای برطرف مسائل خواب و بهبود کم خوابی های مداوم مفید است و خاصیت آرامبخش و خواب آور دارد.
- مصرف عسل ریحان، مقوی جسم و اعصاب است و به بهبود ضعف بدن یاری می نماید. این عسل، سرشار از انواع ویتامین ها و عناصر غذایی مورد احتیاج بدن انسان به ویژه ویتامین آ، ویتامین کا، آهن، کلسیم و دیگر مواد مغذی است.
مشخصات سبزی ریحان و نحوه فراوری عسل این گیاه
سبزی ریحان گیاهی علفی و یک ساله، بسیار خوش طعم و معطر است. ارتفاع ساقه های این گیاه تا 60 سانتی متر می رسد و برگ های آن به شکل متقابل بیضوی و نوک تیز و گل های آن معطر و کوچک به رنگ های سفید، قرمز و گاهی بنفش است.
از گل های این گیاه به منظور تهیه عسل تک گل استفاده می گردد. زنبورداران، زنبورها را برای فراوری این عسل، به سمت گل های ریحان راهنمایی می نمایند. همچنین از ترکیب شهد گل های ریحان با دیگر گیاهان، برای تهیه عسل چهل گیاه نیز استفاده می گردد. برگ های ریحان و تخم این گیاه نیز علاوه بر مصارف درمانی در آشپزی استفاده می گردد.
گیاه ریحان به طور خودرو در بیشتر مناطق ایران از جمله استان های اصفهان، اطراف تهران، همدان، خراسان خرمشهر، بلوچستان و در آذربایجان می روید. یکی از مراکز عمده فراوری عسل ریحان منطقه مبارکه است و زمان برداشت این عسل، اواسط تابستان و در ماه مرداد است. جالب است بدانید، به دلیل شرایط مساعد آب و هوایی ایران برای کاشت ریحان، در بیشتر مناطق کشور، صنعت زنبورداری در این زمینه، رو به رونق است و در تمام مناطق کشور، شاهد فراوری انواع گونه های مختلفی از عسل طبیعی از شهد گلهای گیاهان دارویی هستیم.
طریقه مصرف عسل ریحان
برای بهره گیری بیشتر از خواص عسل ریحان در درمان بیماری ها، استفاده از مخلوط آب ولرم، یک تا دو قاشق مرباخوری عسل ریحان به همراه چند قطره آبلیمو ترش تازه توصیه می گردد. بهترین زمان مصرف این نوشیدنی سالم عموما اول صبح، قبل از میل کردن غذا یا قبل از رفتن به رختخواب است و باعث می گردد، خواص درمانی آن در تمام طول روز جذب بدن گردد.
مضرات عسل ریحان (موارد احتیاطی و منع مصرف)
همانند سایر انواع عسل، مصرف عسل ریحان برای بچه ها زیر یک سال به دلیل احتمال دارا بودن باکتری بوتولیسم ممنوع است. همچنین زیاده روی در همه انواع عسل، برای افراد دارای اضافه وزن و مبتلا به بیماری قند بایستی با احتیاط صورت گیرد.
برگرفته از: کتاب معجزات درمانی عسل و انگبین ها، سایت زنبور عسل ایران
منبع: setare.comمجله ستاره: مجله ستاره: اخبار و حواشی ستاره های سینما، فوتبال و استارتاپ ها
وبلاگ خرید: وبلاگ خرید | این سیستم پیشرفته وبلاگدهی برای فروشگاه های اینترنتی است.