طرز تهیه دلمه بادمجان با مرغ خوشمزه و مجلسی
به گزارش مجله آزمون اول، بادمجان، این یار خوش طعم و پر خاصیت، در کنار مرغ، منبع پروتئین و سلامتی و البته زوجی بی نظیر برای خلق غذایی به نام دلمه بادمجان با مرغ هستند. این غذای اصیل ایرانی، با ظاهری دل ربا و طعمی بی نظیر، زینت بخش سفره های تابستانی شما خواهد بود. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه دلمه برگ انگور و البته طرز تهیه دلمه بادمجان ساده را به روش های مختلف مرور نموده بودیم و در ادامه می خواهیم طرز تهیه دلمه بادمجان با مرغ را آنالیز کنیم.
مواد لازم برای تهیه دلمه بادمجان با مرغ
- بادمجان 6 عدد
- پیاز 2-3 عدد
- لپه به میزان لازم
- برنج به میزان لازم
- سبزی دلمه یک پیمانه
- مرغ چرخ نموده 300 گرم
- نمک، فلفل و ادویه مناسب به میزان لازم
- رب گوجه 2-3 قاشق غذاخوری
- آب به میزان لازم
طرز تهیه دلمه بادمجان با مرغ
1. آماده کردن و پختن مواد
اولین مرحله از طرز تهیه دلمه بادمجان با مرغ این است که مواد لازم برای تهیه داخل این دلمه را آماده کنید. برای این کار برنج را آبکش کنید، لپه را که از قبل خیسانده اید با میزانی آب بپزید. لازم نیست لپه کاملا بپزد بلکه نیم پز هم باشد کافی است. هم زمان که مواد داخل دلمه جدا جدا می پزند، برترین زمان است که داخل بادمجان را خالی کنید. برای این کار سر بادمجان را ببرید و بعد داخل آن را با قاشق به آرامی خارج کنید.
2. مخلوط کردن گوشت مرغ و سبزی دلمه
اکنون که مواد دلمه پخته اند در یک قابلمه مناسب میزانی پیاز را تفت دهید بعد گوشت مرغ چرخ نموده را اضافه نموده و خوب تفت دهید. درست مثل کاری که زمان تهیه دلمه با گوشت چرخ نموده انجام می دهید. در نهایت هم وقتی رنگ گوشت عوض شد، نوبت آن است که سبزی دلمه را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
3. تهیه سس رب برای پخت دلمه
در این مرحله ابتدا یک پیاز را ریز خرد نموده یا رنده کنید و در قابلمه مناسبی که قرار است دلمه را در آن بپزید بریزید و تفت دهید کمی که رنگش عوض شد، رب گوجه را آماده کنید و هم بزنید تا خامی آن گرفته گردد بعد آب مورد احتیاج برای پخت دلمه را اضافه کنید و در قابلمه را ببندید تا به جوش آید.
4. تهیه مخلوط داخل دلمه بادمجان
هم زمان که مخلوط رب و آب در حال آماده شدن هستند، زمان آن است که مایه داخل دلمه بادمجان را آماده کنید. برای این کار برنج آبکش شده، لپه نیم پز شده و نمک، فلفل و ادویه مورد احتیاج را به مخلوط سبزی دلمه و مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند.
5. پخت دلمه
در آخرین مرحله از طرز تهیه دلمه بادمجان با مرغ زمان آن رسیده که داخل بادمجان را با مواد دلمه پر کنید و بعد درش را ببندید و داخل قابلمه مایه ربی که البته از روی گاز برداشته اید و کمی خنک شده بگذارید. وقتی تمام بادمجان ها را با مواد پر کردید و داخل قابلمه گذاشتید میزانی زعفران آب شده داخل قابلمه بریزید و در قابلمه را ببندید تا دلمه شما با حرارت کم، رفته رفته بپزد.
نکات تکمیلی برای تهیه دلمه بادمجان
تهیه و پخت دلمه بادمجان هنری است که با کمی صبر، دقت و البته مدنظر قرار دادن نکات و فوت وفن های تهیه آن کامل تر خواهد بود.
مرغ مناسب برای تهیه دلمه بادمجان
برای تهیه دلمه بادمجان با مرغ می توانید از مرغ پخته شده ریش ریش شده یا سینه مرغ چرخ نموده در این غذا بهره ببرید.
سبزی های سبزی دلمه
سبزی دلمه شامل جعفری، گشنیز، شوید و نعنا است. می توانید از هر کدام از این سبزی ها به صورت جداگانه یا مخلوط با هم بهره ببرید.
انتخاب بادمجان برای دلمه
برترین بادمجان برای تهیه دلمه، بادمجان دلمه ای است اما اگر به این بادمجان دسترسی ندارید، بادمجان قلمی هم برای دلمه مناسب است البته می توانید در این حالت بادمجان را از وسط نصف کنید و داخل هر قسمت را خالی کنید و به صورت مجزا بپزید.
تهیه انواع سس برای پخت دلمه بادمجان
دلمه را می توانید با سس های مختلف بپزید. اما رایج ترین سس برای تهیه دلمه بادمجان استفاده از رب گوجه و ترکیب آن با آب و آبلیموست اما اگر دوست دارید دلمه شما کمی ترش تر باشد می توانید میزانی رب انار هم اضافه کنید. اما روش های مختلف تهیه سس دلمه را می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.
تهیه دلمه با سبزیجات مختلف
معمولا تا نام دلمه می آید هم یاد دلمه برگ مو می افتند که ما قبلا در کتاب کاله طرز تهیه دلمه برگ مو تبریزی یا حتی دلمه برگ مو با مرغ و حتی طرز تهیه دلمه با چاشنی انار را مرور نموده بودیم.
اما می توانید به جای برگ انگور از گوجه، سیب زمینی یا حتی فلفل دلمه ای و هم کلم بهره ببرید. روش های تهیه بعضی از این دلمه ها را می توانید در کتاب کاله آمده است:
- طرز تهیه دلمه کلم
- طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی
- طرز تهیه دلمه فلفل دلمه ای