غذاهای محلی کاشان از چلو دیزی تا کوفته آب سماق
به گزارش مجله آزمون اول، در این مقاله از معرفی جاهای دیدنی کاشان تصمیم گرفتیم تا بهترین غذاهای محلی کاشان را بشما کاربران عزیز معرفی کنیم . پس اگر قصد سفر به کاشان را دارید و به دنبال غذاهای سنتی کاشان هستید تا آخر این مقاله با مجله گردشگری خبرنگاران همراه باشید.
مختصری درباره شهر کاشان بدانید :
بلیط هواپیما در طاهاگشت
یکی از شهر تاریخی ایران کاشان است که سالانه گردشگران داخلی و خارجی زیادی به سمت خود جذب می نماید . کاشان یکی از شهرهای اصفهان می باشد .
کاشان مهد تمدن و فرهنگ سنتی ایران و مشهور به دارالمومنین است. این شهر دارای 7000 الی 11000 سال قدمت شهرنشینی و یکی از زیباترین شهرهای ایران است. شهری با اصالت و با مشاهیر علمی و ادبی زیادی است و نقش پررنگی در صنعت گردشگری ایران دارد. عده ای از مورخین کاشان را با اصالت ترین و اولین شهر ایران و دنیا می دانند.
جاذبه های گردشگری کاشان و اقلیم این شهر که دارای دو بخش کوهستانی و کویریست آن را به یکی از سکونت گاه های مهم در ایران بدل ساخته است و آداب و رسوم گلاب گیری و قالیشویی از مراسم سنتی این شهر است که سالانه بازدیدنمایندگان زیادی را به خود اختصاص می دهد.
کاشان شهری پراز جاذبه های دیدنی ، پراز اتفاقات مهم تاریخی و زیبایی های منحصر به فرد است. مطمئنن هر شخصی با هر هدفی که دارد می تواند کاشان را برای سفر کردن انتخاب کند، زیرا این شهر مملو از جلوه های کم نظیر و زیبا می باشد که شاید در کمتر جایی بتوان همه این جاذبه هارا با هم یکجا پیدا کرد.کاشان شهری است که هم از لحاظ سیاسی وتاریخی و هم از لحاظ ادبی و فرهنگی و همچنین از حیث مناظر زیبای طبیعی حرفی برای گفتن دارد. شهری که در هر فصل از سال لذت متفاوتی را به مسافران و گردشگران می دهد، اما یکی از بهترین فصل ها برای مسافرت کردن به این منطقه، فصل تابستان است. مکان های دیدنی بی شماری از جمله روستای ابیانه، آبشار نیاسر و شهر زیرزمینی نوش آباد از جلوه های گردشگری فصل تابستان شهر کاشان به شمار می فرایند.
مقاله های بیشتر درباره ایران :
- جاهای دیدنی مشهد
- جاهای دیدنی کیش
- جاهای دیدنی شیراز
بعضی از غذاهای کاشان بسیار خوشمزه بوده و از گذشته متعلق به مردمان این شهر می باشد . افرادی که عاشق غذا هستند، همیشه غذا را یکی از مهم ترین اهداف سفر خود قرار می دهند و دوست دارند حتما مزه غذاهای محلی مقصد خود را بچشند. پس اگر شما هم جزو این دسته افراد هستید، در سفر به کاشان، مزه های بسیار نابی را در سفر به این شهر تجربه خواهید کرد. در ادامه اصیل ترین غذاهای سنتی کاشان را به شما معرفی می کنیم.
لوبیا و گوشت
از غذاهای که در سفر به کشان می توان طعم آن را چشید گوشت و لوبیا . این غذا که از گوشت گوسفندی، سبزیجاتی مانند تره، جعفری، شنبلیله، لوبیا سفید، برنج و پیاز تهیه می گردد، معمولا در قابلمه های مسی طبخ می گردد.
مواد لازم برای 4 الی 6 نفر
گوشت گوسفند: 100 گرم (بهتره گوشت دنده باشه)
سبزی گوشت و لوبیا شامل تره، جعفری و شنبلیله: 500 گرم
لوبیا سفید: 2 پیمانه
برنج: 1/3 پیمانه
پیاز :یک عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه دلخواه
طرز تهیه:
قابلمه متوسطی برداشته، نصف از قابلمه را آب نموده و روی حرارت بالا قرار دهید تا بجوش آید، گوشت
را تمیز نموده، شسته و همراه با یک پیاز نمک و فلفل در قابلمه می گذاریم و کف جاصل از گوشت را
می گیریم سپس لوبیا سفید وزردچوبه را نیز اضافه می کنیم و اجازه می دهیم گوشت و لوبیا نیم پز شوند.
(نیم ساعت زودپز یا یکساعت دز قابلمه) پس از این مدت برنج را که قبلا خیس کردیم اضافه می کنیم.
آبگوشت لوبیا سفید
در کاشان نوعی آبگوشت با لوبیا سفید پخته می گردد که مختص همین شهر است. برای تهیه این آبگوشت از گوشت گوسفند، پیاز، رب گوجه فرنگی و لوبیا سفید محلی کاشان استفاده می نمایند.
مواد لازم:
گوشت گوسفند: 300 گرم (گوشت با استخوان و چرب)
پیاز: 1 عدد
رب گوجه فرنگی: 1 قاشق سوپحوری
لوبیا سفید محلی کاشان: 200 گرم
زرد چوبه و فلفل و نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه:
لوبیا را خیس کنید. گوشت را با استخوان چند تکه کنید و بگذارید که با پیاز و لوبیای خیس شده یک جوش
بزند سپس آب آن را خالی کنید. آب تازه روی آن بریزید و با نمک و زردچوبه و فلفل و رب گوجه فرنگی به
طور کامل بپزد. زمانی که آبگوشت به تعداد نفرات شد زیر غذا را خاموش کنید. این آبگوشت را با ترشی و پیاز میل کنید.
کوفته آب سماق کاشانی
نوعی از کوفته که در کاشان طبخ میگردد که به آن کوفته آب سماق می گویند. برای تهیه این غذا از گوشت چرخ نموده، آرد نخودچی، پیاز، و سماق استفاده می گردد.
خورش نخود آله
خورش نخود آله از غذاهایی است که در کاشان و یزد پخته می گردد. آله در زبان محلی کاشان، به معنی نصفه و نیمه می دهد. برای تهیه این غذای محلی به نخود، گوشت مغز ران گوسفند، پیاز، پوره گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی، زعفران، گلاب، لیموعمانی، دارچین و چند ادویه معمول دیگر در آشپزی ایرانی احتیاج دارید.
مواد لازم:
نخود - یک پیمانه
گوشت مغزران گوسفند - نیم کیلو
پیاز - سه عدد
پوره گوجه فرنگی - نصف پیمانه
رب گوجه فرنگی - 4/1پیمانه
زعفران - نصف قاشق چایخوری
لیموعمانی - پنج عدد
دارچین - نصف قاشق چایخوری
نمک و فلفل - به میزان لازم
روغن - به میزان لازم
گلاب - یک قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
ابتدا نخودها را که از قبل خیس نموده بودیم، پوست گرفته، به دو قسمت تقسیم نموده و پیازها را خرد و
مقداری تفت داده تا طلایی رنگ گردد، گوشت و نخودها را اضافه نموده و به آنها زردچوبه می زنیم سپس
آب می ریزیم تا نیم پز شوند. در مرحله بعد پوره گوجه فرنگی، زعفران و رب گوجه فرنگی را می افزاییم، یک
ربع آخر، لیموعمانی، نمک، فلفل و دارچین را اضافه می کنیم و در صورت تمایل می توانیم گلاب بریزیم.
چلو دیزی
چلو دیزی غذایی است محلی که در روستایی به نام خالدآباد از توابع کاشان طبخ می گردد. برنج، لوبیا چشم بلبلی، گوشت بره، پیاز، زردچوبه و نمک مواد اصلی تشکیل دهنده این غذای لذیذ است.
مواد لازم برای شش نفر:
برنج: 4 پیمانه
لوبیا چشم بلبلی: 2 پیمانه
گوشت بره (سردست یا ران): نیم کیلوگرم
پیاز: 2 عدد متوسط
زردچوبه: سه قاشق چایخوری
نمک: به مقدار لازم
روغن: 100 گرم (نصف لیوان معمولی)
(به ازای هر پیمانه برنج یا لوبیا نصف قاشق چای خوری نمک و زردچوبه)
طرز تهیه:
پیازها را خرد نموده و با کمی روغن سرخ می کنیم تا طلایی گردد.
سپس زردچوبه را در آن تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته گردد.
گوشت را به قطعات بزرگ تقسیم نموده، آن را به لوبیا چشم بلبلی و پیاز داغ اضافه می کنیم و می گذاریم
با حرارت ملایم بپزد. پس از نیم ساعت یک قاشق چای خوری نمک به آن اضافه می کنیم و می گذاریم با حرارت
ملایم بپزد تا آب آن کاملا کشیده گردد. پس از پخت کامل گوشت و لوبیا، برنج را شسته و با شش پیمانه آب،
نمک و باقی مانده روغن، آن را به مخلوط گوشت و لوبیا اضافه می کنیم و مانند برنج کته یا دمی، می گذاریم
تا روی شعله زیاد بپزد و آب آن بخار گردد و بعد آن را با حرارت ملایم دم می کنیم.
جوجویی تاس کباب کاشانی
از دیگر غذاهای محلی کاشان می توان به جوجویی تاس کباب اشاره نمود که در پخت آن از گوشت ماهیچه گوسفند، بادمجان، گوجه فرنگی، رب انار، زردچوبه، نمک و فلفل استفاده می گردد.
مواد لازم
ماهیچه گوسفند و پیاز حلقه شده: از هر کدام 500 گرم
بادنجان کوچک: شش عدد
گوجه فرنگی دو نیمه: چهار عدد
رب انار: نصف پیمانه
زردچوبه، نمک و فلفل به میزان لازم
دستور تهیه :
پیاز را ته قابلمه چیده و گوشت را که خورشی خرد نموده اید روی پیازها بچینید.
زردچوبه، نمک و فلفل را روی گوشت پاشیده، بعد بادنجان ها را درسته با پوست، روی گوشت بگذارید.
گوجه فرنگی ها را روی بادنجان ها چیده و با دو لیوان آب بگذارید بپزد.
وقتی که آب آن جوش آمد حرارت را ملایم نموده و دو و نیم تا سه ساعت غذا را بپزید.
30 دقیقه پیش از آن که غذا را بردارید رب انار را هم روی آن بریزید. می توانید این غذا را با نان یا برنج
همانند خورش میل کنید.
از دیگر غذاهای محلی کاشان یتیمچه هست . خیلی هم به نظر یتیم می آید اما پر از خاصیت و سلامت هست
یک غذای رژیمی در واقع میباشد .
● مواد لازم برای 4 نفر:
1 کیلو گرم بادمجان قلمی
1 عدد پیاز متوسط خلالی خرد شده
50 گرم کره
3 عدد گوجه فرنگی
2 تا 3 عدد گوجه فرنگی
1 حبه سیر ساطوری شده
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه :
بادمجان ها را پوست کنده, آنها را به صورت مکعب هایی به اندازه 2 سانتی متر برش می دهیم و نیم ساعت در آب و نمک می خوابانیم.
در قابلمه ای پیازها را در کره تفت می دهیم و بادمجان ها را بعد از آبکش کردن به آنها می افزاییم.
پس از این که بادمجان ها کمی نرم شد, گوجه فرنگی ها را بدون پوست به صورت مکعبی خرد نموده و با نمک و فلفل به مخلوط پیاز اضافه می کنیم.
درب قابلمه را می گذاریم تا مواد چند جوش بزند.
سیب زمینی ها را پس از پوست کندن, مکعبی خرد نموده و در ظرفی جداگانه سرخ می کنیم.
سیب زمینی ها و دسر را به بادمجان ها اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به مدت 10 دقیقه دیگر مواد بپزد.
قابلمه را از روی حرارت برمی داریم, غذا را در بشقاب مناسبی و سرو می کنیم.
نکته: این غذا را می توان با کدو سبز نیز طبخ کرد.لمینت دندان کامپوزیت دندان ایمپلنت ارتودنسی
منبع: تاپ تراولسفر به تایلند: سفر به تایلند | تور تایلند ارزان، تور لحظه آخری، تور نوروز 98، بهار، تابستان، پاییز، زمستان را همراه ما باشید.
ساری فان: ساری فان | مجله سرگرمی،خبری و آموزشی اینترنتی