طرز تهیه کوکی هندوانه ای خوشمزه، یک ایده جذاب برای شب یلدا
به گزارش مجله آزمون اول، برای شب یلدا و خاطره انگیز کردن آن، اخیرا رسم شده که دسرهای مدرنی با تم هندوانه و انار تهیه و سرو می گردد؛ برای مثال باسلوق شب یلدا، ژله هندوانه و یا کوکی هندوانه. از این رو در این مطلب قصد داریم طرز تهیه کوکی هندوانه ای شب یلدا را با فر و بدون فر آموزش دهیم؛ با ما همراه باشید.
کوکی یک مدل شیرینی صاف و شیرین است که ریشه پخت این شیرینی خوشمزه به قرن هفتم میلادی و کشور ما، ایران برمیگردد. همان طور که می دانید شمال ایران نیز دارای نوعی کوکی معروف است که در شهر لاهیجان و در واقع استان گیلان از محبوبیت زیادی برخوردار است.
طرز تهیه کوکی هندوانه شب یلدا با آیسینگ
مواد لازم | |
آرد | 310 گرم |
پودر قند | 155 گرم |
تخم مرغ | 3 عدد |
کره | 170 گرم |
نمک | 1/4 قاشق چایخوری |
وانیل شکری | 1/4 قاشق چایخوری |
رنگ ژله ای خوراکی قرمز، سبز، سفید | به میزان لازم |
شکلات چیپسی | به میزان لازم |
برای تهیه رویال آیسینگ: سفیده تخم مرغ: 2 عدد آب لیمو ترش تازه: 1 قاشق چایخوری پودر قند: 330 گرم |
طرز تهیه کوکی هندوانه ای برای شب یلدا
دستور تهیه کوکی هندوانه با ایسینگ
- کره را در ظرفی مناسب بریزید و با یک چنگال یا همزن دستی خوب هم بزنید تا نرم و یکدست گردد.
- پودر قند را به کره اضافه کنید و با همزن دستی خوب مخلوط کنید.
- نمک و وانیل را به مخلوط کره و پودر قند اضافه کنید و هم بزنید.
- سفیده و زرده تخم مرغ ها را جداکنید، زرده ها را به مایه کوکی اضافه نموده و خوب هم بزنید. سفیده ها را برای درست کردن رویال آیسینگ نگه دارید.
- آرد را الک کنید، آن را به مایه کوکی اضافه نموده و خوب هم بزنید تا خمیر گردد.
- خمیر را تکه تکه کنید و آن را روی یک سطح صاف قرار دهید، سپس تکه ها را با کف دست به سمت پایین و جلو فشار دهید تا ذرات خمیر به هم بچسبند و خمیر یکدست بشه.
- تکه های خمیر را یکی کنید و کل خمیر را کمی ورز دهید، خیلی ورز ندهید، چون در غیر اینصورت خمیر کیفیت خود را از دست می دهد. خمیر را در نایلون قرار دهید و آن را برای نیم ساعت در یخچال بگذارید.
- بعد از نیم ساعت خمیر را از یخچال درآورده روی سطح کار کمی آرد بپاشید و خمیر را با وردنه صاف کنید. اگر خمیر به وردنه می چسبد کمی وردنه را آردی کنید.
- خمیر را صاف کنید تا ضخامت آن حدودا 5 میلیمتر گردد، سپس با کاتر دایره آن را قالب بزنید.
- دایره ها را بسته به سلیقه خودتون به دو قسمت، چهار قسمت یا شش قسمت تقسیم کنید.
- برای گذاشتن خمیر در سینی فر باید خمیر کاملا سرد باشه تا راحت بتوانید آن را بلند کنید، برای این منظور می توانید خمیر قالب زده را نیم ساعت تا یک ساعت دیگر در یخچال و یا مدت کمتری در فریزر قرار دهید تا سفت گردد.
- کف سینی فر کاغذ روغنی بکشید و با یک لیسک استیل خمیر های قالب زده را از سطح کار بردارید و روی کاغذ روغنی قرار دهید.
- اضافه های خمیر را دوباره وردنه بکشید و به همین صورت قالب بزنید.
- قبل از قرار دادن سینی در فر کوکی ها باید سرد باشند، اگر زمان زیادی صرف قالب زدن کردید و خمیر گرم شد بهتر است سینی را نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا خمیر سرد گردد، در غیر اینصورت کوکی ها هنگام پخت شکل خود را از دست می دهند.
- فر را روی درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کنید و کوکی ها را به مدت ده دقیقه در آن قرار دهید تا بپزد.
- وقتی زیر و کناره های کوکی ها کمی طلایی شد پخت آن کامل شده، آن را از فر درآورید و اجازه دهید تا کاملا خنک گردد.
پخت کوکی هندوانه بدون فر:
کف تابه نچسب را کاغذ روغنی بگذارید.
کوکی ها را با فاصله داخل تابه قرار دهید. در تابه را ببندید و روی شعله که شعله پخش کن دارد بگذارید.
15 دقیقه که گذشت چک کنید؛ هر موقع زیرش طلایی شد گاز را خاموش کنید.
ایده قالب کوکی هندوانه یلدا
طرز تهیه رویال آیسینگ
- سفیده های تخم مرغ را در ظرفی بریزید و آب لیمو ترش را به آن اضافه کنید و با هم زن خوب مخلوط کنید.
- پودر قند را الک کنید و آن را آرام آرام به سفیده تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید.
- پودر قند را باید به مقداری اضافه کنید تا به غلظت مورد نظر برسید، بنابراین ممکن است همه پودر قند استفاده نگردد.
کوکی هندوانه ای مخصوص شب یلدا
نحوه رنگ آمیزی و تزئین کوکی هندوانه ای
- بعد از آماده شدن آیسینگ سه کاسه برای رنگ های قرمز، سبز و سفید آماده کنید.
- بیشترین رنگ مورد استفاده در این کوکی قرمز هست پس باید آیسینگ بیشتری را به قرمز اختصاص دهید.
- از رنگ های ژله ای برای رنگ کردن آیسینگ بهره ببرید و کم کم با یک خلال دندان رنگ را اضافه کنید تا به رنگ مورد نظرتان برسد. چون رنگ ها با گذشت زمان تیره تر می شوند به این نکته توجه داشته باشید و به اندازه ای از رنگ بهره ببرید که رنگ آیسینگ تیره نگردد.
- اگر رنگ سفید دارید بهتر است از رنگ سفید بهره ببرید تا رنگ براق تری به شما بدهد در غیر اینصورت می توانید از ایسینگ بدون رنگ بهره ببرید.
- رویال آیسینگ خیلی سریع خشک می گردد بنابراین موقع کار کردن با هر رنگ روی رنگ های دیگر را با سلفون بپوشانید.
- از آیسینگ قرمز آغاز کنید، آن را در ماسوره بریزید و از گوشه قاچ هندوانه آغاز به دورگیری کنید. موقع کار دست خود را از کوکی فاصله دهید و بالا بگیرید. اگر دست خود را به کوکی نزدیک کنید کنترل آیسینگ سخت می گردد. دورگیری رنگ قرمز را آغاز کنید و در گوشه ها دست خود را به سطح نزدیک کنید تا راحت بتوانید تغییر جهت دهید. دورگیری قرمز را برای همه کوکی ها انجام دهید.
- در آخر قوس دست خود را به کوکی نزدیک کنید و آیسینگ را قطع کنید. اگر تیزی ایجاد شد آن را با یک خلال دندان صاف کنید.
- برای پر کردن قسمت قرمز باید آیسینگ قرمز را به غلظت مناسب برسانید و آن را رقیق تر کنید. برای این منظور 1/4 قاشق چایخوری آب به آیسینگ اضافه کنید و قاشق را بالا ببرید اگر باریکه آیسینگ در مدت 6 تا 8 ثانیه محو شد غلظت آن برای پر کردن مناسب است در غیر اینصورت باز هم آب اضافه کنید تا به غلظت مورد نظر برسد. هیچ گاه آب را یکباره اضافه نکنید، کم کم اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسد.
- اجازه دهید تا دورگیری قرمز کمی خشک گردد و سپس با آیسینگ رقیق قسمت وسط را پر کنید. اگر همه قسمت ها کاملا پر نشد با خلال دندان آیسینگ را به قسمت های خالی راهنمایی نموده و آن را کامل پر کنید.
- بعد از اتمام رنگ قرمز، رنگ سفید را به همان ترتیب دورگیری، چسبیده به رنگ قرمز برای همه کوکی ها انجام دهید.
- بعد از اتمام رنگ سفید، رنگ سبز را برای همه کوکی ها انجام دهید.
- برای هسته می تونید از شکلات های مشکی مخروطی شکل کوچک بهره ببرید و آن را در قسمت قرمز قرار دهید و کمی فشار دهید تا بچسبد.
- کوکی ها آماده اند اجازه دهید تا کاملا خشک شوند و بعد میل کنید.
سخن آخر
امیدواریم از این مطلب نهایت استفاده را برده باشید. سوالات و نظرات خود را در پایین همین مطلب با ما و دیگر دوستانتان در خبرنگاران به اشتراک بگذارید. در آخر پیشنهاد می کنیم طرز تهیه آش انار به 3 روش خوشمزه شمالی، شیرازی و یزدی را نیز، که یکی از غذاهای سنتی شب چله است، در خبرنگاران آموزش ببینید و برای خانواده درست کنید.
منبع: مجله انگیزهpariblog.ir: پری بلاگ | در دنیایی از وبلاگ ها و وبسایتهای خبری و علمی چرخی بزنید