ماهاتیر محمد: انتخاب مجدد ترامپ فاجعه آمیز خواهد بود
به گزارش مجله آزمون اول، نخست وزیر سابق مالزی در مصاحبه ای از جو بایدن، کاندیدای دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا حمایت کرده و گفت: انتخاب مجدد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری ایالات متحده نتیجه ای جز یک فاجعه در پی نخواهد داشت.
ماهاتیر محمد، نخست وزیر سابق مالزی در گفتگویی با بخش این هفته در آسیا روزنامه هنگ کنگی ساوت چایتا مورنینگ پست ضمن تمرکز بر ناآرامی های سیاسی در کشورش، ادعای دولت آمریکا را که چین باید مسئولیت شیوع ویروس کرونا را بپذیرد، رد کرد و ادامه داد: دشمنی و عداوت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا تنها باعث تنش بین دو ابر قدرت می شود. من هرگز فکر نمی کردم او پیروز شود اما این رخ داد. حالا هم مردم می گویند که بسیاری از ترامپ حمایت می کنند. این یک فاجعه است.
ماهاتیر محمد گفت: جو بایدن، معاون رئیس جمهوری سابق آمریکا یک شخصیت بسیار قابل قبول تر است که با ناآرامی اخیر مرتبط با تبعیض نژادی در این کشور همدردی کرده است. من نمی دانم که آیا ترامپ مجدد انتخاب می شود اما امیدوارم که بایدن متفاوت از ترامپ عمل کند. من به برخی از آمریکایی ها گفته ام با اینکه حق رای ندارم، اما به بایدن رای می دادم.
نخست وزیر سابق مالزی ادامه داد: می دانید، ترامپ همه کارمندانی را که موافقش نبودند، برکنار کرد. این شبیه به عملکرد جهان سومی ها است. در مالزی، ما شاید اینکار را انجام دهیم. در اینجا هم اگر کارمندی از ما حمایت نکند، اخراج می شود. اما آنجا آمریکاست؛ یک کشور بسیار بسیار لیبرال و شکیبا!
وی همچنین با اشاره به این که در حال رصد ناآرامی ها در آمریکا پس از کشته شدن جورج فلوید، سیاهپوست آمریکایی به دست پلیس سفیدپوست است، به انتقاد از صحبت های ترامپ پرداخت که تهدید کرده بود علیه معترضان از ارتش استفاده می کند.
ماهاتیر محمد ادامه داد، وقتی که ترامپ هفته گذشته گفت مارتین گوجینوی 75 ساله که در جریان اعتراضات زخمی شد، به جنبش اعتراضی چپ افراطی ارتباط داشته، بسیار ترسید و نگران شد.
وی در واکنش به حرف های ترامپ گفت: چطور می توانید چنین حرفی بزنید؟ برای گفتن چنین حرف هایی باید شواهد مستدل داشته باشید. آیا این مرد واقعا عضوی از چنین جنبشی بود یا اینکه پلیس از زور استفاده کرده؟ خوب تمامی رسانه ها حقیقت ماجرا را اعلام کردند.
نخست وزیر سابق مالزی درباره ادعای دولت ترامپ درباره اینکه چین باید مسئولیت شیوع ویروس کرونا را به گردن بگیرد، از واکنش اولیه پکن حمایت کرد، اگرچه با این مساله هم موافق بود که دولت پکن می توانست بهتر اوضاع را رسیدگی کند.
وی ادامه داد: اگر چنین اتفاقی اینجا در مالزی می افتاد و ما آن را متوجه می شدیم، هرگز نمی رفتیم بگوییم ما با یک بیماری عجیب روبه رو هستیم. دولت چین با کروناویروس تهدید شد. آنها ابتدا باید این موضوع را درمی یافتند و چون در مرحله تحقیق بودند، متوجه نشدند که این بیماری می تواند به همه گیری منجر شود.
ماهاتیر محمد که خودش پزشک است، به تعداد کم مبتلایان به ویروس کرونا در مالزی نسبت به آمریکا و سایر کشورهای اروپایی اشاره کرد که علت آن نظم در میان مردم است و ادامه داد: نظم امری حیاتی و مهم برای غلبه بر این بحران بهداشت عمومی است. اقدامات قرنطینه در مالزی که از سوی ارتش و پلیس در حال اجراست، در آمریکا قابل تحمل نیست. چنین چیزی در آمریکا امکان پذیر نیست. در آمریکا مساله آزادی مطرح است. چون این رویه در آمریکا وجود دارد که تو (پلیس) نمی توانی به من دستور دهی از خانه خارج نشوم، چون این آزادی من است. تو نمی توانی من را از اعتراض و راهپیمایی برحذر کنی، این آزادی من است.
نخست وزیر سابق مالزی گفت: همانطور که می بینید، در کشورهای فقیر کرونا در حال از بین رفتن است اما در کشورهای غنی مردم بیشتر آسیب می بینند. ما فقیر هستیم اما امکاناتی داریم و مردمی که بسیار قانونمند هستند.
ماهاتیر محمد به تاثیرات بلندمدت این پاندمی اشاره کرد و گفت: این واقعیت های جهانی شدن را بیشتر مورد تأکید قرار می دهد؛ وقتی جهانی شدن، جهانی بدون مرز را ارائه می کند، فکرشان این است که فقط چطور می توانند کالاهایشان را به سراسر جهان بفروشند. اما حالا فهمیده اند که جهان در واقع واحد است. در مورد بیماری هم همین صدق می کند. شما نمی توانید از دست بیماری فرار کنید و می گویید، خوب آمریکا دور از هر کشور دیگری در شرق و غرب اقیانوس آرام است؛ حالا چه شما خوشتان بیاید یا نه، راهی برای ایزوله کردن خودتان وجود ندارد شما بخشی از یک دهکده هستید. ایده دهکده جهانی نباید تنها برای استفاده اقتصادی شما باشد بلکه باید شامل نیاز شما به پاسبانی از بهداشت تمام جهان باشد.،ایسنا
منبع: ایران آنلاینمجله سی نوا: مجله سی نوا | آخرین اخبار جهان و ایران