نوشابه های گازدار با بدن ما چه می نمایند؟
به گزارش مجله آزمون اول، مدیر موسسه تغذیه و سلامت عمومی کشور معتقد است، 90 درصد مردم ایران به دلیل کم مصرف کردن شیر و لبنیات دچار کمبود کلسیم هستند و افزایش بی رویه مصرف نوشابه های گازدار حاوی املاح فسفات مانع جذب کلسیم و در نتیجه افزایش عوارض ناشی از کمبود آن می گردد.

به گزارش، ربابه شیخ الاسلام اضافه نمود: حدود یک میلیون و 700 هزار نفر از جمعیت بالای 50 سال کشور در معرض خطر شکستگی های ناشی از پوکی استخوان هستند و مصرف زیاد این نوشابه ها به دلیل وجود قند سبب چاقی و بیماری های دیگر می گردد.
وی گفت: افراد بویژه دانش آموزان باید از مصرف نوشابه های گازدار خودداری نموده و نوشیدنی های سنتی مانند شیر دوغ یا انواع آب میوه را جایگزین آن ها نمایند.
یک کارشناس مسایل بهداشت و سلامت ادامه داد: سوءتغذیه کودک در دوران مدرسه عامل کوتاهی قد، کاهش بهره هوشی، افزایش ابتلا به بیماری ها، افزایش مرگ 2 تا هشت برابر بچه ها هم سن و افت تحصیلی است و به دلیل رشد جسمی بچه ها به خصوص جهش رشد در دوران بلوغ احتیاج به مواد مغذی بیشتر می گردد.
وی با بیان اینکه نقش ریزمغذی ها در قدرت یادگیری دانش آموزان قابل توجه است، گفت: به طور مثال کمبود ید سبب کاهش ضریب هوشی تا 13.5 واحد و کمبود آهن موجب کمبود ضریب هوشی به میزان 10 واحد می گردد و کمبود ریزمغذی ها اثرات مختلفی بر سلامت بچه ها و در نتیجه جامعه دارند.
به گفته شیخ الاسلام، از جمله اثرات بهداشتی، مالی، اجتماعی فرهنگی و روانی کمبود ریزمغذی ها شامل آسیب مغزی، اختلال عملکرد مغز، نقص عملکرد سیستم عصبی، کاهش ضریب هوشی ومهارت یادگیری، اختلال رشد خستگی، بی حالی، بی تفاوتی، اختلال بینایی، ناتوانی در شنوایی و بیان و رنگ پریدگی است.
وی اضافه نمود: بر اساس آنالیز های اجرا شده، شایع ترین کمبود ریز مغذی ها در دوران کودکی املاح ید، آهن، کلسیم و ویتامین ها آ و د است و ویتامین آ در رشد ومقاومت بدن در مقابل بیماری ها حفظ قدرت بینایی سلامت پوست نقش مهمی ایفا می نماید.
مدیر موسسه تغذیه و سلامت عمومی کشور توضیح داد: هر نوع خوراکی به صورت بسته بندی شده مصرف گردد، بسته بندی هم مانند بسیاری از فاکتور های دیگر مواد غذایی تحت نظارت و کنترل شرکت فراوری نماینده و همچنین اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی وزارت بهداشت است.
وی ادامه داد: نوع بسته بندی مواد غذایی بسته به شرایط و زمان ماندگاری مورد نظر متفاوت بوده، به عنوان مثال بسته بندی غیر قابل نفوذ که مخصوص شرایط نگهداری خارج ار یخچال و طولانی مدت است و مصرف نمایندگان باید به شرایط مندرج روی بسته بندی توجه و با توجه به زمان فراوری تاریخ انقضا و شرایط نگهداری اقدام به انتخاب ماده غذایی دلخواه نمایند.
این کارشناس بهداشت و سلامت تاکید نمود: آب میوه های صنعتی نام تجارتی دارند و ممکن است شامل آب میوه طبیعی و یا نوشیدنی بر پایه آب میوه و شامل مواد اضافه نمودنی باشند، نکتار میوه نیز یک نوشیدنی بر پایه میوه بوده که حاوی مقادیر متفاوت از آب میوه وشکر است.
منبع: ایرنا
منبع: باشگاه خبرنگاران جوانbestcanadatours.com: سفر کانادا، تور ارزان کانادا، ویزای تضمینی مولتی کانادا، ویزای مولتی 5 ساله کانادا را از ما بخواهید.