7 دلیل حجاریان برای اثبات کرونا مستبد است؛ نه دموکرات ، کرونا تاج است و شاهانه؛ آزادی گفتار را مختل کرد
به گزارش مجله آزمون اول، من نمی دانم چرا کرونا را ویروسی دموکرات نامیده اند. لابد، چون غنی و فقیر و وضیع و شریف نمی شناسد و همه را به یکسان درگیر می نماید. اگر فقط این ها ملاک باشد من معتقدم می توان ده ها شاخص دیگر به کرونا نسبت داد تا جباریت آن اثبات گردد. ذیلاً به مواردی اشاره می کنم.

به گزارش خبرنگاران، سعید حجاریان طی یادداشتی با عنوان کرونا مستبد است، نه دموکرات در روزنامه همدلی نوشت:
من نمی دانم چرا کرونا را ویروسی دموکرات نامیده اند. لابد، چون غنی و فقیر و وضیع و شریف نمی شناسد و همه را به یکسان درگیر می نماید. اگر فقط این ها ملاک باشد من معتقدم می توان ده ها شاخص دیگر به کرونا نسبت داد تا جباریت آن اثبات گردد. ذیلاً به مواردی اشاره می کنم.
1-کرونا، کشتار دسته جمعی می نماید. سابقه کشتار دسته جمعی و کیفر آن تعیین است و باید در محاکم بین المللی به آن رسیدگی گردد! چنانچه فرض کنیم این ویروس دست ساز بشر باشد کسانی که آن را ساخته و نشر داده اند و در برابر شیوع آن دست به اقدام عاجل نزده اند، جزو جنایت کاران تاریخ خواهند بود.
2- کرونا، به گسست اجتماعی می انجامد. هم اکنون عده زیادی از مردم در قرنطینه به سر می برند؛ گویی کرونا اعلام حکومت نظامی نموده و اجتماع بیش از چند نفر را ممنوع خوانده است. این رویه به اتمیزه شدن جامعه منجر شده و نهادهای اجتماعی را بالمره منهدم نموده است. در این شرایط علاوه بر تعطیلی سینما و تئاتر، دانشگاه و مدرسه و دیگر اماکن عمومی، احزاب و نهادهای مدنی هم به سختی گردهم می آیند. اساساً در شرایطی به سر می بریم که به قول اخوان: اگر دست محبت سوی کس یازی/ به اکراه آورد دست از بغل بیرون؛ لذا می توان گفت: کرونای دموکرات، جامعه مدنی را هدف گرفته است!
3- کرونا، آسیب پذیرترین قشرها را هدف می گیرد. این ویروس به طور خاص به کسانی که از مسائل زمینه ای از قبیل: بیماری ریوی، قلبی، کلیوی در رنج هستند، حمله می نماید؛ از این جهت ضدعدالت هم رفتار می نماید؛ گویی همچون فاشیست ها که معلولان را قتل عام می کردند، به داروینیسم اجتماعی معتقد است.
4- کرونا، به سراغ کسب وکارهای کوچک رفته است. این ویروس، اثر چندانی بر ابر بنگاه ها نخواهد نداشت، اما در مقابل، به مصاف درآمدهای بخور و نمیر کسب وکارهای کوچک رفته و مسأله بقاء را از نو گگردده است؛ به ویژه در شرایطی که تورم و ناکارآمدی، قشرهای ضعیف را به قعر جدول حیات دلالت می کرد.
5- کرونا، ساخت قدرت را منهدم نموده است. این ویروس ساخت قدرت معیوب کشور را از منظری جدید به پرسش گرفته و تصویری جدید از -مسئولیت ناپذیری و هرج ومرج بوروکراتیک به دست داده و مع الاسف شرایط ملوک الطوایفی را احیا نموده است.
6- کرونا، خرافات را احیا نموده است. این ویروس برخی خرافات و گزاره های ته نشین شده را به سطح آورده و در منظر عموم قرار داده و شوربختانه، مردم مستأصل را نیز به این وادی کشانده است؛ چه آنانکه روغن بنفشه استعمال کردند و چه آنانکه که به اطبای دوره گرد و حرز و تعویذ روی آوردند و کمر به هدم خود بستند.
7- کرونا، همراه با انسداد است. نحوه عملکرد این ویروس عجیب است؛ با سرفه های خشک شروع می گردد و با درگیری ریه ها و انسداد مجاری تنفسی به حیات افراد خاتمه می دهد؛ یعنی آزادی گفتار را مختل و ایجاد خفقان می نماید. کارویژه این ویروس ایجاد اختناق است، چون چند برابر قوی تر از ذات الریه و ذات الجَنب است و از این منظر به کار فرد مستبد و رژیم های استبدادی می آید.
مضاف بر این موارد به جست وجو حول ریشه لغوی کرونا پرداختم و آن را هم ریشه لغت ( crown ) به معنای تاج یافتم. چنانکه مشاهده می کنیم در اشکال ترسیمی از این ویروس، نقاطی شبیه به لبه های تاج وجود دارد که به سلول های بدن انسان می چسبند و درگیری ایجاد می نمایند. از این منظر، می توان خصلت شاهانه و جبارگونه کرونا را برجسته کرد. این خصلت علاوه بر پزشکی، در سیاست هم مسبوق به سابقه است. به عنوان نمونه دکتر سعید امیرارجمند در کتاب ( The Turban for the Crown ) خصلت های شاهانه و تاج دارانه معطوف به انباشت قدرت را برشمرده و سپس، از چگونگی احیای آن ها سخن گفته است.
منبع: همشهری آنلاینمجله تار و سه تار: مجله تار و سه تار، محفلی از هنر و ساز ایرانی بسازیم.
سفر به کیش: سفر به کیش، جاذبه های دیدنی ایران را با ما دنبال کنید.