طرز تهیه خورش قیمه با مرغ

به گزارش مجله آزمون اول، خورش قیمه یکی از محبوب ترین انواع خورش ها در کشورمان است. این غذا با گوشت قرمز و لپه تهیه می گردد، اما می توانید خورش قیمه با مرغ و لپه را نیز طبخ کنید. طعم نهایی هر دو ورش یکسان خواهد بود.

طرز تهیه خورش قیمه با مرغ

خبرنگاران | سرویس آشپزی - اگر به هر دلیلی نمی توانید یا نمی خواهید گوشت قرمز مصرف کنید، اما در عین حال یکی از غذا های مورد علاقه شما است، نگران نباشید! به راحتی می توانید این غذا را با گوشت مرغ تهیه کنید، در نهایت طعم هر دو نوع خورش قیمه مشابه است؛ بنابراین خورش قیمه با مرغ را تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه خورش قیمه با مرغ

به منظور تهیه این خورش برای چهار الی پنج نفر، به یک و نیم الی دو ساعت زمان و مواد اولیه زیر احتیاج دارید.

مواد لازم
لپه100 گرم
سیب زمینی4 عدد متوسط
مرغیک کیلوگرم
پیاز2 عدد متوسط
رب گوجه فرنگی3 الی 4 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچینبه میزان لازم

چند نکته:

  • بسته به سلیقه خودتان می توانید فقط از ران یا سینه مرغ بهره ببرید.

  • رنگ رب گوجه فرنگی ها با یکدیگر متفاوت است، بنابراین به تدریج آن را اضافه کنید تا خورش به رنگ دلخواه برسد. در صورت امکان از رب گوجه فرنگی خانگی بهره ببرید، زیرا طعم بهتری دارد.

  • لپه را از چهار الی پنج ساعت قبل خیس کنید و چند مرتبه آب آن را عوض کنید. سپس آن را بشویید و در آبکش بریزید تا آب آن گرفته گردد.

طرز تهیه خورش قیمه با مرغ

  1. پوست مرغ را بگیرد، قسمت های اضافی را جدا کنید و آن را کاملا بشویید.

  2. مرغ ها را خرد کنید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن گرفته گردد.
  3. پیازها را نگینی خرد نموده و همراه با مرغ تفت دهید. زردچوبه و فلفل را نیز اضافه کنید.
  4. لپه را اضافه نموده و حدود سه الی پنج دقیقه تفت دهید.
  5. زمانی که مرغ و پیاز کاملا سرخ شد، پنج الی شش لیوان آب جوش به آن اضافه کنید.
  6. در این مرحله باید حرارت شعله اجاق گاز ملایم باشد.
  7. رب گوجه فرنگی را با مقدار کمی روغن تفت دهید.
  8. زمانی که مرغ کاملا پخت، رب گوجه فرنگی را به خورش اضافه کنید.
  9. دارچین را نیز به خورش اضافه کنید و اندکی بهم بزنید.
  10. صبر کنید تا خورش چند جوش سوزنی بزند و به اصطلاح جا بیفتد.
  11. نمک را اضافه کنید و پنج دقیقه صبر کنید، سپس خورش آماده شده است.
  12. سیب زمینی ها را خلال و سرخ کنید.

خورش قیمه با مرغ آماده است، آن را در ظرف بکشید و مقداری سیب زمینی سرخ شده را روی هر ظرف قرار دهید. در صورت تمایل می توانید سیب زمینی سرخ شده را پنج دقیقه پیش از آنکه خورش را از روی حرارت بردارید به آن اضافه کنید تا سیب زمینی ها طعم خورش قیمه را بگیرند.

چند نکته:

  • آب خورش نباید زیاد باشد، بنابراین در ابتدا مقدار آب زیادی به آن اضافه نکنید و در هر محله که حس کردید آب خورش کم است، مقداری آب جوش را اضافه کنید.
  • در صورت تمایل به ازای هر نفر یک عدد لیموعمانی را با چنگال سوراخ نموده و خیس کنید. پس از یک ساعت، آب آن را دور ریخته و در پنج دقیقه آخر پخت خورش قیمه، لیمو ها را به آن اضافه کنید. لیموعمانی طعم و عطر خوبی به غذا می دهد.

  • برای آنکه طعم سیب زمینی سرخ نموده بهتر گردد، ابتدا آن را خلال کنید و آن را در یک قابلمه قرار دهید، به آن آب اضافه کنید تا روی سیب زمینی ها را بگیرید و سپس قابلمه را روی شعله اجاق گاز قرار دهید و صبر کنید تا حدود پنج دقیقه بجوشد. سپس سیب زمینی ها را در یک آبکش ریخته و روی آن آب سرد بریزید. صبر کنید تا تمام آب سیب زمینی گرفته گردد و سپس روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز آن ها را سرخ کنید. به این ترتیب سیب زمینی هنگام آب پز شدن، آب به خود جذب می نماید و زمان سرخ شدن، باعث می گردد که سیب زمینی کاملا پخته و ترد گردد.

  • در صورت تمایل می توانید پنج الی شش عدد لیموعمانی نیز به خورش اضافه کنید. برای این منظور ابتدا لیموعمانی ها را با چنگال سوراخ کنید و سپس به مدت 10 دقیقه خیس کنید. آب لیموعمانی ها را دور بریزید و زمانی که لپه و مرغ کاملا پخته شدند، به خورش اضافه کنید

خورش قیمه را باید همراه با برنج سرو کرد. برای چهار الی پنج نفر به حدود یک کیلوگرم برنج احتیاج دارد. سعی که ته دیگ برنج را نان بیندازید، زیرا با خورش قیمه بسیار خوش طعم خواهد شد. پس از آنکه برنج دم کشید، مقداری از آن را زعفرانی کنید و روی دیس برنج برای تزیین قرار دهید. اگر به هر دلیلی گوشت قرمز برای سلامتی شما مضر است یا تمایل چندانی به مصرف گوشت قرمز ندارید، این خورش غذایی بی نظیر برای شما خواهد بود که از طعم وعطر خوبی نیز برخوردار است. خورش قیمه با مرغ غذایی سنتی است، بنابراین سعی کنید همراه با نوشیدنی سنتی ایرانی یعنی دوغ آن را سرو کنید. به علاوه از ترشی لیته و دیگر انواع ترشی نیز می توانید در کنار این غذا بهره ببرید.

bestcanadatours.com: سفر کانادا، تور ارزان کانادا، ویزای تضمینی مولتی کانادا، ویزای مولتی 5 ساله کانادا را از ما بخواهید.

منبع: setare.com
انتشار: 23 مرداد 1400 بروزرسانی: 23 مرداد 1400 گردآورنده: quiz1.ir شناسه مطلب: 21484

به "طرز تهیه خورش قیمه با مرغ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش قیمه با مرغ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید